Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei 11.04.2013


Vezi rezultatele sondajului: Cum vi se pare ideea de a interzice vanzarea de bauturi carbogazoase minorilor?

Votanţi
120. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Foarte Buna

    42 35.00%
  • Buna

    23 19.17%
  • Proasta

    17 14.17%
  • Foarte proasta

    28 23.33%
  • Indecis

    10 8.33%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 11.04.2013

    Cum vi se pare ideea introducerii unei legi care sa interzica vanzarea de bauturi carbogazoase minorilor?

    • Foarte buna
    • Buna
    • Proasta
    • Foarte proasta
    • Indecis



    "Băuturile carbogazoase ar putea fi vândute în România potrivit regulilor după care se comercializează ţigările şi băuturile alcoolice, respectiv doar persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Asta vrea Alin Popoviciu, un deputat aflat în opoziţie.

    Acesta intenţionează ca, în temen de o săptămână, să înainteze colegilor săi de la Camera Deputaţilor un proiect legislativ potrivit căruia băuturile carbogazoase să fie interzise la vânzare minorilor.

    „Ideea unui astfel de proiect mi-a venit privindu-mi fiica care, deşi are doar 4 ani, e în stare să facă orice în schimbul unei guri de cola. Prima dată când a gustat un astfel de suc a fost astă iarnă. Eram în vacanţă, la munte, şi la fiecare masă cerea cola. Acest comportament m-a îngrijorat foarte mult”, a declarat Alin Popoviciu.

    Deputatul susţine că s-a documentat cu privire la posibilitatea ca băuturile carbogazoase să provoace dependenţă, ba chiar a discutat şi cu nutriţionişti. „Mi-au spus că aceste sucuri nu doar predispun la apariţia obezităţii, ori a stării de agitaţie dacă au şi cofeină. Mai mult, pot duce la apariţia cancerului, datorită substanţelor pe care le conţin”, a mai spus deputatul.

    Băuturile carbogazoase cu mesaje de avertizare

    „Deocamdată sunt la partea de documentare", susţine Popoviciu, care promite că într-o săptămână va avea draftul de proiect. Spune că a vorbit şi cu o parte dintre colegii lui, care l-au atenţionat să nu fie atât de radical. "În consecinţă oscilez între interzicerea vânzării băuturilor carbogazoase către minori şi obligarea producătorilor să pună pe etichete avertizări de genul: băuturile carbogazoase pot duce la apariţia obezităţii, băuturile carbogazoase duc la apariţia insomniei sau băuturile carbogazoase pot predispune la cancer, ca în cazul pachetelor de ţigări. Vrem ca părinţii să fie conştienţi de riscurile la care îşi expun copii, iar dacă le permit celor mici să bea astfel de sucuri atunci să ştie că o fac pe responsabilitatea lor”, a mai spus Popoviciu.

    Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat o astfel de iniţiativă este binevenită. „Mai întâi va trebui să studiez şi eu acest proiect atunci când va apărea şi pe urmă voi putea discuta mai multe pe marginea acestui subiect”. Întrebat dacă se gândeşte ca în viitor să adopte o lege care să taxeze alimentele de tip fastfood, şeful de la Sănătate a precizat că din punctul lui de vedere ”România nu este pregătită pentru o astfel de iniţiativă”.

    România, fruntaşă la capitolul obezitate infantilă

    România ocupă locul 3 din Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă, adică 10% din copiii care se prezintă la medic au greutatea unui adult.

    Specialiştii în nutriţie ar putea susţine o astfel de iniţiativă, deşi e foarte greu de pus în practică, mai ales că părinţii români care , din păcate, pun accent pe preţul pe care trebuie să îl achite pentru un suc şi nu pe calitatea acestuia.

    „Este suficient să mergi la cumpărături şi să vezi că părinţii optează pentru un suc care la 2 litri este mai ieftin decât o sticlă de apă, la aceaşi cantitate”, a declarat dr. Alin Popescu, medic nutriţionist.

    Specialistul recomandă părinţilor să nu permită consumarea sucurilor carbogazoase de către copii, mai ales atunci când acestea conţin cofeină, extract de cola şi taurină. „Un copil nu are nevoie de aceste substanţe. Are suficientă energie. Dacă mai primeşte şi un pahar de suc devine agitat şi se confrunta cu insomnii, efectele acestui tip de băuturi asupra organismul pe termen scurt”.

    Pe termen lung, riscul apariţiei obezităţii este efectul consumului. „Numeroase studii au demosntrat în repetate rânduri că asocierea băuturilor răcoritoare cu chipsurile, covrigeii şi alte produse de ronţăit, predispun la obezitate, mai ales atunci când este adoptat şi un stil de viaţă sedentar. Adolescenţii din ziua de azi fac astfel de asocieri, iar statisticile în ceea ce priveşte obezitatea infantilă ne plasează pe locuri fruntaşe la nivelul Uniunii Europene”, conchide dr. Popescu. "



  2. #2
    Moderator rogedan's Avatar rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    09-01-2007
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    10,452
    Mesaje bazar
    3838
    Putere Reputatie
    88
    Reputatie
    13019
    Puncte CF
    611.0
    Usergroups:
    Buna
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Senior Member didi130's Avatar didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    14-12-2010
    Locaţie
    世界
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    890
    Mesaje bazar
    434
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    2062
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:
    Buna.
    Nu semnez decat la notar.

  4. #4
    Senior Member sera's Avatar sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    16-12-2009
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    883
    Mesaje bazar
    905
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    2006
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:
    foarte proasta

  5. #5
    Fan Stiinta John.M's Avatar John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-12-2012
    Locaţie
    Fierbinți-Târg
    Sex
    M
    Mesaje
    680
    Mesaje bazar
    242
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    1732
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Buna

  6. #6
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    64
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    buna

  7. #7
    Utilizatorul Lunii OCT CrYSTy-fcv's Avatar CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    31-03-2009
    Locaţie
    C r a i o v a
    Sex
    M
    Mesaje
    2,338
    Mesaje bazar
    137
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    4375
    Puncte CF
    81.5
    Usergroups:
    Proasta

    Aşteaptă-te la orice de la oricine, până la urmă şi diavolul a fost un înger.

    Dacă mă vorbeşti pe la spate, înseamnă că nu eşti în poziția în care să-mi poți da peste nas.

    Niciodată nu ne maturizăm cu adevărat. Învățăm doar să ne purtăm în public.

    Ceea ce ți se întâmplă în viață depinde de tine...şi doar de tine.

  8. #8
    De-al casei alexeu94's Avatar alexeu94 este placut de toti alexeu94 este placut de toti alexeu94 este placut de toti
    Data de inscriere
    01-02-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    459
    Mesaje bazar
    112
    Putere Reputatie
    25
    Reputatie
    289
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Foarte proasta. Poate sa ii ia un prieten sau parintele,+ ca, comerciantii vor trece cu vederea de legea asta. O lege data la misto,pt a se mai misca si ei prin parlament..nimic cu rost

  9. #9
    Senior Member radu_ang's Avatar radu_ang este placut de toti radu_ang este placut de toti radu_ang este placut de toti
    Data de inscriere
    04-08-2009
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    517
    Mesaje bazar
    280
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    271
    Puncte CF
    38.0
    Tinand cont de faptul ca nimeni nu respecta legea si oricine poate cumpara tigari si alcool, am o mare indoiala ca aceasta legea ar putea avea vreun efect benefic.

  10. #10
    De-al casei h0bbiT's Avatar h0bbiT este placut de toti h0bbiT este placut de toti h0bbiT este placut de toti
    Data de inscriere
    17-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    273
    Mesaje bazar
    746
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    264
    Puncte CF
    26.0
    Usergroups:
    cum a zis cineva mai sus o tampenie ca sa para ca muncesc si ei pe acolo si produc legi(aberante)daca eu cand eram minor reuseam sa iau si alcool si tigari fara probleme nu vad ce i-ar impiedica pe minori sa isi ia o sticla de suc sau de apa minerala CARBOGAZOASA
    anti_buCUResti

  11. #11
    Senior Member _Strang3r_'s Avatar _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta _Strang3r_ este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-02-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    512
    Mesaje bazar
    207
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    1992
    Puncte CF
    2.0
    proasta rau...pai daca stam sa ne gandim logic ar trebui interzise si la cei de +18 pentru ca si aici sunt cazuri de obezitate...sa fim seriosi...nu mai pot oamenii sa bea o doza de suc ca ingrasa...bleah...tipul spune ca bea fiica'sa bea cola la 4 ani...pai daca ii da suc natural tot la fel reactiona pentru ca este dulce..vina este a lui...apoi coca cola contine cofeina, inca un motiv pentru care copii de 4 ani nu ar trebui sa o guste...
    La 15-16-17 ani iesiti cu o fata intr-un local...vine barmanita si va intreaba: cu ce va servesc?....apoi raspunsul evindent va fi: o doza de apa plata light pentru domnisoara si una normala pentru mine )....
    vad ca multi zic ca este o idee foarte buna? De ce?...exact cum a zis cineva mai sus...tigarile nu sunt interzise spre comercializare pentru cei sub 18 ani? traim in Romania...asa ca fiti realisti

  12. #12
    Banned A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-03-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    1,635
    Mesaje bazar
    14
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1498
    Puncte CF
    6.0
    Nu poti opri prostii sa bea otrava cu zahar sa se sinucida cu cola si nici legile stupide.
    Multe aiureli, oricum, sau inexactitati in informatiile servite: statistici facute in mijlocul Bucurestiului, faptul ca rumanii cer numai cola (copiii) - pai, nu ai ce sa ceri in Romania la masa, ca decat rahaturi toxice se vand. Adevarul e ca cei cu IQ mai mare rareori beau ”sucuri” samd.
    Eu va indemn sa beti. Beti si va gauriti matzele! Chestiile alea colorate in rosu si galben, cu niste vopsea adevarata, sunt foarte bune si gustoase. Pentru cei cu gusturi inalte...


    Bai, prin politica asta se gasesc unii dintre cei mai mari prosti din Univers! Lucrurile astea se fac prin educatie , nu prin legi.
    Sau ce-ar fi sa dai legi gen : omorul este interzis (si tot ar fi mai normal) ?!Poti interzice o substanta folosita la preparare, eventual, dar nu poti, de exemplu, sa interzici mancatul de dulciuri in exces sau la o anumita varsta!!!
    Personajul asta e inteligent precum arata.
    Last edited by A%%; 11-04-2013 at 12:01.

  13. #13
    Newcomer toderash's Avatar toderash reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-04-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    11
    Mesaje bazar
    8
    Putere Reputatie
    23
    Reputatie
    17
    Puncte CF
    0.0
    Foarte buna

  14. #14
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Foarte proasta-doar incearca sa ascunda lucrurile sub pres si sa se spele pe maini de orice responsabilitate.Luati un produs din carne si cititi eticheta, sa vedeti cat la suta este carne si cat la suta tabelul lui Mendeleev.Organismele modificate genetic, aceasta imitatie de mancare pe care organismul nu o "decodifica" cum trebuie produce anomalii.Oamenii ar trebui educati si posibilitatea de a alege sa le apartina.Daca mananci leandru, mori;totusi, leandrul nu este ilegal

  15. #15
    Senior Member CV-Mon Amour's Avatar CV-Mon Amour este placut de toti CV-Mon Amour este placut de toti CV-Mon Amour este placut de toti
    Data de inscriere
    02-04-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    701
    Mesaje bazar
    603
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    218
    Puncte CF
    31.5
    Buna

  16. #16
    Mintrubber MagicUser's Avatar MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    28-12-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    2,078
    Mesaje bazar
    877
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    3836
    Puncte CF
    94.5
    Usergroups:
    Proasta. Suna a populism
    When I was young I thought money and power will make me happy. I was right. Bill Gates.
    ...
    De cate ori apare un tip inteligent il poti recunoaste prin aceea ca toti tampitii se aliaza impotriva lui. J. Swift

  17. #17
    De-al casei Vento's Avatar Vento are ceva special... Vento are ceva special...
    Data de inscriere
    07-01-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    322
    Mesaje bazar
    138
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    143
    Puncte CF
    33.5
    foarte buna, in combinatie cu lectii despre nutritie la scoala, poate ajuta multi copii!

  18. #18
    Banned iepurimei's Avatar iepurimei a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    27-03-2013
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    40
    Mesaje bazar
    6
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -5
    Puncte CF
    0.0
    foarte buna

  19. #19
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Buna
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography

  20. #20
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    Buna
    God Forgives, I Don't...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: