Chestiunea zilei - 24.06.2019


Vezi rezultatele sondajului: Proiect: Copiii înscrişi la grădiniţă primesc 100 lei/lună, dacă familia câştigă 530 lei/lună/membru Pe o scara de la 0 (zero) la 5 (cinci), cat de util credeti ca este acest proiect?

Votanţi
7. Nu poţi vota in acest sondaj
 • 5 - foarte util

  0 0%
 • 4

  2 28.57%
 • 3

  1 14.29%
 • 2

  0 0%
 • 1

  0 0%
 • 0 - inutil

  3 42.86%
 • Nu ma pot pronunta

  1 14.29%
 1. #1
  OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
  Data de inscriere
  30-10-2005
  Locaţie
  In the future
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  20,466
  Mesaje bazar
  396
  Putere Reputatie
  130
  Reputatie
  27864
  Puncte CF
  121.0
  Usergroups:

  Chestiunea zilei - 24.06.2019

  Proiect: Copiii înscrişi la grădiniţă primesc 100 lei/lună, dacă familia câştigă 530 lei/lună/membru Pe o scara de la 0 (zero) la 5 (cinci), cat de util credeti ca este acest proiect?
  • 5 - foarte util
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • 0 - inutil
  • Nu ma pot pronunta

  "(...)O nouă propunere legislativă depusă la Camera Deputaţilor prevede modificarea Legii nr.248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.


  Propunerea vizează creşeterea numărului de copii din familii cu venituri reduse care sunt sprijiniţi să meargă zilnic la grădiniţă.

  Astfel, iniţiativa legislativă prevede schimbarea condiţiilor de eligibilitate, de la un venit maxim de 284 lei pe lună pe membru de familie, cât este în prezent, la toţi copiii înscrişi la grădiniţă din familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, în baza Legii nr. 277/2010. Acest lucru ar creşte pragul de eligibilitate la 530 lei/lună pe membru de familie.

  Totodată, este simplificat procesul de garantare, eliminând cererea. Stimulentul s-ar acorda din oficiu copiilor din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, iar părinţii nu ar mai trebui să depună încă un dosar, conform unui comunicat al Asociaţiei Reality Check. Cuantumul tichetului social pe care îl primesc copii va creşte de la 50 de lei, cât este în prezent, la 100 de lei pe copil pe lună.

  Iniţiatorul are în vedere şi introducerea responsabilităţii primarilor şi directorilor de grădiniţe de a organiza campanii de informare şi înscriere în program, de două ori pe an, potrivit sursei citate. “Tichetele sociale pentru grădiniţă, reglementate de Legea 248/2015, se acordă în cadrul unui program de interes naţional inspirat din programul pilot Fiecare Copil în Grădiniţă al Asociaţiei OvidiuRo, implementat în perioada 2010-2015 în 45 de comunităţi defavorizate. Condiţionate strict de frecvenţa copiilor la grădiniţă, tichetele sociale ajută părinţii să acopere unele costuri de bază ale educaţiei preşcolare: gustarea zilnică, rechizite sau o pereche de pantofi. Eficacitatea acestui stimulent, strict condiţionat de prezenţă, este confirmată de frecvenţa copiilor săraci la grădiniţă, care s-a îmbunătăţit semnificativ după apariţia legii. Dacă înainte de lege, rata medie de prezenţă la grădiniţă a copiilor din familii sărace era sub 50%, în al treilea an 74% dintre copii au avut prezenţă regulată”, arată Asociaţia Reality Check.

  Potrivit acesteia, mulţi părinţii încă nu accesează acest stimulent, din diferite motive. “În anul şcolar 2016-2017 au fost înscrişi în program 70.000 de copii din cei 110.000 estimaţi ca fiind eligibili. În 2017-2018, cifrele arată că de lege au beneficiat doar 46.500 de copii din 107.000, iar în acest an şcolar în program sunt înscrişi cel mult 45.000 de copii din cei 79.000 estimaţi”, mai transmite Asociaţia.

  Reprezentanţii asociaţiei transmit că, din 2016, statul român oferă tichete sociale de 50 de lei pe lună pentru a creşte prezenţa copiilor săraci la grădiniţă şi a reduce astfel riscul de abandon şcolar, pe termen lung.

  Proiectul este iniţiat de deputatul PSD Petre Florin Manole şi este susţinut de mai mulţi deputaţi şi senatori din toate grupurile parlamentare. Propunerea, care nu este în procedură de urgenţă, a fost trimisă Senatului, Camera Deputaţilor fiind forul decizional în acest caz. (Sursa: Mediafax)"


 2. #2
  nebunu beavis's Avatar beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
  Data de inscriere
  13-06-2006
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  32
  Sex
  M
  Mesaje
  24,173
  Mesaje bazar
  504
  Putere Reputatie
  147
  Reputatie
  24433
  Puncte CF
  211.0
  Usergroups:

  Post

  4  Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

  MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
  Data de inscriere
  31-07-2007
  Locaţie
  BlueSud
  Sex
  M
  Mesaje
  7,577
  Mesaje bazar
  365
  Putere Reputatie
  62
  Reputatie
  2379
  Puncte CF
  23.5
  Un proiect inutil. Foarte putini bani. Statul roman nu respecta familia si copiii.

 4. #4
  Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  15-11-2009
  Locaţie
  bals
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  6,642
  Mesaje bazar
  477
  Putere Reputatie
  53
  Reputatie
  8263
  Puncte CF
  15.5
  Usergroups:
  inutil
  care vrea .....vrea
  pe noi parintii nu pe banii statulul ne-au dus la gradinita
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: