Chestiunea zilei - 26.07.2017


Vezi rezultatele sondajului: Pentru angajatii care lucreaza 2, 4 sau 6 ore, patronii vor achita aceleasi contributii ca pentru o norma intreaga si un salariu minim pe economie. Va reusi Ministerul Finantelor prin aceasta masura sa aduca la lumina salariile din asa-numita zona “gri” a economiei?

Votanţi
11. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    1 9.09%
  • Nu

    9 81.82%
  • Nu ma pot pronunta

    1 9.09%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei - 26.07.2017

    Pentru angajatii care lucreaza 2, 4 sau 6 ore, patronii vor achita aceleasi contributii ca pentru o norma intreaga si un salariu minim pe economie. Va reusi Ministerul Finantelor prin aceasta masura sa aduca la lumina salariile din asa-numita zona “gri” a economiei?

    • Da
    • Nu
    • Nu ma pot pronunta


    "Peste 360.000 de romani apar in acte cu un singur job, part-time, platit in medie cu 500 de lei. Prea putin ca sa fie adevarat, spun autoritatile.

    Masura se va aplica angajatilor part-time care nu mai au nicio alta sursa de venit, adica niciun contract de munca sau pensie si care castiga sub 1.065 de lei net pe luna.(...)

    Practic, pentru angajatii care lucreaza 2, 4 sau 6 ore, patronii vor achita aceleasi contributii ca pentru o norma intreaga si un salariu minim pe economie.

    Asa vrea Ministerul Finantelor sa aduca la lumina salariile din asa-numita zona “gri” a economiei in care, sustin oficialii, patronii platesc o parte din salarii in plic, fara sa apara in acte.

    Ionut Misa, secretar de stat in Ministerul Finantelor: “Am constatat ca sunt peste 360.000 de contracte de munca, individuale, unice, in care apar salarii mult sub valoarea salariului minim pe economie, undeva la valoarea 520 de lei, si ne-am dat seama ca e doar o forma de eludare a contributiilor.”

    Multe firme mici nu au nevoie de angajati cu norma intreaga si nici nu-si permit asta. Patronii spun ca ar fi mult mai corect sa fie sanctionati cei prinsi ca vor sa pacaleasca statul si nu sa fie schimbat regimul fiscal pentru toti.

    Liviu Rogojinaru, presedintele consiliului IMM-urilor: “Munca la gri se va reduce in momentul in care scad taxele pe salariul omului si atunci firmele nu mai au de ce sa se gandeasca la tot felul de tertipuri ca sa poata sa plateasca din alte surse salariatii.”

    Patronii platesc si acum contributiile sociale, din care CAS si CASS sunt cele mai mari, la valoare salariului. Costurile vor fi insa mai mari.

    De exemplu, cine are acum un salariat cu program de doua ore pe zi va ajunge sa achite in plus 250 de lei la buget.

    Statul spera sa stranga anul acesta 620 de milioane de lei de la firmele care vor achita mai mult pentru pensia si sanatatea angajatilor.

    Angajatorul plateste, in acest moment, 330 de lei pentur un salariat cu contract pe 8 ore si 80 de lei pentru unul cu contract pe doua ore."



  2. #2
    Moderator v1peritza's Avatar v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    29-03-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    1,807
    Mesaje bazar
    169
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    5291
    Puncte CF
    40.5
    Usergroups:
    Aceasta masura nu va face decat sa incurajeze din nou munca la negru...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Moderator domingo's Avatar domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    23-09-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    2,446
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    7067
    Puncte CF
    115.0
    Usergroups:
    Nu

  4. #4
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,740
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    180
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    nu

    cum spune si v1peritza va creste alarmant munca la negru

    cine e dobitocul, pardon bunul contribuabil sa angajeze un om pe 4 ore si sa dea statului aceleasi dari ca unul care angajeaza cu 8 ore ?



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  5. #5
    Spammer Anonim_User's Avatar Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    01-12-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    2,278
    Mesaje bazar
    102
    Putere Reputatie
    49
    Reputatie
    2209
    Puncte CF
    14.0
    Usergroups:
    Nu

  6. #6
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Nu
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

  7. #7
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Nu

  8. #8
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    da
    poate asa multi nemerci nu vor mai plati 2 ore angajatilor care muncesc 8-10-12....ore

  9. #9
    Spammer gabrrieel's Avatar gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta
    Data de inscriere
    02-04-2013
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    2,034
    Mesaje bazar
    36
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    1363
    Puncte CF
    4.0
    Nu

  10. #10
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Nu
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: