Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei 27.06.2014


Vezi rezultatele sondajului: Considerati ca a fost vorba de sabotaj, asa cum sustine Victor Ponta, in cazul privatizarii CFR Marfa?

Votanţi
59. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    11 18.64%
  • Nu

    30 50.85%
  • Nu ma pot pronunta

    18 30.51%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 27.06.2014

    Considerati ca a fost vorba de sabotaj, asa cum sustine Victor Ponta, in cazul privatizarii CFR Marfa?

    • Da
    • Nu
    • Nu ma pot pronunta


    "CFR Marfă va disponibiliza probabil 2.500 de angajaţi, a declarat premierul Victor Ponta, care a susţinut că acesta este preţul pentru faptul că Guvernul a fost "sabotat" anul trecut în încercarea de a rezolva problemele companiei.

    "Anul trecut am fost sabotaţi şi nu am putut să rezolvăm problema CFR Marfă, acum probabil 2.500 de oameni o să-şi piardă locul de muncă, dar ăsta e preţul pentru sabotajele pe care le-am tot suferit anul trecut", a spus Ponta în şedinţa de guvern, într-o discuţie cu noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus.

    În luna iunie a anului trecut, compania GFR, controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat câştigătoare în procesul de privatizare a companiei feroviare, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

    Tranzacţia nu a fost finalizată însă până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra operaţiunii.

    Privatizarea CFR Marfă a reprezentat atunci un subiect de dispută între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, şeful Guvernului cerând ca vânzarea companiei să fie reavizată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, condus de Băsescu, iar preşedintele cerând ca Ponta să îşi asume răspunderea pentru privatizare.

    În urmă cu două săptămâni, ministrul Transporturilor de atunci, Dan Şova, a anunţat că CFR Marfă va începe concedierea a peste 2.000 de oameni, din cauza situaţiei financiare nefavorabile, în lipsa acestei măsuri transportatorul feroviar riscând să rămână fără fond de salarii din august.

    "Cifra concedierilor la CFR Marfă a fost stabilită în noiembrie anul trecut la 2.500 de oameni, trebuia făcută din februarie. Nu s-a făcut. (...) Din păcate, fără aceste concedieri în luna august - şi aşa sunt probleme cu fondul de salarii - rămânem fără fond de salarii. Deci este o problemă foarte mare şi trebuie rezolvată foarte rapid", a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

    El a precizat că numărul celor disponibilizaţi va fi mai mic de 2.500, în contextul în care aproximativ 200 au ieşit între timp la pensie, iar cei care vor pleca vor beneficia de salarii compensatorii, până la 24 de luni, banii aflându-se la Ministerul Muncii.

    Şova a precizat că s-a încercat găsirea unor soluţii de concediere în două etape sau concedierea unui număr mai mic de persoane, însă în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional şi analiza exactă a cifrelor propunerile nu s-au putut concretiza.

    Activitatea CFR Marfă "se pierde" dacă numărul de concedieri va depăşi 1.480 de persoane, deoarece compania nu va mai avea "cine să ducă mai departe contractele", a declarat, atunci, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică.

    Liderul sindical a declarat că nu ştie despre concedierile anunţate joi de ministrul Şova, pentru că sindicatele au stabilit, împreună cu acesta, că nu pot pleca de la CFR Marfă mai mult de 1.480 de persoane, astfel încât activitatea companiei să nu fie afectată.

    Şova anunţa, în luna mai, că va cere FMI o derogare de la prevederea din acordul încheiat cu statul român privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CF Marfă, în condiţiile în care sunt soluţii pentru salvarea a 1.100 locuri de muncă.

    Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2014, CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi în acest an, estimând că în cadrul companiei vor mai rămâne 6.376 de salariaţi. Bugetul prevede cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane lei.

    Guvernul s-a angajat faţă de FMI la o restructurare agresivă a companiei CFR Marfă şi continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic.

    Compania CFR Marfă, controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfă din România, cu afaceri de 208 milioane de euro anul trecut."



  2. #2
    Oldtimer amadeus's Avatar amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti amadeus este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    07-11-2008
    Varsta
    39
    Sex
    F
    Mesaje
    1,401
    Mesaje bazar
    45
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    2866
    Puncte CF
    120.0
    Usergroups:
    Nu
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Junior D.C.'s Avatar D.C. este placut de toti D.C. este placut de toti D.C. este placut de toti
    Data de inscriere
    16-05-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    64
    Mesaje bazar
    76
    Putere Reputatie
    21
    Reputatie
    295
    Puncte CF
    5.5
    Nu

  4. #4
    Helper becks's Avatar becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-04-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    2,435
    Mesaje bazar
    3618
    Putere Reputatie
    49
    Reputatie
    908
    Puncte CF
    56.5
    Usergroups:
    nu

  5. #5
    Maniac Florin_WES's Avatar Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Florin_WES este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    Craiova / Xanten / Amsterdam
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje
    3,039
    Mesaje bazar
    267
    Putere Reputatie
    53
    Reputatie
    3580
    Puncte CF
    393.0
    Nu

  6. #6
    Addicted! piti_cata's Avatar piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    22-11-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    1,724
    Mesaje bazar
    359
    Putere Reputatie
    46
    Reputatie
    3330
    Puncte CF
    197.5
    Posibil Da

  7. #7
    Afacerist ana maria's Avatar ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    30-04-2007
    Locaţie
    downtown
    Sex
    F
    Mesaje
    9,581
    Mesaje bazar
    3782
    Putere Reputatie
    82
    Reputatie
    20002
    Puncte CF
    822.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta
    Perpetuum Mobile

  8. #8
    Newcomer b3bytzu are reputatia dezactivata
    Data de inscriere
    26-10-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    8,733
    Mesaje bazar
    182
    Putere Reputatie
    81
    Reputatie
    22863
    Puncte CF
    74.0
    Nu ma pot pronunta

  9. #9
    Senior Member didi130's Avatar didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    14-12-2010
    Locaţie
    世界
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    890
    Mesaje bazar
    434
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    2062
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:
    Nu.
    Nu semnez decat la notar.

  10. #10
    De-al casei victtor's Avatar victtor este o raza de lumina in ochii tuturor victtor este o raza de lumina in ochii tuturor victtor este o raza de lumina in ochii tuturor victtor este o raza de lumina in ochii tuturor victtor este o raza de lumina in ochii tuturor victtor este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    27-10-2008
    Varsta
    55
    Sex
    M
    Mesaje
    478
    Mesaje bazar
    131
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    573
    Puncte CF
    5.5
    Nu ma pot pronunta

  11. #11
    Oldtimer ragnarlodbrok23's Avatar ragnarlodbrok23 este o comoara de om ragnarlodbrok23 este o comoara de om ragnarlodbrok23 este o comoara de om ragnarlodbrok23 este o comoara de om
    Data de inscriere
    27-05-2009
    Locaţie
    Gotham City
    Sex
    M
    Mesaje
    1,094
    Mesaje bazar
    650
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    371
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta

  12. #12
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta

  13. #13
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    63
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    nu ma pot pronunta

  14. #14
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    88
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta
    God Forgives, I Don't...

  15. #15
    Fan Stiinta John.M's Avatar John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-12-2012
    Locaţie
    Fierbinți-Târg
    Sex
    M
    Mesaje
    680
    Mesaje bazar
    242
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    1732
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Nu.

  16. #16
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:

    Big grin

    Nu asta este o scuza marca VICTOR VIOREL PONTA nu a facut nimic decat promite prosteste lumea
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

  17. #17
    Senior Member kuno's Avatar kuno este o comoara de om kuno este o comoara de om kuno este o comoara de om kuno este o comoara de om kuno este o comoara de om
    Data de inscriere
    03-10-2008
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    671
    Mesaje bazar
    60
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    434
    Puncte CF
    689.0
    Nu

  18. #18
    Member lion12's Avatar lion12 are ceva special... lion12 are ceva special...
    Data de inscriere
    04-05-2009
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    149
    Mesaje bazar
    68
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    129
    Puncte CF
    7.5
    A fost inca o davada a competentei plagiatorului, la fel ca si Oltchim.
    Probabil ca si Sova a fost sabotat cand n-a putut executa scrisoarea de garantie, practic sa trimita o hartie de A4 la Viena, returnandu-i lui Gruia Stoica 10 milioane de euro.

  19. #19
    Oldtimer Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    30-09-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    1,473
    Mesaje bazar
    102
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    667
    Puncte CF
    728.5
    Nu ma pot pronunta

  20. #20
    Helper bogdanfbj's Avatar bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    17-11-2011
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    4,377
    Mesaje bazar
    48
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    4297
    Puncte CF
    261.5
    Usergroups:
    Nu
    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic!
    www.pescardejiu.blogspot.com
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: