Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei 29.11.2013


Vezi rezultatele sondajului: Daca si ceilalti medici din aceasta tara ar urma exemplul medicului din Ploiesti, care s-a autodenuntat de malpraxis, s-ar putea schimba in bine situatia in spitalele din Romania?

Votanţi
72. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    54 75.00%
  • Nu

    14 19.44%
  • Nu ma pot pronunta

    4 5.56%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 29.11.2013

    Daca si ceilalti medici din aceasta tara ar urma exemplul medicului din Ploiesti, care s-a autodenuntat de malpraxis, s-ar putea schimba in bine situatia in spitalele din Romania?

    • Da
    • Nu
    • Nu ma pot pronunta


    "În timp ce autorităţile fac anchete peste anchete, alţi 22 de medici de la Spitalul Judeţean din Ploieşti se declară solidari cu chirurgul Oprea, aceştia trimiţând o scrisoare deschisă în care spun că "sărăcia este cauza tuturor nemulţumirilor ", iar "condiţiile oferite de sistem obligă zilnic toţi medicii din România la mici compromisuri".

    Autodenunţ de malpraxis

    Zilele trecute, chirurgul Dan Oprea din Ploieşti a ales o metodă inedită de a se revolta împotriva sistemului sanitar. Acesta a transmis o scrisoare presei locale în care mărturiseşte că este nevoit să îşi facă profesia de medic în condiţii neadecvate.

    „De vreo 4-5 ani, lucrurile par să se schimbe. Cei îndrituiţi să conducă acest spital nu mai reuşesc să facă faţă acestei provocări. Un judeţ precum al nostru nu reuşeşte să aibă un spital competitiv. Nu sunt bani pentru nimic… O instalaţie de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an şi nu se poate repara, deşi compresorul buclucaş nu costă mai mult de 2.000 euro. Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori, aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu, un mare chirurg prahovean de la care s-au inspirat multi alţi chirurgi de renume. Pense Liga Sure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic - rachetă cosmică… Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante”, relatează chirurgul, care lucrează în la Spitalul Judeţean Ploieşti de peste 20 de ani[...]

    Acesta dezvăluie şi felul în care este nevoit să trateze pacienţii care vin la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. „Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îţi vine să urli când zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu ştiu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniştită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-şi asume răspunderea. A jurat, nu”? se întreabă doctorul.

    Şi tot el continuă, amintind că reforma din sistemul de sănătate anunţată de secretarul de stat Raed Arafat pune foarte mare preţ pe modernizarea SMURD-ului şi utilajelor de intervenţie rapidă şi foarte puţin pe ce se întâmplă cu pacienţii după ce sunt daţi jos din ambulanţe şi intră pe uşile spitalelor.

    „Ne solidarizăm cu declaraţiile colegului nostru”

    Colegii doctorului Dan Oprea nu doar că îl susţin în demersul său, ci îi şi dau dreptate, printr-o scrisoare deschisă. "Suntem martorii consternaţi ai întâmplărilor din ultimele zile atât de mediatizate de presa locală şi naţională. Atacurile repetate ale presei la adresa noastră creează un conflict artificial între medici şi pacienţi sau familiile lor. Trebuie bine înţeles că rolul nostru în această lume este să ajutăm oamenii bolnavi. Greu de crezut, dar totuşi suntem de aceeaşi parte a baricadei într-o societate bolnavă, care nu pune niciun preţ pe suferinţele şi nevoile oamenilor, pe eforturile noastre zilnice, pe nopţile nedormite şi pe anii lungi de specializare profesională. Oricât am vrea să ascundem, trebuie să recunoaştem deschis că sărăcia în care ne zbatem zi de zi este cauza tuturor nemulţumirilor apărute. Condiţiile oferite de către sistem obligă zilnic toţi medicii din România la mici compromisuri, fără de care nu am mai putea asigura asistenţa medicală. Oare ce s-ar întâmpla atunci cu pacienţii în singurul spital care asigură asistenţa medicală de urgenţă în judeţul cu cel mai mare număr de locuitori?! Din toate aceste motive, ne solidarizăm cu declaraţiile colegului nostru, doctor Dan Oprea", se arată în scrisoare a medicilor transmisă joi presei.[...]"



  2. #2
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    da.
    au trecut de toate limitele bunului simt.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    63
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    da

  4. #4
    Afacerist ana maria's Avatar ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    30-04-2007
    Locaţie
    downtown
    Sex
    F
    Mesaje
    9,581
    Mesaje bazar
    3782
    Putere Reputatie
    82
    Reputatie
    20002
    Puncte CF
    822.0
    Usergroups:
    da
    Perpetuum Mobile

  5. #5
    Senior Member didi130's Avatar didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    14-12-2010
    Locaţie
    世界
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    890
    Mesaje bazar
    434
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    2062
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:
    Da.
    Nu semnez decat la notar.

  6. #6
    Banned Grasu6XL's Avatar Grasu6XL are ceva special... Grasu6XL are ceva special...
    Data de inscriere
    06-11-2009
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    160
    Mesaje bazar
    247
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    111
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Nuuuu...Pentru simplu fapt ca sar alege prafu de tot...pe scurt toti gresesc mai mult sau mai putin asa ca..........

  7. #7
    Member lion12's Avatar lion12 are ceva special... lion12 are ceva special...
    Data de inscriere
    04-05-2009
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    149
    Mesaje bazar
    68
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    129
    Puncte CF
    7.5
    Da. Insa mai inainte trebuie sa se uneasca si sa schimba liderii de sindicat care-i reprezinta si care sunt mana-n mana cu politicienii. Cand te reprezinta un Marius Petcu, condamnat la 7 ani de inchisoare, sau cand presedintele colegiului medicilor este Astarastoaie nu prea ai sanse sa empatizeze si populatia cu tine.

  8. #8
    Moderator rogedan's Avatar rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    09-01-2007
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    10,452
    Mesaje bazar
    3838
    Putere Reputatie
    88
    Reputatie
    13019
    Puncte CF
    611.0
    Usergroups:
    Da

  9. #9
    Rocker Methos's Avatar Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    04-01-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    629
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    863
    Puncte CF
    253.0
    Usergroups:
    Vorbele nu schimba nimic in tara asta. Doar un buget mult mai mare la sanatate ar putea schimba aceste lucruri.

  10. #10
    The GodFather SAM's Avatar SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    14-10-2005
    Locaţie
    In your mind
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    10,726
    Mesaje bazar
    843
    Putere Reputatie
    91
    Reputatie
    8701
    Puncte CF
    215.0
    Usergroups:
    Da!

  11. #11
    Senior Member mihai_emyl's Avatar mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om
    Data de inscriere
    08-10-2005
    Locaţie
    craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    651
    Mesaje bazar
    3160
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    466
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Da !!!
    ... just ... Think Different ...

  12. #12
    Fan Stiinta John.M's Avatar John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-12-2012
    Locaţie
    Fierbinți-Târg
    Sex
    M
    Mesaje
    680
    Mesaje bazar
    242
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    1732
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Da!

  13. #13
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Da
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography

  14. #14
    Senior Member cristianb's Avatar cristianb este placut de toti cristianb este placut de toti cristianb este placut de toti
    Data de inscriere
    29-06-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    677
    Mesaje bazar
    393
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    201
    Puncte CF
    10.0
    Nu "daca", ci ar trebui ca toti medicii sa faca acelasi lucru, venind la posturile de televiziune, la ziarele locale sa spuna, sa descrie si sa enumere toate neajunsurile din spitalele unde lucreaza. Felicitari medicului din acel spital si a medicilor care s-au solidarizat cu acesta.

  15. #15
    De-al casei Vento's Avatar Vento are ceva special... Vento are ceva special...
    Data de inscriere
    07-01-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    322
    Mesaje bazar
    138
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    143
    Puncte CF
    33.5
    da, ala care a dat acest ordin, ar trebui exclus din sistem!

  16. #16
    Fan Stiinta Joker_joke08's Avatar Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    18-09-2008
    Locaţie
    Orasul Leilor,Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    1,449
    Mesaje bazar
    671
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    3166
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Da

  17. #17
    Spammer Pirvu Cosmin's Avatar Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-05-2013
    Locaţie
    1n 743 Fu7ur3
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    2,859
    Mesaje bazar
    171
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    5080
    Puncte CF
    83.5
    Usergroups:
    Da








    „Nu-ți fie teama să înaintezi prea încet.Teme-te dacă te oprești!” SUN TZU.

  18. #18
    Oldtimer mickyraven's Avatar mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    16-11-2012
    Locaţie
    Somewhere on Earth
    Varsta
    54
    Sex
    M
    Mesaje
    1,086
    Mesaje bazar
    17
    Putere Reputatie
    29
    Reputatie
    2006
    Puncte CF
    3.0
    Da, cred ca da.
    Dar acelor medici adevarati, ar trebui sa li se alature si pacientii in demersurile lor. Pentru ca intr-adevar traim intr-o societate bolnava, condusa de clanurile mafiote si politice, iar noi neluand atitudine, primim exact ce meritam.
    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."
    Ion Creanga

    "Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."
    Voltaire

    "Somnul ratiunii naste monstri."
    Goya

    "Un popor de oi naste un guvern de lupi."

    Edward R. Morrow

  19. #19
    Spammer gabrrieel's Avatar gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta
    Data de inscriere
    02-04-2013
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    2,034
    Mesaje bazar
    36
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    1363
    Puncte CF
    4.0
    Da

  20. #20
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    Da
    God Forgives, I Don't...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: