Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Am iesit din criza ?


Vezi rezultatele sondajului: Am iesit din criza ?

Votanţi
29. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    2 6.90%
  • Nu

    24 82.76%
  • Nu ma intereseaza

    3 10.34%
  1. #1
    Oldtimer badpiti's Avatar badpiti este placut de toti badpiti este placut de toti badpiti este placut de toti
    Data de inscriere
    05-10-2007
    Locaţie
    C r a i o v a
    Sex
    M
    Mesaje
    1,342
    Mesaje bazar
    836
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    7.0
    Usergroups:

    Am iesit din criza ?

    Cam asa arata un articol aparut azi in presa:

    Franks: România avea una din cele mai slabe economii din lume. Acum stă mai bine ca alte ţări din UE

    Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene. Şeful statului s-a arătat optimist: "O ducem mai bine ca alţii". Şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a confirmat: "În 2009 aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum vă situaţi într-o poziţie mult mai bună decât alte ţări din UE".



    În debutul întâlnirii, şeful statului a s-a arătat optimist de direcţia pe care se îndreaptă România. "O ducem mai bine ca alţii. Vă mulţumim pentru evaluarea pe care aţi făcut-o. România a trecut prin câteva luni grele. Vom ţine cont de ceea ce ne-aţi spus, ca progresele pe viitor să fie continuate", a spus Traian Băsescu.

    La rândul său, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a lăudat colaborarea cu preşedintele Băsescu. "Cooperarea cu dvs. a fost excelentă, ca de obicei. Ne bucurăm că România este una din ţările din Europa care a reuşit să facă faţă crizei", a spus Franks.

    Mai mult, spune Franks, România a făcut progrese faţă de 2009. "Dorinţa de a face progrese este evidentă. România a făcut progrese economice remarcabile faţă de anul 2009. Atunci aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume,2009. Atunci aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum vă situaţi într-o poziţie mult mai bună decât alte ţări din UE", a adăugat şeful delegaţiei FMI.

    În ciuda optimismului exprimat de delegaţia FMI, Băsescu a semnalat existenţa unor "probleme" şi a acuzat clasa politică de populism. "Sper ca eforturile Guvernului să continue. Avem însă şi probleme. În ultimele zile, am remarcat un fel de populism din partea unor partide politice. Vreau să le transmit că trebuie să facem un compromis la fel cum am făcut şi în 2008 şi 2009", a încheiat Băsescu.

    Reamintim că o misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

    Rezultatele evaluării vor fi prezentate luni, într-o conferinţă de presă, de către oficialii FMI, Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

    În luna martie, autorităţile române au decis să prelungească înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Atunci, FMI a pus la dispoziţia României o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

    Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

    sursa: realitatea.net
    _______________________________
    Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right and forget about the ones who don't.

  2. #2
    Senior Member flavius86''s Avatar flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    30-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    959
    Mesaje bazar
    210
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    543
    Puncte CF
    42.0
    De iesit o sa putem spune cand din salariu mediu nu facem doar un plin la masina,,,,si cand cel putin 90 % din oameni au un servici sigur.Basescu il plimba pe Boc cu presu',trebuie sa fim prea naivi sa credem asta.
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    De-al casei sw3ety's Avatar sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati sw3ety este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    22-04-2010
    Sex
    F
    Mesaje
    392
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    3969
    Puncte CF
    20.0
    depinde din ce criza...... poate din criza varstei a 12-a

  4. #4
    Banned CvF.Dan's Avatar CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta CvF.Dan este deja o vedeta
    Data de inscriere
    17-03-2010
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    30
    Sex
    M
    Mesaje
    1,721
    Mesaje bazar
    198
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1928
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Nu inca.Mai dureaza pana sa iesim.

  5. #5
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Cum naiba sa iesim daca noi ne imprumutam de la FMi pentru a onora plata salarilor si nu pentru a investi in dezvoltare!

  6. #6
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    nu pentru ca la noi nu este posibil datorita unor jeguri !

  7. #7
    Senior Member Energy's Avatar Energy este placut de toti Energy este placut de toti Energy este placut de toti
    Data de inscriere
    21-03-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    693
    Mesaje bazar
    490
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    203
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    asta e doar inceputul. O sa fie din ce in ce mai de rahat in aceasta tara. Nu o sa mai existe clasa mijlocie de oameni. O sa se descurce numai aia carora nu le pasa de lege. Alte tari ameninta ca nu vor mai putea platii pensiile, salariile, numai noi iesim din criza, avem si conducatori destepti rau.

  8. #8
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    88
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    Nu
    God Forgives, I Don't...

  9. #9
    linux freedom Bubu_021's Avatar Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    30-09-2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    2,569
    Mesaje bazar
    91
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    3116
    Puncte CF
    43.0
    Usergroups:
    nu am iesit din criza si sigur nu iesim prea curand.
    acum in lume se pregateste "criza 2.0" cu USA in prim plan si italia si china in plan secund.
    USA a marit plafonul datoriei publice si urmeaza alta criza la ei, de data asta financiara - standard & poors a scazut ratingul USA pt prima oara.
    Italia chiar zilele astea se zbate sa nu recunoasca public ca le trebuie f. multe miliarde de euro ca sa nu ajunga in situatia greciei.
    O alta tara cu o mare greutate la nivel mondial este china. In curand se va sparge buba si acolo.

    in conditiile astea, romania nu poate spune ca a iesit din criza sau ca a scapat. romania e in continuare mentinuta de investitiile straine si daca e nasol ce se intampla in tarile de origine ale investitorilor, atunci va fi nasol si in romania.

  10. #10
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de Bubu_021 Vezi mesajele
    nu am iesit din criza si sigur nu iesim prea curand.
    acum in lume se pregateste "criza 2.0" cu USA in prim plan si italia si china in plan secund.
    USA a marit plafonul datoriei publice si urmeaza alta criza la ei, de data asta financiara - standard & poors a scazut ratingul USA pt prima oara.
    Italia chiar zilele astea se zbate sa nu recunoasca public ca le trebuie f. multe miliarde de euro ca sa nu ajunga in situatia greciei.
    O alta tara cu o mare greutate la nivel mondial este china. In curand se va sparge buba si acolo.

    in conditiile astea, romania nu poate spune ca a iesit din criza sau ca a scapat. romania e in continuare mentinuta de investitiile straine si daca e nasol ce se intampla in tarile de origine ale investitorilor, atunci va fi nasol si in romania.
    Cred ca singura sansa pe care o are Romania ( sau una din ele, dar nu vad acum alta la indemana ) este sa redevina tara agricola ( nu 99% agricola, ca in 1900).
    Este, cred eu, cel mai bine pentru o tara disperata ca Romania, pe timp de criza mai ales.
    Taranul nu simte criza or o simte numai daca-i seceta.

    Cat despre stirea si declaratiile de mai sus , ale lu' Franks si Base, e ca si cum ai spune ca , in sfarsit, Slava Domnului, am iesit din carciuma dupa 50 de ani si am intrat in coma alcoolica !

  11. #11
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Nu.
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography

  12. #12
    linux freedom Bubu_021's Avatar Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    30-09-2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    2,569
    Mesaje bazar
    91
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    3116
    Puncte CF
    43.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de constantinconst Vezi mesajele
    Cred ca singura sansa pe care o are Romania ( sau una din ele, dar nu vad acum alta la indemana ) este sa redevina tara agricola ( nu 99% agricola, ca in 1900).
    Este, cred eu, cel mai bine pentru o tara disperata ca Romania, pe timp de criza mai ales.
    Taranul nu simte criza or o simte numai daca-i seceta.
    cu alte cuvinte scapam de criza daca vom creste productia. in cazul expus de tine, productia agricola

  13. #13
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de Bubu_021 Vezi mesajele
    cu alte cuvinte scapam de criza daca vom creste productia. in cazul expus de tine, productia agricola
    Pai, da. S-a vazut vara asta; daca a iesit multa mancare pe piata, inflatia nu a crescut asa de mult; preturile au scazut un pic etc.
    De altfel, Romania produce mult sub posibilitatile ei, iar ca sa cresti productia mai la indemana este agricultura decat alte ramuri, servicii...
    Desigur, nu opreste nimeni lumea sa faca industrie aero-spatiala sau mai stiu eu ce, dar agricultura e mai potrivita pentru cele cateva milioane de someri fara nicio calificare. Oricum, pe criza eu cred ca nevoile de baza au intaietate (hrana)...

  14. #14
    Oldtimer badpiti's Avatar badpiti este placut de toti badpiti este placut de toti badpiti este placut de toti
    Data de inscriere
    05-10-2007
    Locaţie
    C r a i o v a
    Sex
    M
    Mesaje
    1,342
    Mesaje bazar
    836
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    7.0
    Usergroups:
    incep sa se razgandeasca conform mediafax, http://www.mediafax.ro/economic/boc-...a-euro-8590324 ) tare nehotarati sunt conducatorii tarii noastre. am iesit, nu am iesit, am iesit, dar parca totusi mai suntem, am iesit , cred ca intram iar
    _______________________________
    Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right and forget about the ones who don't.

  15. #15
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de dj Alecs'x Vezi mesajele
    incep sa se razgandeasca conform mediafax, http://www.mediafax.ro/economic/boc-...a-euro-8590324 ) tare nehotarati sunt conducatorii tarii noastre. am iesit, nu am iesit, am iesit, dar parca totusi mai suntem, am iesit , cred ca intram iar
    Eu as fi foarte precaut si ca guvern mi-as lua niste masuri de siguranta foarte serioase pentru viitorul apropiat. Nu mai merge cu smecheria.
    Si oamenii trebuie sa inteleaga ca va trebui sa se descurce cam singuri, sa nu mai acuze -chiar daca au dreptate- si sa inceapa sa ia masuri si sa caute noi solutii- fiecare pentru familia lui- indiferent ca acele solutii nu convin .
    Oamenii muncesc in Spania in agricultura pe branci, dar aici sunt cam plini de fite inca.
    Nu prea exista bani de pensii, dar multi bugetari sunt nemultumiti de salarii, ca nu le sunt crescute.
    Sa stie ca sunt prea multi functionari inutili pentru Romania si oamenii din sectorul privat nu mai pot si nu mai vor sa le plateasca salarii degeaba.
    Sa mearga la camp sa munceasca sau unde vor , nu sa faca scandal ca sa primeasca salarii si prime de vacanta de la cei care produc ceva in Romania si care, de multe ori , nu-si permit vacante sau intemeierea de familii.
    Gata !
    Last edited by constantinconst; 09-08-2011 at 18:11.

  16. #16
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Am ieşit din criză dar se pare că vom intra iar.
    Soluţia pentru România este dezvoltarea masivă a agriculturii, pomiculturii, etc. precum şi a industriei. Din păcate ce s-a privatizat s-a vândut la fier vechi

  17. #17
    Oldtimer badpiti's Avatar badpiti este placut de toti badpiti este placut de toti badpiti este placut de toti
    Data de inscriere
    05-10-2007
    Locaţie
    C r a i o v a
    Sex
    M
    Mesaje
    1,342
    Mesaje bazar
    836
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    7.0
    Usergroups:
    si totusi s-a gandit mai bine: NU E CRIZA !


    Băsescu: Nu e criză. Vom vedea o revenire a burselor în SUA și Europa


    http://www.money.ro/alerta-la-cotroc...e_1056391.html
    _______________________________
    Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right and forget about the ones who don't.

  18. #18
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de dj Alecs'x Vezi mesajele
    si totusi s-a gandit mai bine: NU E CRIZA !


    Băsescu: Nu e criză. Vom vedea o revenire a burselor în SUA și Europa


    http://www.money.ro/alerta-la-cotroc...e_1056391.html
    Zice si el ce aude la Isarescu Show.
    Zice Isa ca 3-5 % nu e catastrofal...zice si Base.

    S-au intalnit ieri ,parca.
    Se speriase Base de la benzile alea galbene cu negru de pe Irealitatea
    Aia au "breichin niuz" si cand crapa un carnatzar cu datorii la stat sau cand lesina o baba in Suceava.
    Last edited by constantinconst; 10-08-2011 at 06:42.

  19. #19
    Oldtimer Omnia's Avatar Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta
    Data de inscriere
    12-03-2008
    Locaţie
    2 pasi in urma ta
    Sex
    F
    Mesaje
    1,476
    Mesaje bazar
    113
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    1872
    Puncte CF
    40.5
    Eu n-am inghitit 'galusca' referitoare la semestrul I, cea legata de cresterea economica de 0,1% (sau cat era) pentru simplul fapt ca Romania, si iertati-mi metafora neeconomica, nu e un copil care invata sa mearga ci un om la varsta a 3a cu un picior amputat. Ca si stat, nu avem nevoie doar de un imbold pentru a ne 'ridica', 'mama' nu este suficienta, pentru ca tinandu-ne de 'mana', sa facem primii pasi. Suntem in situatia ologului: sunt necesari medici, terapeuti, proceduri costisitoare si antrenament de lunga durata pentru ca Romania sa reinvete sa 'stea in picioare' din pct. devedere economic. Romania a luat-o la vale acum mai bine de 20 de ani, si sincera sa fiu, nu stiu ce e cu propaganda asta referitoare la Grecia, Italia, Spania si Irlanda: noi suntem la coada clasamentului. Probabil ca nu ne-au pus inca eticheta 'catastrofa' pentru ca nu am suparat pe cine nu trebuie.

    Acum, dpv economic: regula e simpla: cata vreme consumam mai mult decat producem, nu vom fi pe plus. Plus produsul e de trei feluri: al capitalului, al muncii si al pamantului. Cum din primele doua elemente de capital productiv, respectiv banii si resursa umana, nu putem obtine prea multe, ne ramane, asa cum au spus si cei de mai sus (Constantin si Bubu), ne mai ramane pamantul, cel care genereaza plusvaloare fie sub forma de renta (asa cum zicea Marx), fie productie bruta, valorificabila.

    Cu renta e mai greu, desi rezultatele ar fi cele mai rapide: punem terenuri la dispozitia strainilor pentru ca acestia sa le exploateze in agricultura si castigam o data renta si inca o data impozit agricol. Mai mult decat atat, beneficiem implicit de infrastructura si dotari. In mintea mea, o solutie oarecare s-ar materializa sub forma unei societati agricole: locuitorii unei comune X dispun de mult pamant, ca urmare a retrocedarilor post comuniste, majoritatea nemuncit. Eu statul, ii facilitez accesul unui neamt la respectivele terenuri devenite pasuni, taranii i le cedeaza pe o perioada de 7 ani sa zicem la un pret modic pentru ca in schimb sa devina angajati ai acelui neamt. Neamtul pune la dispozitia comunei si cateva utilaje agricole de care sa dispuna toti taranii si pentru loturile necedate, iar productia totala obtinuta pe loturile concesionate se impoziteaza in momentul valorificarii.

    Poate ca in prima faza nu am obtine prea mult ca si stat, insa asa am pune bazele unei oarecare dezvoltari si retehnologizari al respectivului sector economic, am facilita in final plus produsul muncii si am diminua cheltuielile sociale sub forma ajutorului social (extrem de multe persoane de la tara beneficiaza de asa ceva).

    Pana la urma, problema Romaniei nu sta atat de mult in castiguri. Adevarata problema se datoreaza nivelului cheltuielilor bugetare; si nu vorbesc de facturile astronomice pentru topurile de hartie de la secretariatul lui Boc sau de noile S-Klasse ale demnitarilor, ci de fondurile colosale care merg, in virtutea legii, la ajutor social, ajutor de somaj si pensii. Amintiti-va doar care a fost justificarea atragerii fondurilor FMI.

    Oricum, drumul va fi lung si sinuos. Am avut grija sa punem pe butuci tot ce am mostenit din perioada comunista; ar fi fost mult mai simplu sa construim pe ceva deja existent, chiar daca tehnologiile erau depasite. Mall-ul din locul lui Electro nu va avea niciodata 15.000 de salariati...Inca se mai construiesc locomotive in Craiova, la Softronic; oare nu le era mai simplu sa beneficieze de un spatiu inchiriat pe 10 ani din vechile hale Electro decat sa le fie franata dezvoltarea pe baza costurilor atrase de costruirea unui sediu?
    Everyone is entitled to an opinion, it just happens that yours is wrong

    https://spreadsheets.google.com/spre...haMkE6MQ#gid=0

  20. #20
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    criza a fost creata artificial ca sa profite anumite persoane de acest aspect ....vezi ca regula aia simpla poate deveni mai complicata pt nu se respecta intotdeauna vezi cazul SUA referitor la productie /consum...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: