Facultatea de psihologie...CARE?


  1. #1
    Newcomer rockeras's Avatar rockeras reprezinta o cantitate neglijabila
    Join Date
    06-03-2009
    Location
    Craiova
    Age
    30
    Sex
    M
    Posts
    33
    Posts bazar
    29
    Rep Power
    31
    Reputation
    10
    Puncte CF
    0.0

    Question Facultatea de psihologie...CARE?

    Sunt in ultimul an la liceu.Sunt profil filologie blgv engleza. Sunt disperat. Pana acum ar trebui sa fi decis deja la ce facultate ma duc unde sa plec si etc. La mine e mai complicat datorita profilului meu curent si ma tem ca sunt putin confuz.
    M-am gandit foarte mult la ce facultate sa fac si cred ca nu am de ales decat psihologie ,fiind putinele stiinte si meseri umaniste care imi trezesc interesul.Din pacate s-ar putea sa fiu nevoit sa fac facultatea in Romania desi am un cv destul de gras [Cambridge, ECDL..diplome, voluntariat etc etc....]. Dilema este :

    Ce optiuni am la dispozitie pentru a studia aceasta stiinta la adevarata ei valoare [deci fara facultati de psihopedagogie]?
    Ati urmat psihologia?
    Sunteti impacati cu alegerea dumneavoastra?
    Muriti de foame ? [intrebare impusa]
    Puteti sa-mi sugerati niste nume de Facultati?
    De unde pot obtine informatii despre facultatile acestea?
    In UK sunt multe sisteme[site-uri] de referinta care fac un fel de top al facultatilor in functie de conditiile studiului precum si al circumstantelor de angajare dupa terminarea facultatii.... avem ceva asemanator?

    Orice alte informatii cat de mici, oricat de neinsemnate o sa va para m-ar putea ajuta foarte foarte mult.

    Va multumesc anticipat.

    [P.S. nu fac parte din categoria persoanelor care cred ca psihologia presupune " ajuti oameni si dai sfaturi". Sunt constient de valorile profunde ale acestei stiinte si vreau sa stiu daca merita sa-mi investesc viitorul in ea]
    Cei care gresesc se impart in doua categorii: Aceia care au actionat fara sa gandeasca si cei care au gandit fara sa actioneze.

  2. #2
    Newcomer Anemari91's Avatar Anemari91 va deveni faimos in curand
    Join Date
    19-12-2010
    Age
    32
    Sex
    F
    Posts
    24
    Posts bazar
    11
    Rep Power
    28
    Reputation
    53
    Puncte CF
    8.0
    Bună.

    Eu sunt studentă în anul II la facultatea de psihologie, în Sibiu. Nu ştiu cât de mult îţi pot răspunde la întrebări, dar o să încerc. Eu am terminat liceul pedagogic în Craiova şi am avut mai multe opţiuni: academie, medicină, jurnalism, psihologie. Am ales-o pe ultima şi nu regret. E pur şi simplu altceva. Nu faci psihologia din liceu, nu te rezumi la câteva concepte, aşa cum ai zis şi tu, nu se rezumă totul la sfaturi şi ajutor acordat oameniilor. În primul rând, începi să te cunoşti pe tine mai bine, realizei de ce ai acţionat într-un anumit fel în nu ştiu ce situaţie. Mi s-a spus de multă lume că nu fac nimic cu psihologia, dar mă bucur că o să am posibilitatea de a le da peste nas şi de a le arăta contrariul. Este nevoie de psihologi în şcoli, în spitale, organizaţii, dar lumea îşi închipuie când aude psiholog că e ăla care lucrează cu nebunii şi care stă pe un fotoliu şi notează ce zice pacientul lui, tolănit pe o ditamai canapeaua.

    Facultăţi de psihologie bune sunt în Cluj, Bucureşti, Timişoara, Sibiu, restul sunt ca să fie. Nu pot să îţi spun care dintre ele este mai bună şi să te sfătuiesc să mergi în oraşul X sau Y, însă ce ştiu e că facultatea din Sibiu nu constrânge oamenii, nu îi îndoctrinează cu o singură direcţie. În Cluj se merge pe cognitivism şi sunt foarte dificili profesorii din ce am auzit, şi în notare şi în relaţia profesor-student. Nu vreau să laud facultatea unde sunt, doar îţi pot spune mai multe despre ea pt că ştiu cum este. Toate examenele se dau oral, profesorii predau, unii dictează şi explică, alţii doar explică şi interacţionează cu studenţii, iar cursul îl primim pe mail, toată lumea zâmbeşte, toată lumea vrea să te ajute, îţi oferă cărţi să citeşti, nu te obligă să le cumperi cărţile şi nici măcar nu le recomandă, îţi povestesc lucruri practice, cu care ei s-au confruntat, niciunul dintre ei nu e pus pe picat studenţi şi chiar se implică în ceea ce fac.

    Studiile durează 3 ani, apoi masterul e obligatoriu. Poţi merge pe psihologie organizaţională, clinică, combaterea criminalităţii, educaţională. Ceea ce trebuie să ştii este că trebuie să îţi iei după studii, atestatul de liberă practică, şi durează ceva până când devii psiholog şi poţi face ceva. Dacă vrei să mergi pe clinică, faci facultatea, masterul, apoi o şcoală de formare care durează minim 3 ani. Despre asta, poţi citi mai multe pe copsi.ro, însă masterul îţi recomand să îl faci în altă ţară.

    Am o prietenă care este studentă la psihologie în Bucureşti, mai am câţiva amici la facultatea de psiho din Timişoara, dacă vrei să aflii şi părerea lor, te rog să îmi spui şi îţi fac legătura cu ei, însă fiecare va fi subiectiv şi va încerca să te atragă către oraşul unde el face facultatea. Cel mai bine este să citeşti şi tu pe site-ul fiecărei facultăţi, ce materii se fac, poate mai găseşti pe net păreri scrise de studenţi, te gândeşti şi ce oraş te atrage pe tine, dar ai grijă cu decizia pe care o iei, pt că ar cam trebui să te hotărăşti, pt că la Bucureşti, de exemplu, se dă admitere, în Sibiu, contează 75% media de la bac. Îţi las site-ul facultăţii de la psiho, şi dacă mai ai întrebări şi crezi că îţi pot răspunde, te rog să îmi scrii. http://stiinte.ulbsibiu.ro/catpsihologie/
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    0-day Member mihai28 reprezinta o cantitate neglijabila
    Join Date
    13-06-2012
    Age
    39
    Sex
    M
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    Reputation
    10
    Puncte CF
    0.0
    Hello Anemari91! Mulțumesc pentru informațiile postate! Aș vrea sa dau și eu la psihologie în Sibiu și as vrea sa te întreb care e treaba cu prezența la cursuri și seminarii. Eu sunt licențiat în Drept, deci Psihologia ar fi a doua facultate și ideea este că trebuie sa muncesc ca să mă întrețin. Deci nu prea dispun de timp. Profesorii de acolo înțeleg și astfel de situații?
    Mulțumesc anticipat de răspuns!!!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: