Fata in fata - 24.11.2020


Vezi rezultatele sondajului: Pe o scara de la 1 (unu) la 5 (cinci), cat de sarat va place sa mancati?

Votanţi
2. Nu poţi vota in acest sondaj
 • 5 - foarte sarat

  0 0%
 • 4

  0 0%
 • 3

  0 0%
 • 2

  1 50.00%
 • 1 - putin sarat

  1 50.00%
 1. #1
  OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
  Data de inscriere
  30-10-2005
  Locaţie
  In the future
  Varsta
  48
  Sex
  M
  Mesaje
  20,841
  Mesaje bazar
  396
  Putere Reputatie
  135
  Reputatie
  27864
  Puncte CF
  121.0
  Usergroups:

  Fata in fata - 24.11.2020

  Pe o scara de la 1 (unu) la 5 (cinci), cat de sarat va place sa mancati?
  • 5 - foarte sarat
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1 - putin sarat


  "In trecut, sarea era foarte greu de procurat, iar valoarea ei era atat de mare incat nimeni nu-si ingaduia sa o risipeasca. Consumata in cantitati moderate, sarea ajuta la reglarea presiunii sanguine, contribuie la eficienta transmisiei nervoase si a tonicitatii musculare. Deficitul de sare in organism poate provoca mari probleme: diaree, greata, tulburari de memorie, stare de oboseala, slabiciune fizica si dificultati de concentrare. Din pacate, cei mai multi dintre noi consuma mai multa sare decat are nevoie organismul.


  Sarea este alcatuita din 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). Pentru o buna functionare, organismul uman are nevoie de sare - mai ales de sodiu. Dar ce cantitate este sanatoasa?

  Necesarul de sare al organismului nostru este infim, mult sub limita a ceea ce consuma un om obisnuit, care nu refuza alimentele procesate, precum mezelurile.

  Conform specialistilor din Statele Unite, un adult ar trebui sa ingere maxim 2.300 de miligrame de sodiu in fiecare zi - o cantitate extrem de mica raportata la 3.400 de miligrame cat consuma un american obisnuit, noteaza Live Science.

  In ce priveste doza minima de sare necesara bunei functionari a organismului uman, Paul Whelton, de la Tulane University, precizeaza aceasta este de aproximativ 1500 mg pe zi.

  Conform Food and Drug Administration (FDA), 1500 mg pe zi este cantitatea de sare recomandata pentru adultii hipertensivi (cu tensiunea ridicata), iar Center for Disease Control and Prevention (CDC) recomanda tot atat pentru bebelusii sub trei ani.

  Alte organizatii sugereaza, insa, ca adultii pot trai si cu mai putin. Conform American Heart Association (AHA), nivelul minim necesar este de sub 500 mg zilnic.

  Din pacate, aceasta cantitate este imposibil de atins, cel putin in Statele Unite. Din cele 3.400 mg de sare consumate zilnic, circa 2.400 provin din mancarurile procesate sau semipreparate. Astfel, in primul rand, ar trebui sa se renunte la acest tip de mancare.

  Un nivel sub minimul mentionat (500 mg/zi) poate duce la o serie de probleme majore, mai ales la aparitia hiponatremiei, care apare atunci cand sodiul este prea diluat in corp, ducand la suprasaturarea celulelor cu apa. Celulele inflamate pot declansa o multime de probleme de sanatate, precum durere de cap, greata, oboseala, iar in cazuri extreme, chiar moarte.

  Totodata, si excesul de sare poate provoca multe probleme de sanatate: hipertensiune, afectiuni cardiovasculare, ingreunarea procesului de vindecare a bolilor, retentie de apa in organism si impiedicarea absorbtiei de calciu - care afecteaza sistemul osos, crescand riscul de osteoporoza." 2. #2
  Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  15-11-2009
  Locaţie
  bals
  Varsta
  47
  Sex
  M
  Mesaje
  6,955
  Mesaje bazar
  480
  Putere Reputatie
  57
  Reputatie
  8660
  Puncte CF
  10.0
  Usergroups:
  1
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: