Mancare de fasole cu ciolan afumat


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,094
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Mancare de fasole cu ciolan afumat

    In week-end am trecut pe la piata sa luam niste mezeluri pentru sandwich-urile pe care urma sa le luam cu noi la piscina si ne-am "lovit" de niste ciolane afumate de porc tare frumoase... Bineinteles ca am luat si noi unul. Si cum era cu os si nu foarte mare, am mai completat si cu niste coasta de porc afumata. Acum... cu ce sa le fac... Si asa am ajuns ieri in piata sa iau fasole uscata

    Ingredientele de mai jos sunt cu aproximatie.

    Ingrediente pentru mancare de fasole cu ciolan afumat (iahnie):
    - 750 gr. fasole uscata
    - 1 ciolan afumat (1,2 kg. a avut al meu)
    - 500 gr. coasta afumata (optional - eu am facut mai multa fasole si de-aia am pus si coasta)
    - 2 - 3 cepe
    - 1 - 2 morcovi
    - 2 cutii rosii cubulete in bulion/suc propriu (400 gr./cutie)
    - ulei pentru calit
    - sare, piper, boia dulce de ardei, piper boabe, cimbru, 2 - 3 cuburi de Knorr de porc si alte condimente care va plac

    Mod de preparare pentru mancare de fasole cu ciolan afumat:
    Cu o seara inainte de a va apuca de mancarea de fasole cu ciolan, curatati fasolea, spalati-o bine si puneti-o intr-un castron incapator sau intr-o cratita/oala mai mare. Puneti apa rece peste ea si lasati-o in apa peste noapte (daca va culcati mai tarziu, puteti sa schimbati apa o data sau de doua ori). Pana a doua zi, fasolea isi va dubla volumul, deci este nevoie de un castron incapator si apa care sa o acopere si dupa ce se umfla. Daca vedeti sa s-a "zbarcit" dupa 2 - 3 ore de cand ati pus-o in apa, nu va faceti probleme... pana a doua zi o sa arate din nou normal.

    A doua zi goliti apa in care fasolea a stat peste noapte, spalati-o din nou si puneti-o intr-o cratita incapatoare. Puneti apa in cratita cat sa o acopere bine si puneti cratita cu fasole pe foc.
    Ciolanul se spala bine si se pune intr-o alta oala cu apa rece si cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba pana cand carnea se desprinde usor de pe os.
    Cand a inceput sa fiarba fasolea, lasati-o sa fiarba pentru 30 de minute. Intre timp, intr-o alta cratita puneti apa la fiert. Cand fasolea a fiert 30 de minute, goliti apa, spalati oala/cratita in care a fiert si adaugati apa fierbinte peste fasole. Dati din nou la foc pentru 20 de minute. Operatiunea cu apa (intotdeauna fierbinte) se face de 3 ori (prima data pentru 30 de minute, iar celelalte doua dati cate 20 de minute), iar a patra apa, care va fi si apa finala, va fi cea in care a fiert ciolanul afumat.

    In timp ce fasolea si ciolanul fierb, curatati ceapa si morcovii, spalati-i si tocati-i marunt. Intr-o tigaie incapatoare se pune ulei, se lasa la incins si apoi se caleste ceapa tocata. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati morcovii si mai caliti pentru inca 5 minute. Adaugati apoi cutiile cu rosii taiate cubulete si mai lasati cateva minute pe foc.

    Intre timp verificati sa vedeti daca ciolanul a fiert. Daca este fiert, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se raceasca. Cand s-a racit suficient, taiati-l in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta. Tot acum taiati si coasta afumata in bucati.
    Cand fasolea a fiert in 3 ape si am golit si cea de-a treia apa, adaugam zeama de la ciolan pana cand fasolea este acoperita bine de zeama. Tot acum este timpul sa adaugam si legumele calite. Lasam sa fiarba pana cand zeama de la fasole a scazut suficient. Condimentam dupa gust si cu 15 - 20 de minute inainte de a stinge focul la mancarea de fasole, punem si ciolanul taiat si coasta de porc. Lasam sa mai fiarba pentru cele 15 - 20 de minute si apoi stingem focul.
    Acum puteti adauga patrunjel proaspat tocat sau marar, daca va place. Eu n-am mai pus

    Pofta buna!
    Fisiere atasate Mancare de fasole_cu ciolan afumat.jpg   Fasole cu ciolan si costita.jpg   Mancare de fasole cu ciolan afumat.jpg   Mancare_de fasole cu ciolan afumat.jpg   Mancare de fasole cu ciolan.jpg   Mancare de fasole.jpg  


  2. #2
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    6,617
    Mesaje bazar
    477
    Putere Reputatie
    53
    Reputatie
    8263
    Puncte CF
    15.5
    Usergroups:
    pt asa ceva as da in cap
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: