Musaca


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Musaca

    Nu mai mancasem de mult musaca, asa ca saptamana trecuta am zis sa prestez. Oricum luasem niste carne tocata care trebuia folosita oricum. Asa ca m-am apucat de treaba, am facut o tava, si din pacate nu prea am avut mancare decat pentru 2 zile. Daca a iesit buna...
    Din pacate, poze am doar cu sectiunea pentru ca era seara si pozele nu ieseau bine la lumina becului. A doua zi am zis sa nu mai pozez doar jumatate de tava, asa ca am pozat doar sectiunea (era rece)

    Ingredientele sunt pentru o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 34x24 cm.

    Ingrediente pentru musaca:
    - 6 - 7 cartofi mai mari
    - 1 kg. carne tocata (vita, porc, amestec, pui, ce va place)
    - 3 - 4 cepe potrivite
    - 1 cutie rosii cubulete (400 gr.)
    - 3 oua
    - 150 - 200 gr. smantana (cam 6 linguri cu varf)
    - condimente (eu am folosit: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce si iute, oregano si un cub de concentrat de vita)
    - 1 - 2 linguri ulei de masline pentru calit

    Mod de preparare pentru musaca:
    Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem o cratita incapatoare pe foc, punem uleiul la incins si adaugam ceapa. Calim ceapa pana devine sticloasa. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam carnea si o calim bine. Condimentam si calim carnea pana devine sfaramicioasa si albicioasa. Cand carnea s-a calit, adaugam cutia de rosii cubulete si amestecam. Condimentam din nou daca este nevoie si lasam sosul sa fiarba pentru 20 - 30 de minute.

    Intre timp pregatim cartofii. Curatam, spalam si spalam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Punem o oala cu apa pe foc, punem sare, iar cand apa fierbe in clocot adaugam cartofii. Ii tinem pe foc pentru 3 - 4 minute maxim. Scurgem apa si ii lasam sa se racoreasca un pic.

    Intre timp carnea pentru muasca a fiert, iar sosul a scazut aproape complet. Stingem focul si adaugam 1 ou crud si 2 linguri pline cu smantata. Amestecam bine compozitia si "asamblam" musacaua. Compozitita de carne va deveni mai albicioasa putin de la smantana, dar si mai cremoasa.

    Batem bine 2 oua cu 3 - 4 linguri de smantana. Intr-o tava unsa bine cu unt punem un rand de cartofi, apoi punem jumatate din compozitia de carne. Punem un nou rand de cartofi si restul de carne. Terminam musacaua cu un rand de cartofi. Condimentam putin cartofii de deasupra si adaugam compozitia facuta din cele doua oua si smantana pe toata suprafata de cartofi. Dam la cuptor pentru 40 - 50 de minute la foc mediu, pana devine aurie.

    In cazul in care musacaua devine aurie deasupra dar vi se pare ca nu este suficient de facuta, acoperiti cu o folie de aluminiu si mai coaceti.

    Pofta buna!
    Musaca Fisiere atasate reteta_musaca.jpg   musaca.jpg   reteta musaca.jpg  

  2. #2
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    E delicioasa! Imi place ca are ceapa multa.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    este si in retetarul sotiei mele.delicioasa
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: