Vinete pane cu sos de usturoi


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Vinete pane cu sos de usturoi

    Alalteieri am cumparat vinete cu scopul de a le face salata... Cum nu am reusit inca sa le fac salata, azi am luat doua vinete mai mari dintre cele cumparate si am zis sa le fac pane. Recunosc... e prima data cand fac vinete pane si cred eu ca au iesit chiar bune. Cu usturoi merg minunat.

    Ingredientele de mai jos sunt pentru doua vinete si sunt cu aproximatie.

    Ingrediente pentru vinete pane:
    - 2 vinete mari
    - 3 oua
    - faina (cat este nevoie)
    - pesmet (cat este nevoie)
    - condimente: sare, piper, boia iute/dulce de ardei si ce va mai place
    - ulei pentru prajit

    Ingrediente pentru sosul de usturoi:
    - 1 iaurt gras, mare (folositi din el in functie de cat de mult sos vreti sa obtineti)
    - 5 - 6 catei de usturoi
    - 1 - 2 linguri ulei de masline
    - sare, piper, oregano

    Mod de preparare pentru vinetele pane:
    Vinetele se spala si se curata de coaja. Se spala din nou si se taie in felii groase de aproximativ 0,5 cm. Cand am taiat ambele vinete, luam o sita sau un castron cu gaurele si asezam primul strat de vinete. Punem sare pe intreg randul si continuam pana terminam toate feliile. Vinetele se lasa sa se scurga pentru 40 - 50 de minute. Puteti pune sare mai multa pentru ca dupa oricum veti spala vinetele, iar sarea se va elimina. In aceasta etapa din vinete se va scurge lichidul acela amarui.

    Dupa ce a trecut timpul si vinetele s-au scurs, le trecem pe sub un jet de apa si le uscam cu servetele de bucatarie. Pregatim ce ne trebuie pentru pane: faina, ouale si pesmetul. Eu am procedat azi ca si la Snitele in crusta crocanta.
    Am pus ingredientele pentru pane in trei farfurii diverse si am inceput sa fac feliile de vinete. Am batut bine ouale si le-am condimentat, am pus faina intr-o farfurie si pesmetul in alta. Se ia felia de vanata, se trece prin faina si se indeparteaza surplusul. Se trece apoi prin ou, se scurge si se trece prin pesmet presand usor. Procedam in acelasi mod si pentru restul de felii si prajim intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare in ulei incins (astfel nu absorb prea mult ulei). Cand sunt gata, le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie pentru a indeparta surplusul de ulei.

    Pentru sosul de usturoi am procedat in felul urmator:
    Usturoiul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica (eu l-am pus intr-un robot micut de bucatarie). Intr-un castron punem usturoiul maruntit, adaugam 1 - 2 linguri de ulei de masline, sare si piper si mestecam foarte bine, ca pe o maioneza. Compozitia de usturoi va deveni cremoasa si atunci este momentul sa adaugam iaurtul (al meu a fost cam subtire de data asta, dar puteti folosi un iaurt mai gras). Amestecam bine si presaram cu oregano.

    Vinetele pane se servesc atat calde cat si reci, iar crusta este foarte crocanta. Deh... am si eu o manie... sa fie cat mai crocanta

    Pofta buna!
    Vinete pane cu sos de usturoi Fisiere atasate Vinete pane.jpg   Vinete_pane.jpg   Sos usturoi.jpg   Vinete pane cu sos de usturoi.jpg   Vinete pane cu usturoi.jpg  

  2. #2
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: