Grand Theft Auto IV, record de vanzari
11 martie 2009




GTA 4 continua sa se vanda in cantitati impresionante. Pana la 31 ianuarie 2009 jocul a fost vandut in nu mai putin de 13 milioane de exemplare in toate versiunile in care jocul a fost lansat, adica pentru PC, Xbox 360 si PlayStation 3.



Jocul video s-a lansat in versiunile pentru Xbox 360 si PlayStation 3 pe 29 aprilie 2008 in intreaga lume si in luna decembrie 2008 in versiunea pentru PC. Acest nou titlu din cea mai controversata serie de jocuri a devenit cel mai rapid vandut joc din istorie in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii si a primit cele mai multe note de 10 din partea presei de specialitate.

GTA 4 a generat incasari mai mari, in primele 24 de ore de la lansare, decat oricare alt joc video, film sau carte scoase pe piata pana acum, adica 310 milionae de dolari. Guinness World Records a confirmat ca jocul Grand Theft Auto IV a devenit cel mai bine vandut joc video cu peste 3,6 milioane de exemplare vandute in prima zi de la lansarea sa, iar dupa prima saptamana vanzarile depasisera 6 milioane de exemplare