Ajutor alegere adapter wireless!


  1. #1
    Junior xgeox reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    14-05-2008
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    52
    Mesaje bazar
    14
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0

    Ajutor alegere adapter wireless!

    Salutare!
    As avea nevoie de ajutor, va rog, in alegerea unui adapter wireless pentru desktop pc!

    Povestea suna asa:
    In toata localitatea un ISP a montat pe piloni de electricitate pentru cei ce s-au abonat echipamente wi-fi marca ubiquiti:
    -10 BulletM2 cu antene corespunzatoare
    -2 RocketM5
    -5 NanoStations.

    Astfel, toata localitatea profita de wi-fi gratis, pentru ca astia nu si-au parolat nici echipamentele, eu avand acces la toate cele enumerate mai sus.Abonatii au primit Ubiquiti Usb Wireless adapter(~50$ in MD), pe care il imprumut si eu din cnd in cnd de la un prieten-abonat.
    Avind in vedere ca cel mai apropiat pilon cu bullet m2(access point), la care ma connectez eu se afla la aprox. 300-400m,obstacole fiind geamul de care agat adapterul, poate citeva varfuri de casa si ceva copaci, obtin:

    Signal: ~60-80%
    Receive rate: ~11-26Mbps
    Transmit rate: ~40-60Mbps

    Totusi as vrea sa-mi procur propriul adapter si de dorit ar fi ca cu acesta sa depasesc Receive rate-ul mentionat mai sus.
    Ramane ubiquiti sau la banii astia(50$) as putea gasi ceva mai rentabil?!

  2. #2
    Member sunfire reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    104
    Mesaje bazar
    128
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    38.0
    Dupa cum vad eu problema e la celalalt "capat" al firului sau pe la mijloc, nu la adaptorul tau (receive rate-ul pe care l-ai postat tu e de fapt transmit rate-ul de la "capatul" celalalt al firului). Sau echipamentul la care se conecteaza adaptorul tau nu emite suficient de puternic ( desi echipamentele listate mai sus ar trebui sa fie ok pentru 300-400m fara obstacole prea mari ) sau pe traseul dintre adaptorul tau si echipamentul la care te conectezi sunt obstacole care ingreuneaza transmisia ( desi in cazul asta ar trebui sa fie afectat si transmit rate-ul tau, nu numai al echipamentului de pe stilp ). Mai este posibil ca adaptorul tau wireless sa aiba o senzitivitate destul de mica si atunci se explica receive rate-ul mic.
    Eu as incerca sa imprumut un laptop si sa ma plimb cu laptopul in brate ( pe baterie ) conectat la adaptorul wireless pornind de la stilpul unde este bullet-ul si pina acasa. In acest fel poti sa vezi pe unde se pierde semnalul ( si eventual cam in ce directie se pierde semnalul ). Nu m-am uitat la specificatiile adaptorului wireless dar ar fi ideal daca suporta o antena externa ( daca da atunci poti sa incerci o antena unidirectionala de cistig mai mare pe care incerci s-o repozitionezi cit mai bine - ca pe vremea lui ceasca, cind tot invirteam antenele TV sa prindem treci kanal la sirbi )

    All za best
    Last edited by sunfire; 20-07-2011 at 15:21.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Junior xgeox reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    14-05-2008
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    52
    Mesaje bazar
    14
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0
    Pai e ala, USB wifi station ubiquiti, fara antena detasabila! Cred ca tot la el ma opresc. Principalu sa nu le treaca la astia sa filtreze cu MAC conectarea la net!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: