Salut! Din cauza unei probleme cu un HDD Seagate 7200.11 320GB, sunt "nevoit" sa-mi cumpar un al doilea HDD pentru a salva datele de pe primul inainte de a-l schimba in garantie. M-am oprit asupra unui Samsung F4 320GB deoarece este pe locul 2 la viteza de citire si cea de scriere pe site-ul Tomshardware, adica e rapid si ieftin.

Cum o sa raman cu ambele HDD-uri si nu le voi folosi in RAID, ma intereseaza sa stiu cum sa obtin performanta maxima atunci cand calculatorul o sa ruleze jocuri. Configuratia e buna (AMD Phenom II X4 965BE + MB 790X + ATI 5770 1GB + 3GB RAM Dual Channel) si nu cred ca o sa imi afecteze prea mult performanta, fie in bine, fie in rau, dar vreau ca sistemul sa foloseasca foarte eficient HDD-urile.

HDD-ul Samsung va fi impartit in doua, o partitie de 40GB pentru Windows 7 si programele mai des folosite (Office, Firefox etc), restul pentru kit-uri + documente + fotografii sau pentru jocuri instalate. Celalalt HDD (sper sa pot alege tot un Samsung F4 320GB in locul unui Seagate de orice fel atunci cand mi se va schimba la magazin) va ramane nepartitionat si se va folosi ori pentru jocuri instalate, ori pentru kit-uri + documente + fotografii +filme, in functie de ce se va copia pe primul HDD.

Ceea ce am mai citit eu facea referinta la instalarea Windows Vista si a jocurilor pe acelasi HDD, iar partitionarea se facea in felul urmator (cel putin asa recomanda cel ce a scris):
1 - partitia pt Windows Vista 16GB (eu o sa o fac mai mare pentru Windows 7);
2 - partitie de 8GB pentru Swap File (argumentul era corect si spunea ca HDD-ul lucreaza mai repede daca citeste date care sunt aflate spre exteriorul platanului, iar Swap File este locul unde capul de citire va sta cel mai mult atunci cand te joci sau folosesti un program)
3 - partitie pentru jocuri instalate, kit-uri etc.

Personal, eu as instala jocurile pe un alt HDD, nu pe cel cu Windows, deoarece HDD-ul cu Windows va fi utilizat numai pentru a rula Windows-ul, iar celalalt HDD va fi folosit pentru a rula jocurile, deci o utilizare eficienta si performanta crescuta.

Ghidul de instalare pentru Windows Vista se poate aplica si la Windows 7? Este o idee buna sa creez o partitie numai pentru Swap File?

Este buna solutia mea de a instala jocurile pe alt HDD pentru a maximiza performantele?

Daca aveti alte solutii, va rog sa le si argumentati.