Radiere auto in baza contractului de vanzare cumparare


  1. #1
    0-day Member la5th3ro's Avatar la5th3ro este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    14-02-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    4
    Mesaje bazar
    136
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    20
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    Exclamation Radiere auto in baza contractului de vanzare cumparare

    Am tot cautat prin forum si nu am gasit un loc mai potrivit in care sa postez asta...rog moderatorii sa nu stearga mesajul ci, daca este nevoie, sa il mute in sectiunea potrivita, intrucat ar putea sa ajute mai multe persoane aflate intr-o situatie asemanatoare cu aceea in care m-am aflat si eu candva.
    Am avut o masina pe care am vandut-o acum doi ani. Din pacate m-am bucurat ca am putut-o vinde si am neglijat restul demersurilor. Eram putin mai mic si nu m-a sfatuit nimeni. Am facut actul de vanzare-cumparare, am inmanat noului-proprietar toate actele masinii impreuna cu autovehiculul, am primit banii si a ramas sa facem restul de acte alta data. Am revenit cu un telefon catre baiatul caruia i-o vandusem si mi-a raspuns sotia care mi-a spus ca el e plecat si ca oricum n-o sa mai contiune demersurile pentru trecerea actelor pe numele lui, implicit a impozitului aferent. Am tot insistat din 2007 pana acum sa rezolvam cumva, fara nici un rezultat. Intre timp am observat ca taxele de la financiar au tot crescut incat s-au apropiat undeva de 4 milioane. In fine, m-am tot interesat cand pe la financiar, cand pe la politia rutiera cum sa fac ca acesta sa nu mai creasca. Am tot fost trimis dintr-o parte intr-alta cu scarba specifica "organelor" abilitate sa ma ajute... Acum cateva saptamani insa am mers din nou la Politia Rutiera si am pus aceeasi intrebare, la care mi-a raspuns ca totul se rezolva la financiar in baza contractului de vanzare-cumparare. Am mers la financiar si le-am zis ca nu plec de acolo pana nu rezolv. M-am certat cand cu unu cand cu altu. Intr-un final m-au trimis la un ghiseu unde am gasit pe cineva care si-a facut mila de mine si m-a luat in serios. Mi-a aratat pas cu pas ce sa fac pentru a scadea impozitul masinii de pe numele meu si a-l trece pe numele celui caruia i-am vandut masina. Astfel, mai intai mi-a zis ca trebuie sa platesc taxele pentru a imi elibera o chitanta (costa 4 ron) din care sa rezulte ca nu am nici o datorie catre ei. Am platit-o, apoi am xeroxat-o. Impreuna cu o CERERE tip (pe care o gasiti pe primul birou, la persoane fizice, in raftul de sus), completata, si o copie de pe C.I. (buletin), am depus acea chitanta jos, la registratura, de unde am primit un fel de bon de ordine cu care m-am prezentat dupa 2 zile la financiar (in partea dreapta dupa ce urci scarile), de unde am primit o hartie. Am facut xerox dupa ea, dupa contractul de vanzare-cumparare si dupa C.I. si am fost trimis la casa 1 sau 2. Am mers la casa 2. Acolo am intalnit o angajata care m-a ajutat foarte mult. Mi-a scazut impozitul si m-a sfatuit sa fac o cerere de returnare a banilor platiti in plus deoarece eu a trebuit sa achit doar pana la data in care contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit. Am completat cererea si am depus-o la registratura (jos), impreuna cu copia de la C.I. si de la chitanta cu care achitasem totalul taxelor prima data. De aici mi-a zis sa astept raspuns prin posta ca sa vin si sa imi returneze banii (au zis ca raspunsul o sa ajunga in maxim o luna). O sa astept si dupa aceea o sa revin cu detalii pentru a va confirma daca intr-adevar am mai primit restul banilor.
    Sper sa va fie de folos ceea ce am scris si sa nu mai stati sa umblati ca mine, de colo-colo timp de 2 ani. Numai bine!


    A trecut si luna si cum era de asteptat n-am primit nici o chemare prin posta pentru a-mi ridica banii. Pe data de 3 nov insa am mers la financiar si s-a rezolvat imediat.
    Last edited by la5th3ro; 04-11-2009 at 22:29.

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: