Facem accident: cum procedam?


  1. #1
    Addicted! kyoto's Avatar kyoto nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
    Data de inscriere
    19-03-2007
    Locaţie
    ECU
    Sex
    M
    Mesaje
    1,613
    Mesaje bazar
    98
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -17
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:

    Post Facem accident: cum procedam?

    Eu de cand am permis, nu am avut niciun eveniment in trafic, asa ca i-as ruga pe cei care au cunostiinte despre asta sa ne impartaseasca si noua(cu alte cuvinte unde mergem , cu cine vorbim, ce hartii ne trebuie si de unde, ce faci daca ai accident in alta localitate/noaptea/intr-o tara straina, ce inseamna franciza la RCA/Casco etc);daca se mai schimba ceva prin legislatie, sa fie editate posturile care nu mai contin informatii de actualitate

    cum nu sunt utilizator de ieri al forumului as ruga ca offtopicurile sa fie sterse imediat(si daca nu cer prea mult sa nu fie disponibila reputatia aici - sa ramana un thread civilizat), daca exista neintelegeri intre 2 utilizatori sa primesca lamuriri de la alti utilizatori(probabil pe threadul "intrebari din domeniul auto" asta ca sa pastram threadul de fata in cat mai putine pagini)
    romanu' n-are noroc, dar se pricepe la tot

    Visul romanesc, cosmarul europei

  2. #2
    Maniac liwiu_evo's Avatar liwiu_evo are ceva special... liwiu_evo are ceva special...
    Data de inscriere
    14-04-2007
    Locaţie
    in spatele tau cu farurile stinse
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    4,036
    Mesaje bazar
    300
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    136
    Puncte CF
    7.0
    Usergroups:
    Tot te-oftica reputatia.

    Deci sa incep eu: Accidentul sau tamponarea are loc intre 2 vehicule care circula pe drumul public, si se produce fie din cauza unui singur participant, amandurora sau chiar cu autor moral. Autorul moral nu ne intereseaza pentru ca in legislatia din romania e ca si inexistent, deci un autor moral nu prea poate fi tras la raspundere.

    Masinile implicate in accident trebuie sa aiba daune in urma tamponarii. Daca unul iti taie fata si fuge, tu tragi de volan si dai peste 2 masini parcate, TU esti direct responsabil, el transformandu-se in autor moral.

    De ceva timp, solutionarea tamponarilor si accidentelor usoare este lasata in grija partilor/firmelor de asigurare, soferii scapand astfel de sanctiunile pentru regulile incalcate.

    Pentru a incheia un act de intelegere amiabila, trebuie ca participantii sa stabileasca VINOVATUL si sa fie de comun acord. Actul se stabileste fie la fata locului fie mai tarziu, insa participantii ar trebui sa-ti ia masuri de siguranta ca se vor mai intalni. Poze cat mai explicite cu telefonul sau camera foto cu masinile lovite, avariile masinilor, numerele masinilor, soferii, si un act de mana prin care vinovatul isi asuma vina, semnat, datat, impreuna cu o copie xerox dupa buletin/permis de conducere.

    Daca celalalt participant nu apare in locul stabilit, se recomanda a se face plangere la politie pentru a nu ramane cu masina lovita, deoarece, politia nu prea se mai baga cand e vorba de accidente fara victime.

    Daca unul din pasageri/soferi se simte rau, e vatamat, fara discutie se anunta serviciul de urgenta 112 pentru a fi consultat de un medic. Astfel se evita neplacerile ulterioare.

    Daca accidentul este cu victime, indiferent de ce parte se afla, masinile nu se misca decat cu acordul politistului si dupa ce se fac masuratorile, chiar daca incurca circulatia. Mutarea semnelor/urmelor/masinilor se pedepseste si cu inchisoarea.

    Daca celalalt sofer devine agresiv, incepe sa ameninte cu relatiile sau cu acte de violenta, puteti sa va inchideti in masina, sunati la politie. Chiar daca nu esti de vina, nimeni nu-ti da dreptul sa-l iei la bataie pe vinovat.

    Daca am gresit cu ceva, va rog sa ma corectati sau se adaugati.


    Le: in postul asta am atasat si un fisier .pdf cu actul de intelegere amiabila.
    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari. De asemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel. Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Senior Member Torque's Avatar Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    La volan
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    966
    Mesaje bazar
    223
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    1048
    Puncte CF
    0.0
    Eu unul nu inteleg o chestie, de ce mi s-a sters postul cand am zis ca merita sticky? si este un thread important dupa care nu stai sa cauti prin tot forumu ca sa-l gasesti cand ai nevoie! Ciudati moderatori..
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: