Melomani, adunarea... MAINE


  1. #1
    VIP User Epika's Avatar Epika are ceva special... Epika are ceva special...
    Data de inscriere
    30-03-2006
    Sex
    F
    Mesaje
    1,180
    Mesaje bazar
    188
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    123
    Puncte CF
    37.5

    Melomani, adunarea... MAINE

    Orchestra simfonica a Filarmonicii «Oltenia«, sub bagheta dirijorului Yusei Koide, ofera melomanilor craioveni un program splendid, vineri, 26 mai, incepând cu ora 19.00, in Sala de concerte a Liceului de Arta «Marin Sorescu«. Vor cânta doi solisti renumiti din Japonia: Junko Nishikawa (pian) si Marie Yamanaka (vioara). Programul contine: Menuet antic de Ravel, Concertul nr. 2 in Do minor pentru pian, op. 18, de Rahmaninov, Concertul in Re minor pentru vioara, op. 47, de Sibelius si «La Valse« de Ravel...


    http://www.gds.ro/Special/2006-05-25#articolNr52099

    ...Dirijorul japonez Yusei Koide are deja o cariera artistica prodigioasa, concertând in Europa si in Asia. Se spune ca stilul sau interpretativ il individualizeaza in lumea muzicala, ceea ce inseamna enorm. Poate exista si un secret al succesului sau. Mai intâi trebuie spus ca Yusei Koide a absolvit Universitatea Nationala de Muzica si Arte Frumoase din Tokyo, dupa care a urmat cursuri de master la Mannes College of Music, in specializarea dirijat orchestra. In cariera a facut salturi uimitoare, fiind incurajat de personalitati celebre precum maestrii Sergiu Celibidache si Philippe Entremont. Datorita performantelor sale artistice, Yusei Koide a fost recompensat cu Premiul «N. T. Milani Memorial«. In prezent, acesta are statut de invitat de onoare al orchestrelor americane «Sinfonietta Sapphire« si «Saint Paul Festival Orchestra«. De asemenea, colaboreaza cu orchestre de prestigiu din Europa Occidentala, din Japonia, si altele din marile metropole ale lumii.

    Junko Nishikawa s-a remarcat cu un concert la Manila, in 1979, dupa care a avut numeroase succese in propria tara in compania Orchestrei simfonice japoneze. In 1993 a absolvit Departamentul de Muzica al Scolii Toho Gahuen. A fost recompensata cu numeroase distinctii, cele mai importante fiind: Premiul «NHK«, Premiul «Viena Music Competition« si Premiul Festivalului International de Muzica (Kirishima). In prezent, face cursuri de perfectionare in Japonia si in Italia, unde studiaza cu profesorul Marcello Abad.

    Violonista Marie Yamanaka a cucerit in 1997 Premiul «City Competition«, iar in anii 2000 si 2001, pentru performantele sale artistice deosebite a fost distinsa cu Premiul «Japan Classic Music Competition«. Este membra a mai multor ansambluri camerale, a participat la festivaluri de prestigiu si a sustinut numeroase recitaluri de succes in diverse centre culturale din Japonia. Marie Yamanaka a urmat cursuri de master cu muzicieni renumiti precum Alexander Arenkow si Ivry Gitlis. Este o perfectionista cu o rara sensibilitate in arta interpretarii. Asadar, melomanii craioveni, cu siguranta, se vor delecta.

  2. #2
    VIP User Epika's Avatar Epika are ceva special... Epika are ceva special...
    Data de inscriere
    30-03-2006
    Sex
    F
    Mesaje
    1,180
    Mesaje bazar
    188
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    123
    Puncte CF
    37.5

    Update

    Bilet pret intreg: 7 lei RON
    Bilet pret redus (elevi si studenti): 5 lei RON
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: