Muzica anilor 80... Astazi Abba


  1. #1
    Troll Lapport's Avatar Lapport reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    122
    Mesaje bazar
    471
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    Worried Muzica anilor 80... Astazi Abba

    1971 - 1981 Înainte de a-şi uni destinele în faimosul grup pop care a dominat artistic anii ’70, fiecare dintre cei patru componenţi se afirmase în viaţa muzicală: BJORN cu Hootenanny Singers la începutul anilor ’60, BENNY ca lider la The Hep Cats, AGNETHA înregistra din 1967, având deja la activ câteva hit-uri iar ANNI-FRID îşi construise o carieră solistică în parte şi cu ajutorul lui BENNY, alături de care se afla din 1970.Odată cu apariţia lui BENNY şi BJORN ca duo pe disc şi în spectacole, cu cele două fete apărând ca back-up vocal, ideea cvartetului începe să prindă viaţă. Formaţia se înfiinţează în 1971 iar numele ABBA, provenit din alăturarea iniţialelor componenţilor, apare în 1973. Un an mai târziu, grupul participă la concursul EUROVISION, desfăşurat la Brighton, în Marea Britanie, unde câştigă detaşat cu piesa WATERLOO. Audienţa a fost estimată la 500 de milioane de telespectatori. În ţările europene melodia s-a instalat în clasamente pe locul întâi iar în Statele Unite a înregistrat un loc 6, o adevărată performanţă ţinând cont de faptul că la aceea dată festivalul EUROVISION era practic necunoscut peste ocean.Urmează hit-urile: «S.O.S.», «MAMMA MIA», «FERNANDO», «DANCING QUEEN», «MONEY, MONEY, MONEY», «KNOWING ME, KNOWING YOU».Succesul financiar al grupului aduce economiei suedeze venituri mai mari decât cele ale concernului VOLVO.În 1977 ABBA efectuează un mare turneu mondial. Doi ani mai târziu cântă în Statele Unite. Discurile single şi albumele se succed într-o cursă ameţitoare. Enormele succese au fost şi cauza destrămării grupului. După mulţi ani de convieţuire BENNY şi FRIDA se căsătoresc în 1979 pentru a divorţa trei ani mai târziu. Celălalt cuplu se despărţise deja. Unul dintre motive a fost ambiţia solistică a fetelor.ABBA a rămas un nume legendar al muzicii pop mondiale, înscris pe mai mult de 100 de milioane de discuri. Splendoarea melodică, perfecţiunea orchestraţiilor şi carisma celor patru au fost componentele dominante ale reţetei uriaşului succes. După 20 de ani, albumul «ABBA GOLD» a dominat din nou clasamentele lumii iar cover-urile ERASURE, ROXETTE şi U2 reformulează mesajul celui mai popular grup suedez al anilor ’70, al cărui repertoriu se reeditează continuu.

    Povestea formaţiei ABBA a început în iunie 1966 când BJORN ULVEOUS l-a cunoscut pe BENNY ANDERSON pentru prima dată. BJORN, născut în 1945, era membru al formaţiei HOOTENAMY SINGERS, un grup de muzică folk foarte apreciat, în timp ce BENNY, născut în 1946, performa la claviatură în cel mai bun grup de muzică POP al anilor ‚60 - « THE HEP STARS «. În 1967 BJORN, şi BENNY au realizat prima lor melodie, iar spre sfîrşitul anului au stabilit un parteneriat ca şi compozitori. Tot în această perioadă BENNY părăseşte grupul « THE HEP STARS « în timp ce HOOTENAMY SINGERS devine o formaţie doar de studio. Cel care avea să devină managerul formaţiei ABBA a fost STIG ANDERSON, care a contribuit şi la scrierea versurilor multora dintre hit-urile formaţiei ABBA în perioada primilor ani de carieră. În primăvara anului 1969, BJORN şi BENNY au cunoscut două persoane care urmau să devină cealaltă jumătate a formaţiei - AGNETHA FALTSKOG şi ANNI - FRID LYNGSTAD.

    AGNETHA, născută în 1950, a avut un mare succes în cariera solo realizînd primul ei single în 1967. ANNI - FRID, născută în 1945, cunoscută şi sub numele de FRIDA, şi-a început cariera cu puţin timp înaintea AGNETHEI. Colaborarea celor patru prinde proporţii, astfel că, odată cu apariţia lui BENNY şi a lui BJORN ca duo pe disc şi în spectacole, fetele apărînd doar ca back-up vocal, ideea cvartetului începe să prindă viaţă. Numele ABBA - provenit din alăturarea iniţialelor componenţilor, a fost ales în 1973. În acest an, formaţia a intrat în selecţiile suedeze pentru EUROVISION, cu melodia «RING-RING», care s-a clasat pe locul 3. Melodia şi albumul cu acelaşi nume aderă la poziţiile de top ale Suediei devinind hit şi în cîteva ţări europene. În 1974 formaţia este selectată din nou, de această dată cu melodia « WATERLOO« şi cîştigă detaşat competiţia desfăşurată la BRIGHTON, MAREA BRITANIE. Audienţa a fost estimată la 500 de milioane de spectatori şi telespectatori, iar în ţările europene melodia s-a situat pe locul 1 în clasamente. ( melodie - Waterloo )

    Urmează hit-urile « S.O.S « - « MAMMA MIA»- « FERNANDO « - « DANCING QUEEN « - « KNOWING ME - KNOWING YOU» şi « MONEY, MONEY, MONEY «. Hit-ul « MAMMA MIA»- ajunge numărul 1 în MAREA BRITANIE şi în AUSTRALIA. Succesul financiar al grupului aduce economiei suedeze venituri mai mari decît cele ale concernului VOLVO. 1976 este anul în care ABBA a fost declarată una din cele mai populare formaţii din lume. Cel de-al 4-lea album al formaţiei este finalizat la sfîrşitul anului 1976. În 1977 cei de la ABBA efectuează un mare turneu mondial- Albumele se succedă într-o cursă ameţitoare, succesele enorme însemnînd şi cauza destrămării formaţiei după opt ani de convieţuire. Astfel, în aprilie 1977- «DANCING QUEEN « devine numărul 1 în MAREA BRITANIE.

    În 1978 BENNY şi FRIDA, se căsătoresc, însă în 1981 divorţează, iar AGNETHA şi BJORN căsătoriţi în 1971 divorţează în 1979. Unul din motivele despărţirii cuplurilor a fost ambiţia fetelor de a avea o carieră solo. În primăvara anului 1978 formaţia a susţinut o campanie promoţională în S.U.A., unde melodia « TAKE A CHANCE ON ME « a deţinut locul 3. Urmează lansarea celui de-al 6-lea album ce conţine melodiile : « SUMMER NIGHT CITY « şi « CHIQUITITA «. În aprilie 1979 apare melodia « VOULE VOUS « iar în toamnă single-ul «GIME! GIME! GIME!«. În aceeaşi perioadă a avut loc turneul în CANADA, S.U.A. şi EUROPA.

    Spre sfîrşitul anului 1979 apare şi compilaţia «GREATEST HITS«- volumul 2 care devine un mare succes internaţional. Turneul susţinut în JAPONIA, în martie 1980, va fi pentru formaţia ABBA ultimul concert live. În următoarea jumătate a anului va fi înregistrat următorul album al formaţiei «SOUPER TROUPER« ce conţine hit-urile clasice, precum: THE WINNER TAKES IT ALL.

    În februarie 1981 va fi ultima adiere a formaţiei ABBA, imaginea fericită a cuplului anilor ’70 urma să dispară, cînd BENNY şi FRIDA îşi anunţă divorţul. Totuşi, acest eveniment n-a stopat colaborarea lor. Spre sfîrşitul anului apare cel de-al 8-lea album « THE VISITORS». Melodia «ONE OF US» fiind considerată cel mai mare hit al albumului. Splendoarea melodică, perfecţiunea orchestraţiilor şi carisma celor patru au fost componentele reţetei uriaşului impact. Spre sfîrşitul anului 1982, ABBA decide să ia o pauză, menţionînd că, revenirea lor ar putea avea loc peste cîţiva ani. Însă, chiar şi după 2 decade reuniunea ABBA n-a mai avut loc.

    AGNETHA şi FRIDA şi-au încercat cariera solo, iar BENNY şi BJORN s-au retras ca textieri. ABBA a rămas un nume legendar al muzicii POP mondiale, înscris pe mai mult de 100 de milioane de discuri. Pe parcursul anilor ce au urmat, din 1993 şi pînă-n 2002, au fost realizate mai multe compilaţii care s-au vîndut foarte bine.

    În 1992 s-au vîndut circa 25 de miloane de cd-uri, iar în 1993 aproximativ 2,5 milioane. După 20 de ani, albumul « ABBA GOLD « a dominat din nou clasamentele lumii. Cover-urile realizate de ERASURE cu « ABBABESQUE «-, ROXETTE cu « MONEY, MONEY, MONEY « şi U2 cu « DANCING QUEEN «- reformulează mesajul celui mai popular grup suedez al anilor ’70 , al cărui repertoriu se reeditează în continuu.

    23.01.2004 Fosta componentă a trupei Abba, Agnetha Faeltskog, va lansa o nouă versiune a piesei «If I Ever Thought You’d Change Your Mind», semnata în original de Cilla Black. Piesa va deveni primul single al artistei dupa o pauza de aproape 20 de ani. Albumul «My Colouring Book», care contine 15 cover-uri ale unor piese celebre va fi lansat de Warner Music Scandinavia, în aceasta primavara. Alte detalii despre piesele care sunt incluse pe acest album nu au fost date publicitatii.

    03.03.2004 Filmul cu ultimul concert susţinut de trupa suedeză ABBA va fi disponibil pe DVD, începând cu data de 29 martie. Spectacolul a fost înregistrat pe stadionul Wembly şi a însemnat finalul ultimului turneu mondial desfăşurat în Europa şi America de Nord. DVD -ul conţite câteva dintre cele mai cunoscute piese ale trupei ABBA, cum ar fi: Waterloo, Take A Chance On Me, Voulez Vous, Chiquitita, I Have A Dream şi Dancing Queen, dar şi interviuri cu Urban Lasson - cel care s-a ocupat de organizarea turneului.

    24.03.2004 Dupa o multime de zvonuri care spuneau ca Agnetha Faltskog a murit, potrivit unui articol din 1999 publicat de presa suedeza, iata o surpriza de mari proportii: Agnetha Faltskog, fosta componenta a super grupului suedez ABBA, se intoarce pe piata muzicala cu noul album «My Colouring Book». Albumul este prima aparitie semnata de artista, dupa 17 ani de pauza.

    Primul extras pe single din album se numeste "If I Thought You'd Ever Change Your Mind," compozitie John Cameron. Piesa a fost inregistrata prima oara de Cilla Black, in 1969. Agnetha este si coproducatorul albumului. Rezultatul - un album care nu numai ca nu-i va dezamagi pe fanii ABBA, dar va cuceri cu siguranta o noua audienta. "If I Thought I'd Ever Change Your Mind" va fi lansat la radiouri in luna aprilie. Dupa cativa ani petrecuti departe de ochii multimii, Agnetha Faltskog a decis sa revina in viata muzicala. Piesele sunt alese dintre melodiile sale preferate, iar albumul va aparea in timp ce music-hall-ul «Mamma Mia!», regizat de Bjorn Ulvaeus si Benny Andersson, continua sa strabata lumea, la 30 de ani de cand ABBA a castigat Eurovision cu «Waterloo». Noul album Agnetha Faltskog, «My Colouring Book» va fi distribuit in Romania de A&A Records.

    13.04.2004 Un studio din Stockholm, in care formatia ABBA a inregistrat o parte din muzica sa, a fost inchis, fiind in incapacitate de a plati chiria, relateaza www.bbc.co.uk. Studiourile Polar si-au inceput activitatea in 1978, iar grupul a realizat aici ultimele trei albume - "Voulez-Vous" (1979), "Super Trouper" (1980) si "The Visitors" (1981). Trupe ca Led Zeppelin, Beastie Boys, Roxette, Backstreet Boys, Genesis si The Cardigans se numara printre numeroasele formatii care s-au folosit de facilitatile studioului. Polar a fost considerat ca fiind raspunsul suedezilor la succesul american al Studiourilor Abbey Road si Sun, cele care au inregistrat muzica lui Elvis Presley.

    Vad aceasta locatie ca pe un muzeu al istoriei muzicii suedeze, in special al muzicii create de ABBA, a marturisit Lennard Oestlund, co-proprietar al Studiourilor Polar. Oestlund a explicat ca, incepand cu luna mai, cladirii i se va da o alta intrebuintare, probabil spatiul va fi transformat in birouri. El a adaugat si ca alte studiouri din Stockholm se afla in aceeasi situatie, fiind nevoite sa isi intrerupa activitatea in curand.

    16.04.2004 Probabil ca celor mai tineri, numele Agneta Faltskog nu le spune absolut nimic. Si totusi, solista de origine suedeza este fosta componenta a supergrupului pop ABBA. Mai precis, ea este blonda formatiei care, in anii ’70, a scris istoria muzicii pop, datorita unor hituri precum Super Trouper, Mamma Mia sau The Winer Takes It All. Desi a mai avut o tentativa de a se lansa ca solista dupa despartirea de ABBA, Agneta a esuat in incercarea sa. Acum, la aproape 20 de ani de cand a urcat ultima data pe scena, interpreta suedeza revine cu un nou album, din care avem si un prim extras pe single; Intitulat If I Thought You'd Ever Change Your Mind, acesta a patruns in clasamentul olandez de vanzari pe pozitia 39

    29.04.2004 Dupa ce in urma cu cateva editii va anuntam aparitia unui nou single al solistei Agnetha Faltskog, primul in ultimii aproape 20 de ani, in aceasta saptamana a venit randul sa vorbim despre proaspat lansatul disc al acesteia. LP-ul se numeste My Colouring Book, iar pe acesta poate fi gasit si hitul If I Thought You'd Ever Change Your Mind, care deja ocupa pozitii fruntase in clasamentele de specialitate. La fel se intampla si in cazul albumului My Colouring Book, un exemplu fiind debutul acestuia pe pozita a 12-a, in Marea Britanie.

    12.05.2004 Trupa Abba va relansa hit-ul "Waterloo", cu care a câştigat, în urmă cu 30 de ani, concursul Eurovision, pe data de 17 mai.

    Sărbătorirea celor 30 de ani de la memorabilul succes al trupei, la ediţia din 1974 a concursului Eurovision, va avea loc în Bristol şi va fi marcată printr-o serie de evenimente. Mai multe trupe vor cânta în pieţele din oraş în memoria trupei Abba, iar tema muzicală a întregului weekend va fi hit-urile anilor '70. Membrii trupei nu s-au mai reunit oficial din 1982, când formaţia s-a desfiinţat. Cu toate acestea, anul trecut, cei patru au cântat din nou împreună la o petrecere privată a unui prieten comun.

    08.06.2004 Fosta componentă a trupei Abba, Agnetha Faltskog a primit ameninţări cu moarte, iar casa sa de lângă Stockholm este păzită 24 de ore din 24. Managerul său, Staffan Linde, a declarat: «Agnetha a primit multe scrisori de ameninţare, dar de data aceasta - cel care a expediat-o părea cât se poate de serios. Faltskog, se teme - pur şi simplu - să mai iasă din casă.» Poliţia anchetează cazul şi se speră că se va descoperit cât mai repede cine este autorul acestor ameninţări.

    19.10.2005 Fostii membrii ABBA Bjorn Ulvaeus si Benny Andersson au fost la tribunal cu doua zile in urma (17 octombrie), intr-o tentativa esuata de a clarifica cine are drepturile asupra creaatiilor muzicale. Ulvaeus si Andersson au venit la Tribunalul din Stockholm in incercarea de a rezolva o mai veche disputa in privinta melodiilor din musicalul "Kristina From Duvemala," care a fost vazut de mai mult de un milion de oameni in Sudeia si este asteptat sa apara si pe Broadway in urmatorii ani.

    Scriitorul Carl-Johan Seth a decalarat in fata judecatorilor ca el ar trebui sa fie considerat compozitor principal, cauza disputata si de Ulvaeus si Andersson. In timp ce Seth a fost angajat special pentru a scrie piesele, ei sustin ca, munca lui a fost modificata mai tarziu de regizorul Lars Rudolfsson si de dramaturgul Jan Mark. Cele doua parti nu au fost in stare sa cada de acord in privinta impartirii drepturilor cuvenite de pe urma piesei,ceea ce inseamna ca procesul poate continua chiar si anul viitor.

    Am muncit doi sau trei ani la acest proiect fara sa ajungem nicaieri cu acest scenariu, a declarat Ulvaeus in timpul procesului. "Cand Rudolfsson a inceput sa isi aduca contribuita in acest proiect, tocmai incepusem sa fim noi multumiti de el, adica, ceea ce a facut el nu era neaparat necesar." Piesa e bazata pe o poveste suedeza scrisa de Wilhelm Moberg, ce descrie o zi a unui emigrant suedez in America in anul 1850.Ulvaeus si Andersson au compus melodiile pentru piesa. Va Urma. Daca va place subiectul propus astept sugestiile voastre. Mentionez ca documentarea a fost facuta dupa Billboard Various Stars publicata in anul 1990.

  2. #2
    Spammer despi1's Avatar despi1 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    26-12-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    186
    Mesaje bazar
    51
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    17
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    Thumbs down

    SINCER... te astepti ca cineva sa citeasca referatul asta?
    (ctr-c, ctr-v) hai sa copiem toate siteurile aici!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned woland's Avatar woland reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    09-12-2005
    Locaţie
    Yoknapatawhpa
    Sex
    M
    Mesaje
    564
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Si tocmai Abba care sint pentru mine kitch-ul anilor '80. Ei , cu Boney M , Modern Talking si toata suita de guristi despre "flori, fete, filme si baieti". Abba is a piece of crap.

  4. #4
    Spammer despi1's Avatar despi1 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    26-12-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    186
    Mesaje bazar
    51
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    17
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Macar e facut de tine (nu cred)? Sa stim, poate trebuie sa te laudam. Sau e mai usor de copiat shi deschis un thread? Cred ca merita inchis. ALLOO ADMINISTRATORII!!!

  5. #5
    Troll Lapport's Avatar Lapport reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    122
    Mesaje bazar
    471
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    despi1...

    Nici nu am afirmat ca ar fi creatie proprie...daca erai putin mai atent a fost o traducere din billboard various artists, 1990. Putina atentie nu stica niciodata. Spammere!

  6. #6
    psy mood TranceRem's Avatar TranceRem are ceva special... TranceRem are ceva special...
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    rovine
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    2,211
    Mesaje bazar
    529
    Putere Reputatie
    49
    Reputatie
    127
    Puncte CF
    50.0
    Usergroups:
    si care e scopul threadului ?
    btw , ptr cei carora nu le place abba , macar ei au facut istorie si stie lumea de ei si in 2006
    Servicii foto video Highlight Events Craiova
    fotograf nunta craiova

  7. #7
    Banned 2fast4u's Avatar 2fast4u reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-12-2005
    Locaţie
    in u'r mother's bedroom
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    1,274
    Mesaje bazar
    217
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    ABBA e chiar o formatie super...dar totusi nu faci referat...puteai macar sa bagi lista cu melodiile de pe albumele lor....nu trebuie inchis thred-ul...cine nu vrea nu citeste...e un sb interesant pt cei pasionati....desp1...tu dc postezi?...spammezi?!CLAR!!!!!!!

  8. #8
    Troll Lapport's Avatar Lapport reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    122
    Mesaje bazar
    471
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    Cool Merci de sustinere 2fast4u

    Pt toti iubitorii de abba am discogafia lor completa o gasiti la mine in lista. Maine Boney M. Vor urma Modern Talking, C.C Catch, Depeche Mode si multi multi alti artisti care au facut istorie in perioada anilor 80.

    Pt toti iubitorii de Abba am discogafia lor completa o gasiti la mine in lista. Maine Boney M. Vor urma Modern Talking, C.C Catch, Depeche Mode si multi multi alti artisti care au facut istorie in perioada anilor 80.
    Last edited by Lapport; 28-03-2006 at 01:37. Motiv: Automerged Doublepost
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: