Muzica anilor 80 ... (La Cerere)Astazi Roxette.


  1. #1
    Troll Lapport's Avatar Lapport reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    122
    Mesaje bazar
    471
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    Worried Muzica anilor 80 ... (La Cerere)Astazi Roxette.

    MARIE FREDRIKSSON

    Numele : Fredriksson
    Prenumele : Gun-Marie
    Data naşterii : 30 mai 1958
    Zodia : Gemeni
    Locul naşterii : Őstra Ljundgby (SV Suediei)
    Culoarea părului : blond
    Culoarea ochilor : căprui
    Starea civilă : căsătorită cu Mike Bolyos (21 mai 1994)
    Hobby-uri : jogging-ul, muzica, cititul, berea, filmele

    PER GESSLE

    Numele : Gessle
    Prenumele : Per Häkan
    Data naşterii : 12 ianuarie 1959
    Zodia : Capricorn
    Locul naşterii : Halmstad
    Culoarea părului : şaten
    Culoarea ochilor : căprui
    Starea civilă : căsătorit cu Äsa Nordin (21 august 1993)
    Hobby-uri : chitarele, vinurile, muzica, tenisul de câmp

    MARIE ŞI PER ÎNAINTEA FORMĂRII GRUPULUI ROXETTE

    În 1976 Per, împreună cu prietenul său, Mats, îşi formează prima lui formaţie – GRAPE ROCK.
    În 1978 Marie s-a mutat la Halmstad şi locuia împreună cu Stefan. Marie a fost chelnăriţă la «Tre Hjärtan», suplinitor la şcoala Nylrens şi profesoară de muzică la şcoala Strostrops. Cariera de chelnăriţă a luat sfârşit datorită unui incident : încercând să-şi păstreze echilibrul, în fustă strâmtă şi purtând tocuri înalte, s-a dezechilibrat şi toate vasele de pe tavă s-au spart. Stefan cântă cu Martin şi Salle într-o formaţie. Martin a auzit-o pe Marie cântând şi talentul ei l-a fascinat. Astfel a luat naştere formaţia Strul.
    În acelaşi an 1978 Marie l-a cunoscut pe Per. El avea o mulţime de repetiţii, cu noul lui grup Gyllene Tider. Pentru nici unul dintre ei prima impresie nu a fost pozitivă. Marie credea că Per este politicos. Pe de altă parte, Per încerca să-i evite prietenii care se ocupau de droguri.
    Primul concert al lui Marie a adunat 400 de persoane, venite doar pentru a o vedea pe Marie cântând cu Strul. De emoţie, era să se înece şi nu şi-a luat privirile de la claviatură nici o secundă. Totuşi, vocea ei minunată a impresionat spectatorii care i-au mulţumit prin ovaţiile obişnuite.
    Relaţia dintre Marie şi Stefan a evoluat din prietenie în dragoste. Strul a cunoscut o perioadă dificilă. În afară de propriile lor festivale, formaţia nu a mai avut apariţii, beneficiul lor fiind afectat. Nici relaţia dintre Marie şi Stefan nu a mai îmbunătăţit relaţia. În acelaşi timp, Martin trecuse printr-o criză groaznică. Marie a fost alături de el şi de data aceasta prietenia s-a transformat în dragoste. Strul s-a desfiinţat în 1980, dar după puţin timp s-au reunit, dar în 1982, Strul s-a despărţit de tot.
    Per cu formaţia lui, Gyllene Tider, avea un mare succes, în 1980 «Flickoma pa TV2» ajungând N.O. în Suedia.
    Marie şi Martin au devenit MaMas Barn. În timp ce înregistrau albumul, Marie a primit o ofertă surprinzătoare din partea lui Per, care voia să înregistreze un cântec împreună – «Ingenting Av Vad Du Behover» , un single bonus care urma să apară la lansarea ziarului Schlager. Totul a mers bine. Marie şi per erau mulţumiţi de ce realizaseră. Amândoi mai vroiau să lucreze împreună … între timp Marie şi Martin au scos albumul care însă nu s-a vândut bine. În 1983 au apărut probleme între relaţia dintre Martin şi Marie. El voia să continue MaMas Barn, iar Marie voia să-şi găsească drumul ei propriu, să fie ea însăşi, independentă. Aceasta a fost sfârşitul formaţiei MaMas Barn. Pentru a suporta mai bine despărţirea de Martin, Marie s-a mutat înapoi la Halmstad. Se întâlnea din ce în ce mai des cu Per, vorbeau or în şir. Amândoi şi-au dat seama că prietenia era ceva foarte special. Puteau să-şi spună unul altuia tot ce voiau, fiecare avea încredere în celălalt; simţeau că puteau să se înţeleagă şi să ţină unul la altul. Şi acesta era începutul unei noi prietenii. În 1985 Gyllene Tider se destrăma. Per şi Marie scot LP-uri solo. În februarie 1986 Per compune piesa «Neverending Love» şi este sfătuit să o cânte împreună cu Marie. Astfel ia naştere grupul Roxette.
    MARIE ŞI PER PREZINTĂ GALERIA DE HITURI ROXETTE (august 1995)

    YOU DON’T UNDERSTAND ME
    Per : A fost scrisă în colaborare cu compozitorul american Desmond Child, de fapt e prima piesă scrisă cu cineva din afara formaţiei. Nu era în intenţia noastră să o înregistrăm pentru Roxette. Desmond a avut ideea generală, eu am schimbat pe ici pe colo şi am rugat-o pe Marie. I se potrivea de minune.

    THE LOOK
    Marie : E încă una din preferatele mele, poate cel mai bun lucru pe care l-am făcut, are 7 ani şi încă e la modă.
    Per : Primul nostru N.O. în America şi desigur marea lansare. A intrat în topul a 30 de ţări … şi când te gândeşti că era să-l abandonăm.
    Marie : Eu nu-l puteam cânta, se potrivea lui Per, dar atunci el nu credea că e un bun interpret.
    Per : Am crezut mereu că trebuie să lansăm ce interpreta Marie. Oricum erau toate scrise pentru ea dar unele nu i se potriveau ca stil. Înţelegerea fusese ca eu să scriu piese bune iar Marie să le cânte ca o zeiţă şi împreună să cucerim lumea… ca eu să cânt nu făcea parte din plan, nu pentru mine cel puţin.
    Marie : Asta dovedeşte că o bună piesă pop e mai mult o problemă de personalitate, atitudine decât de interpretare. După prima audiere de studio i-am spus lui Per : «Asta o să fie N.O. în State». Lucru care era un vis nefondat pentru o formaţie suedeză.
    Per : Walkin’ like a man, hitting like a hammer…» primele versuri sunt reprezentative, doar cuvinte aruncate ca să avem ce cânta. Nu am putut veni cu ceva mai bun, aşa că le-am păstrat. Şi ne-au adus noroc.



    DRESSED FOR SUCCES
    Per : Primul single de pe «Look Sharp!» în Suedia, una dintre cele mai bune performanţe vocale ale Mariei, cred.
    Marie : Eram foarte furioasă când am cântat. Totul mersese prost ; ne certasem cu privire la la aranjament, achimbasem cheile eram deja plictisită de cântec. Am înregistrat partea vocală dintr-o răsuflare şi mi-am zis : «Hm… asta e !»
    Per : Eram toţi fermecaţi în cabina de control , toate degetele indicau OK, diferenţele erau uitate, la fel şi cearta !
    Marie : La început ne mai necăjeam unul pe altul destul de mult. Per venea cu idei şi încerca să le comunice: «Nu, nu ăsta e cuvântul cheie, trebuie să cânţi altfel ! …».Reuşea uneori să mă scoată din sărite, cum a fost în cazul acesta.
    Per : Aşa se transforma furia în hituri !

    LISTEN TO YOUR HEART
    Per : Magnifică baladă !
    Marie : A fost al doilea N.O. în State …
    Per : Lucrul la care nu ne aşteptam devreme ce piesa era scrisă pentru Suedia.
    Marie : Clipul a fost strălucit, a fost echipă americană la castelul Borgholm.

    DANGEROUS
    Per : A fost scris după primul turneu din 1987. «She’s armed and she’s extremly dangerous» ne-a fost inspirat de un film poliţist din anii ’70 …, ştiu Marie că nu ţi-a plăcut niciodată.
    Marie : Ei bine îmi place refrenul…

    GREATEST HITS
    DON’T BORE US – GET TO THE CHORUS
    -INTERVIU CU MARIE & PER- 1995

    Rep : Noul album «Greatest Hits» are un titlu foarte interesant. De ce l-aţi ales?
    Per : A fost ideea mea, dar la rândul meu, m-am inspirat de la melodiile anilor ’60 ale formaţiilor Beatels, Birds.
    Rep : Câte melodii sunt pe noul album ?
    Marie : 14 melodii: 10 piese vechi – hituri de succes, iar 4 sunt noi.
    Rep : A cui a fost ideea regiei videoclipului «You don’t understand me» ?
    Marie : Ideea a fost a mea şi a lui Per. Videoclipul a fost filmat în Anglia într-un loc superb
    Rep : Per, ce-ai făcut cu soţia ta după încheierea turneului mondial ?
    Per : Ne-am odihnit puţin. Am fost pentru câteva zile pe o insulă suedeză. Ne-am simţit bine, deşi au fost câteva zile. Din fericire Åsa s-a obişnuit cu ritmul meu de viaţă.
    Rep : Marie, ce ne poţi povesti despre Josephin ?
    Marie : Josephin este o fetiţă superbă. Are 2 ani şi jumătate şi este cel mai scump copil din lume. În ultimul timp, a făcut o pasiune din a scoate farfuriile din dulap şi a le aduce în bibliotecă în locul cărţilor, pe care le aduce în bucătărie. Trebuie să fiu atentă tot timpul la ceea ce face.
    Rep : Îţi doreşti şi un al doilea copil ?
    Marie : Da ! Mickael şi cu mine am dori să-I dăruim un frăţior lui Inez. Exersăm mult, pentru că aşa ceva nu se poate proiecta atât de uşor ! De fapt… aici intră şi destinul. Sperăm din tot sufletul că această dorinţă ni se va împlini.
    Rep: Per, tu şi Åsa nu vă gândiţi la copii ?
    Per : Åsa îşi doreşte foarte mult un copil, dar mă înţelege că sunt mult prea ocupat să fiu tată. Eu sunt altfel decât Marie, la mine Roxette e pe primul loc. Bineînţeles, îmi plac copii, îmi place să mă joc cu Josephine: ea mă trage de păr şi mă strigă Pi Gi (iniţialele numelui meu). Marie, ai ştiut că fetiţa ta ştie să vorbească în engleză ? (Marie râde)
    Rep : Marie, ţi-ai luat permis de conducere ?
    Marie : Trebuie să recunosc că sut foarte leneşă ca să dau examenul. De fapt… îmi place când conduc alţii. Mikael conduce foaret bine, e foarte atent.
    Rep : Ce planuri aveţi pt. 1996 ?
    Marie : Eu mă voi ocupa de familie, dar dacă Per mă va chema la studio să cânt o melodie, o voi face.
    Per : Voi scrie şi înregistra noi melodii. Noul album Roxette va apărea în toamna ’96.
    Rep : Ce credeţi că e mai important, banii sau iubirea ?
    Marie : Fără discuţii, iubirea, pentru că e singurul sentiment care duce lumea înainte.
    Per (cu o faţă serioasă) : Păi, pentru întrebarea asta trebuie să mă gândesc puţin … (râde) Lăsând la o parte prostiile, sigur că iubirea e mult mai importantă.


    INTERVIU CU MARIE FREDRIKSSON
    STOCKHOLM (1992) –

    Rep : Miss Fredriksson ?
    Marie, care stătea pe jos, se întoarce foarte mirată, îşi dă jos căştile de la urechi, se ridică în picioare, se scutură pe pantaloni şi zâmbeşte.
    Rep : suntem de la MTV.
    Marie : A, da ? (Marie e surprinsă. Se spune că în studio nu o prea vizitează nimeni. Dar râde mereu şi se observă că e foarte prietenoasă.
    Rep : Marie, ce faci ?
    Marie : Foart bine, mulţumesc ! Încercam să remixez «Watercolours in the rain», dar nu vă ascund că nu prea reuşesc. Per mă ajută foarte mult în acest sens.
    Rep : Dar credeam că se lucrează intens la noul vostru LP.
    Marie : Păi… se află deja în faza finală! Nu se mai lucrează la finisarea melodiilor.
    Rep : Per unde este? Şi-a luat vacanţă?
    Marie : A, nu! Ne-am organizat ca 12 ore să lucrez eu, 12 ore el, la ultima parte a LP-ului. Când termin eu vine el.
    Rep : Deci nu vă mai prea întâlniţi…
    Marie : Ne întâlnim deseori în faţa studioului. Chiar acum 10 minute m-am despărţit de el; am fost pe plajă.
    Rep : Când îl putem prinde şi pe Pre la studio?
    Marie : Ha, ha, dacă-l mai aşteptaţi vreo 5 ore…
    Rep : Da, mulţumesc. La revedere Marie şi … vă aşteptăm cu LP-ul cât mai curând.

    ŞASE ÎNTREBĂRI INTERESANTE PENTRU MARIE ŞI PER

    Rep: Marie, de ce nu porţi pantofi în videoclipul «Listen to your heart» ?
    Marie : Pentru că era vară, era o căldură mare şi cred că e plăcut să fi desculţ. Cred că arată bine atunci cănd porţi rochie. E tocmai pe placul meu şi-n plus e mult mai uşor să te mişti decât atunci când eşti pe tocuri înalte.
    Rep : Voi doi sunteţi împreună mult timp. Vă certaţi de multe ori ?
    Per (râde) : Oh, da, dar nu ne certăm de la lucruri serioase. Practic avem aceleaşi păreri şi idei, dar întotdeauna facem zarvă în jurul detaliilor, despre cum ar trebui să arate turneul sau cum ar trebui să fie scena.
    Rep : Există ceva ce nu aţi făcut încă şi aţi dori să faceţi ?
    Marie : Să iau lecţii de conducere.
    Per : Să obţin licenţa pentru a putea conduce o motocicletă.
    Rep : Deţii în colecţia ta toate albumele solo ale Mariei ? Are ea albumele Gyllene Tider ?
    Per: Da, le am şi-mi plac toate albumele şi cred că şi ea are majoritatea albumelor cu G.T. (oricum, pare să ştie cântecele)
    Rep: Joci tenis cu Micke Bolyos ? Şi dacă da, cine câştigă ?
    Per : Am jucat de câteva ori de-a lungul anilor şi e foarte bun. Oricum cred că ultima oară am câştigat. Era prestigiosul Roxette Melbourne Open 1995. Ploua. Am fost foarte mândru.
    Rep : Ce aţi dori să le spuneţi membrilor fan-cluburilor ?
    Marie : Vreau să le mulţumesc tuturor că au fost atât de …
    Per : …Zgomotoşi … Fără fani noi n-am fi aici astăzi şi ştim asta. Apreciez cu adevărat faptul că primim atâtea scrisori şi e foarte plăcut să ştii că oamenilor le place muzica noastră. Suntem foarte fericiţi.
    Marie : Vreau să le mulţumesc tuturor pentru minunatele felicitări pe care le-am primit de ziua mea. A fost tare drăguţ din partea voastră .
    Per : Şi eu de asemenea, vreau să le mulţumesc tuturor pentru toate felicitările pe care le-a primit Marie de ziua ei ! (râde)

    MARIE ŞI PER SUNT PUŞI ÎN ÎNCURCĂTURĂ. ACUM SĂ-I VEDEM ! EI AU TREBUIT SĂ RĂSPUNDĂ UNOR ÎNTREBĂRI FOARTE INTERESANTE DESPRE CEALALTĂ JUMĂTATE A GRUPULUI ROXETTE. HA!!!

    MARIE DESPRE PER

    Ea credea că e un tip cam plictisitor.

    Ce ai crezut despre per când l-ai văzut întâia oară ?
    «Atunci mi s-a părut că arată ca un bancher … ce ziceţi de asta ?»
    Care este cea mai bună trăsătură de caracter a sa?
    «Umorul lui. M-a salvat de atâtea ori când eram tristă sau muncisem prea mult. Cu câteva cuvinte te face să râzi de nu te mai poţi opri.»
    Care este cel mai prost obicei al lui?
    «Câteodată e prea pedant. În studio este minunat, dar când este acasă totul trebuie să fie la locul lui. Când îl vizitez îi încurc totul în jur. Nu poate suferi lucrul ăsta.»
    Spune-ne ceva amuzant despre el.
    «Cu ceva timp în urmă, Per şi soţia sa Åsa au fost la un concert The Rolling Stones. După spectacol, noaptea, în camera de hotel Per s-a sculat să se ducă la baie, numai că a greşit uşa şi s-a trezit pe culoar gol puşcă! Uşa i s-a închis în spate aşa că a căutat un cabinet şi a luat nişte prosoape, s-a înfăşurat în ele şi a coborât la recepţie să ia altă cheie. Cei de acolo îl priveau ciudat de parcă ar fi spus : Cu ce naiba e îmbrăcat ăsta? S-a simţit foarte stânjenit atunci!»
    Ce iubeşte cel mai mult Per?
    «Cred că Roxette … cu totul! E foarte priceput la ceea ce face, eu sunt doar interpretă. Şi mai este desigur şi soţia lui, Åsa.»
    Dacă Per ar apărea într-un costum de lamé roz şi ar arăta oribil, I-ai spune?
    «Cu siguranţă i-aş zice : ‘Ce naiba te-a apucat?’ .Noi doi suntem foarte apropiaţi»
    Pe cine ar dori cel mai mult să întâlnească ?
    «Pe Elizabeth Taylor. O adoră, e visul lui de când era puşti. Şi cred că şi pe Tom Petty. Ar dori să lucreze cu el; Tom este eroul său.»
    Crezi că Per arată bine?
    «Da, cred că da. Despre cum se prezintă? … este foarte greu să răspunzi la astfel de întrebări despre persoane pe care le ştii de o viaţă. Per este foarte cald, cred că în asta îi stă şarmul.»
    Ce crezi că ar trebui să facă cu părul?
    «Absolut nimic. Îi stă de minune aşa.»
    Dacă ar apărea înainte de concert beat, ce ai face?
    (Marie face ochii mari) «Păi… am scoate-o noi la capăt cumva. Ar fi foarte dulce… ne-am strica de râs.»
    Ce-l face pe Per fericit?
    «Cred că soţia sa şi atunci când avem un N.O.»
    Spune-ne un secret despre Per.
    «Colecţionează vin. Şi artă. Cumpără o groază de tablouri.
    Însumează-l pe Per într-un singur cuvânt.
    «Ambiţios.»
    Ce vei face când vei citi ce a spus Per despre tine?
    «Sper că mă voi amuza.»

    CURIOŞII ÎNTREABĂ:

    De ce poartă Per cercel ?
    Tortiţa pe care Per o poartă în urechea dreaptă i-a fost oferită alături de un lănţişor de către tatăl său şi îl poartă pentru a avea noroc.
    De unde are Marie brăţara de argint ?
    Brăţara de argint la care Marie ţine foarte mult i-a fost dăruită de cea mai bună prietenă a ei, cântăreaţa suedeză Senzuine.
    Cum este poreclit Per şi de ce ?
    Per e poreclit Pelle de către colegii săi din Emy Studio, deoarece nu ştie să joace fotbal.
    Marie poartă 6 inele în concerte şi unul în viaţa de toate zilele. Cine i l-a dăruit ?
    Fiecare inel I-a fost dăruit de către o persoană iubită. Cel la care ţine foarte mult i-a fost dăruit de Per Gessle. După ce ‘The Look’ a ajuns N.O. în SUA, Per declară că inelul nu exprimă nici a mia parte din recunoştinţa lui. Este singurul inel care n-a părăsit mâna Mariei.
    De ce s-a intitulat primul album ‘Pearls of Passion’ ?
    ‘P.O.P.’ este titlul propus de Per prin care îşi exprimă dragostea sau puterea pasiunii ce-l apropia de Marie. De fapt primul titlu ‘Power of Passion’ a fost dat de Per, dar ideea cu perlele îi aparţine Mariei.
    Care este melodia pe care o refuză să o biseze în concert ?
    În concerte nu bisează ‘Chances’ pentru că melodia la refren trebuie cântată jos, iar Marie nu poate cânta mult fără să ridice vocea. De aceea Per interzice bisul la care Marie n-ar rezista.

    URMĂTOARELE INTERVIURI CU MARIE ŞI PER DEZLEAGĂ MARELE MISTER … DEŞI FANII BĂNUIAU CEVA …
    -SĂ VEDEM CE ZIC MARIE ŞI PER-

    PRIMUL INTERVIU INTELIGENT – DOUĂ ÎNTREBĂRI SCURTE ŞI … DIRECTE (1991)

    Rep : Care sunt melodiile voastre preferate pe care le consideraţi cel mai bine realizate din punct de vedere orchestral, vocal şi textual ?
    Marie : După mine, piesele care ne caracterizează sunt : ‘It must …’ şi ‘Fading…’. În ele am dat tot ce am avut mai bun din noi, mai curat ! Piesele care îmi sunt cele mai aproape de suflet sunt ‘(Do you get) excited ?’ şi ‘Come back’. Evident, aici intră şi subiectivismul fiecăruia.
    Per : Sunt de acord cu Marie. Toate piesele noastre sunt bine realizate, căci în fiecare am lăsat o părticică din sufletele noastre. Şi eu am câteva piese care simt că exprimă cu adevărat concepţia mea despre viaţă şi iubire. Ele sunt : ‘Lonley number’, ‘Chances’, ‘Half a woman…’, ‘Things you’l never…’ şi ‘I remember you’. De fapt eu iubesc tot ce ne aparţine nouă.
    Rep : S-a vorbit mult de legătura voastră. Care sunt de faptsentimentele unuia faţă de celălalt?
    Marie : Nu mă aşteptam la o întrebare aşa de directă ! Ei bine, îl iubesc pe Per aşa cum miile sale de admiratoare îl iubesc. Îl admir foarte mult. Legătura noastră? Da, de fapt a existat. Când am crezut că a luat sfârşit, a rezultat ‘It must have been love’. Eu tot îl mai iubesc pe Per, căci am început să-l cunosc mai bine. Dar acum nu mai iubesc bărbatul din Per, ci omul formidabil, om care este Per Gessle. (Marie priveşte triumfătoare spre Per şi îi strânge mâna care se odihneşte cuminte pe genunchi, iar el zâmbeşte încurcat)
    Per : Greu de spus … După 6 ani de convieţuire o iubesc şi eu pe Marie. De fapt «o iubesc» e puţin spus. Nu puţine au fost femeile pe care le-am iubit, dar nici una nu a avut calitatea pe care o preţuiesc cel mai mult la Marie: cinstea, tupeul de a juca cu cărţile pe faţă. Marie îmi este cea mai bună prietenă şi poate nu numai atât. Explicaţia concretă a sentimentelor mele faţă de Marie o veţi găsi în textul piesei ‘Phisical fascination.’. Şi cu asta am spus totul.

    BBC – INDISCREŢIE: DOUĂ ÎNTREBĂRI PENTRU PER

    Rep : Câte femei au existat în viaţa ta ?
    Per : Patru : Åsa, Marie, Julia şi Leni.
    Rep : Care este motivul cerţii dintre tine şi Julia ?
    Per : La împlinirea a şase ani de la înfiinţarea grupului Roxette, I-am dăruit Mariei un lănţişor de platină de 25000$. Julia s-a supărat şi mi-a reproşat că Marie îmi e amantă. Eu I-am replicat calm că fac ce vreau cu banii mei şi că în timp ce eu umblu cu una, ea umblă cu 5-6. A doua zi a năvălit la studio şi a făcut-o pe Marie târfă. Marie a ţinut cont de diferenţa dintre ele, 13 ani, şi a plesnit-o !!!
    Concluzie : MARIE a fost obiectul diferendumului de opnie sa ii spun asa, dintre Per şi Julia.


    VREI SĂ AFLI LUCRURI MAI …INTIME DESPRE MARIE ŞI PER ? CITEŞTE INTERVIUL URMĂTOR PRELUAT DIN REVISTA «POP-HOT-NEWS»

    Rep : Aş vrea să vă pun nişte întrebări mai neobişnuite. Sunteţi de acord ?
    Marie : Desigur, din moment ce am acceptat interviul…
    Rep : Muzica voastră este de obicei romantică. Credeţi că exprimă felul vostru de a fi ?
    Marie : Nu, sigur că nu. Consider că sunt o persoană dură.
    Per : Eu sunt un tip romantic, dar nu trist şi tot ceea ce este romantic îmi place.
    Rep : Cum a fost primul vostru sărut ?
    Per : Adică … al meu cu Marie ? (Marie râde)
    Rep : Nu am vrut să insinuez aşa ceva, dar v-aş ruga totuşi să-mi răspundeţi.
    Per : Primul meu sărut ? La 17 ani, într-o seară ploioasă de noiembrie în Angelhom, am sărutat o admiratoare de-a mea care mi-a devenit apoi şi prietenă. Cât despre sărutul dăruit MARIEI, îl consider ca o răsplată pentru amândoi după o zi de muncă în studio şi pe scenă. Mie unul, mi-a făcut o deosebită plăcere…
    Marie : Totul a fost OK! Asta referitor la primul meu sărut, pentru că este legat de prima mea dragoste. Dar primul sărut primit de la PER, l-am avut într-un turneu în Olanda şi … nu mi-e ruşine deloc să o spun, am plâns de fericire după aceea…
    Rep : Vă simţiţi vinovaţi de succesul pe care îl aveţi ?
    Marie : Nu. De ce m-aş simţi ? Ce sunt eu de vină că alţii au fost prea proşti să nu ajungă atât de sus ?
    Per (râde) : Fără comentarii.
    Rep: O întrebare strict pentru Marie : ai fost rănită de bărbaţi ?
    Marie : Da, de nenumărate ori. Mai ales înainte de a apare albumul ‘Look Shap!’. Toţi cei care ne ofereau contracte îmi cereau să mă culc cu ei.
    Per : Probabil de aceea am şi pierdut multe contracte !
    Rep: Sunteţi capabili să dăruiţi dragoste celor din jur ?
    Marie : Da. Mai ales fanilor pe cae îi iubesc mult de tot, dar şi bărbaţilor care mă atrag.
    Per : Da, sunt capabil să dăruiesc dragostea mea celor din jur, dar nu mă pricep să o arăt, deşi mă străduiesc!
    Rep : Mâncarea preferată ?
    Marie : O sunt multe ! Îmi plac : langusta, somnul cu ciuperci, rostbeer, specialităţile italieneşti. Dar în special îmi plac dulciurile. Ador îngheţata!
    Per : Eu sunt destul de mofturos (Marie râde). Dar pot să spun mănânc cu plăcer pizza şi îmi place enorm frişca …
    Rep : Fumaţi ?
    Per : Nu. Categoric nu ! Am fumat mai demult…
    Marie : Doar când sunt foarte nervoasă. Şi nu m-am întrebat dacă o fac de plăcere sau nu…
    Rep : Dacă s-ar întâmpla să vă despărţiţi, pe cine aţi alege ca partener(ă) ?
    Per : Păi, cred că na aş mai face un duet cu altcineva, pentru că Marie este de neînlocuit. Aş cânta singur.
    Marie : După ce am cunoscut împreună şi binele şi răul …Brrr, nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva !


    ROXETTE 1998
    INTERVIU CU MARIE ŞI PER

    Roxette înseamnă Per şi Marie. Gessle şi Fredriksson. Două voci. Două talente muncitoare şi hotărâte, unite de visul de a reuşi cu propriul lor stil, cald şi melodios, de muzică pop, şi care au reuşit. Dar asta e istorie. Astăzi, Roxette înseamnă 14 cântece noi şi noul album «Have a nice day».
    Unii spun că ar fi cel mai tare album pe care l-a făcut Roxette vreodată, unii că ar conţine cinci single-uri. Alţii spun că cuprinde tot ceea ce v-a plăcut la această formaţie, dar într-un stil nou şi captivant.
    Per şi Marie au la rândul lor ceva de spus.

    Rep: Are nevoie lumea de Roxette astăzi ?
    Marie: Absolut, mai mult ca niciodată.
    Per: Bun răspuns, dar de ce ?
    Marie: Pentru că oamenii se dau în vânt după cântece cu melodie bună şi Roxette a fost întotdeauna înrădăcinată în tradiţia melodică.
    Per: Hmmmm… interesant, poate că ai dreptate, când Aerosmith a spart răspuns, dar de ce ?
    Marie: Pentru că oamenii se dau în vânt după cântece cu melodie bună şi Roxette a fost întotdeauna înrădăcinată în tradiţia melodică.
    Per: Hmmmm… interesant, poate că ai dreptate, când Aerosmith a spart topurile americane cu «I don’t want to miss a thing», anul trecut, aceasta a fost prima melodie rock ce a ajuns pe locul 1 în USA de la Mr Big în 1992. Între ele nu a fost decât dance şi hip-hop. Poate că e unsemn bun pentru artiştii pop orientaţi spre cântec.
    Marie: Da, dar Roxette nu a fost niciodată o formaţie cu orientare.
    Per: Nu, noi am mers întotdeauna pe lângă marile valuri. Vreau să spun că şi când am dat lovitura în 1989 era mult dance şi hip-hop. Şi Guns’n Roses, ca să nu mai vorbim de Nirvana şi toată nebunia grunge.
    Marie: Aşa că răspunsul ar putea fi că lumea are nevoie de Roxette…
    Per: …chiar dacă nu-şi dă seama de asta.
    Rep: Au trecut cinci ani de la «C!B!B!». Este asta o întoarcere?
    Per: O întoarcere? Nu. Nu-mi place pălăria asta.
    Marie: N-am ştiut că ai avut o pălărie de întoarcere.
    Per: Am avut, dar am pierdut-o. OK, au trecut cinci ani de la «C!B!B!», ultimul nostru album cu cântece noi, dar aveam nevoie de o pauză. Am avut un turneu în ‘94-’95. În 1995 am lansat o colecţie de single-uri «Don’t bore us…» incluzând 4 melodii noi. S-a vândut în 4 milioane de exemplare şi a fost ascultat mult şi în 1996. Apoi a venit «Baladas en Espanol» care s-a vândut într-un milion de exemplare în Spania, Argentina şi Brazilia în ‘96-’97. Am făcut un album solo în 1997 iar «Have a nice day» ne-a ocupat o bună parte din 1998.
    Marie: Aveam nevoie de o pauză. Am lucrat aproape non-stop cu Roxette din 1988 până în 1995.
    Per: Şapte ani… aproape cât au cântat Abba şi Beatels.
    Marie: Şi apoi au venit copii. Cred că ere necesar să luăm o pauză şi să fim cu ei cât au fost mici. Dacă n-am fi făcu asta nu cred că am fi scos un album atât de puternic; aşa că a fost o pauză sănătoasă.
    Per: Să spunem doar că am luat un prânz mai lung.
    Rep: Va fi «Have a nice day» în vârful clasamentelor?
    Marie: Oh, iar vorbim de clasamente…
    Per: Dacă ai ambiţia de a fi în Top 5 în lume pentru totdeauna, aşteptându-te întotdeauna la vânzări gigantice, vei avea probleme mai devreme sau mai târziu.
    Marie: Cred că acest album e inspirat. Dacă va ajunge în top sau nu, poate încerca să ghicească fiecare. În cele din urmă ceea ce contează e muzica. Aceasta e singurul factor pe care-l putem influenţa.
    Rep: Descrieţi «Have a nice day».
    Per: E ca un Ferrari. Un clasic modernizat.
    Marei: Sigur, îndrăzneţ.
    Per: Mai nepotrivit pentru cei cu chitara rece.
    Marie: …dar înălţător. Foarte pozitiv.
    Rep: Vechile voastre albume au fost pline-ochi cu hit-uri.Este vreunhit şi pe acesta?
    Marie: Este vreun hit pe «Have a nice day»?
    Per: Cânta Ringo la tobe cu Beatels?
    Marie: Aş spune că sunt câteva. «Wish I could fly» este primul single. După aceea… păi, «Anyone» şi «Crush on you».
    Per: «Anyone», «Stars» şi «Salvation». Îmi place şi «Crush on you», dar toate cântecele sunt scrise şi produse să fie singl-uri ceea ce duce la o competiţie infernală ce ar putea fi devastatoare.
    Rep: Produceţi albumul acesta împreună cu Clarence Ofwerman şi Michael Hlbert. Nu e greu să fiţi patru producători la un album ?
    Per: Da, dar dacă trebuie să ai controlul, asta păţeşti.
    Marie: A fost greu să înregistrăm acest album. Avem personalităţi diferite şi stiluri diferite de lucru, ceea ce duce la certuri şi conflicte. Dar din fericire am perseverat şi am ajuns la un final strălucitor.
    Per: Nu a fost niciodată atâta ceartă la o înregistrare Roxette, dar nici nu am mai făcut un album atât de bun.
    Marie: De fapt, la început, am crezut că nu va merge. Am crezut că vom avea un eşec dur. La început lupţi să-ţi aperi ideile, dar după o vreme începi să asculţi şi să vezi ce se întâmplă dacă cedezi puţin. Apoi realizezi că e destul de bine, nu chiar cu te gândiseşi, dar bun. Diferit şi interesant.
    Per: Din punct de vedere al calităţii, albumul a devenit mai bun către final. Am preluat prea mult controlul la început, veneam cu demo-uri foarte avansate pe care nu vroiam să le schimb, ceea ce e aproape ca şi cum le-ai pune cătuşe lui Clarence şi lui Michael.
    Marie: În cazul ăsta poţi, la fel de bine, să produci singur.
    Per: Exact. Probabil că încercam în subconştient să mă asigur că tot ceea ce-mi plăcea la demo-uri să rămână. Adică, faci un cântec pe care-l cânţi oamenilor şi primeşti un răspuns bun – şi apoi îl laşi pe mâna altcuiva pentru interpretare. E foarte probabil ca mult din ceea ce era spiritul original să dispară şi singura metodă de apreveni asta este să faci parte din acest proces. Aşa că ajungi să stai acolo spunând: «nu face asta, păstrează asta, păstrează vocea din demo, e bun aşa cum e», e ca şi cum ai căuta cearta cu lumânarea.
    Marie: Făcusem un demo la «Beautiful things», dar rezultatul final e mult diferit. Îmi pare bine că am ascultat.
    Per: În final am renunţat la această manie a controlului ; «Gândeşte liber, schimbă intro-ul dacă vrei… sau măcar hai să discutăm», ceea ce a însemnat că o mulţime de lucruri inspirate au început să se întâmple, pentru că am folosit creativitatea tuturor.
    Rep: Veţi merge în turneu ca acest album?
    Marie: Vom vedea. Ar fi foarte distractiv, dar albumul trebuie să se lanseze. Dacă e să mergem, vom merge în stil mare.
    Per: Va fi cel mai mare lucru de la Spinal Tap încoace.

    MARIE ŞI PER NE PREZINTĂ ÎN STILUL LOR CARACTERISTIC ALBUMUL
    «HAVE A NICE DAY»

    CRUSH ON YOU
    Marie: No changing in the weather…
    Per: …no Elvis in the leather
    Marie: Asta spune totul, nu-u aşa ?
    Per: Un deschizător de album înnăscut.

    WISH I COULD FLY
    Per: Mult din ceea ce defineşte Roxette sunt vocile noastre şi felul în care ne producem cântecele, aşa că, dacă ne-aţi urmărit, vă veţi ca acasă cu chestiile noi. Dar nu ar trebui niciodată să sune ca o copie a ceea ce ai mai făcut, trbuie să fie proaspăt. De aceea am ales «WICF» să fie primul single.

    YOU CAN’T PUT YOUR ARMS AROUND WHAT’S ALREADY GONE
    Per: Christoffer Lundgvist a adus cu el în studio şi un mini-moog. Precum se poate auzi şi în melodie. Sunt destul de multe sintetizatoare vachi ce bâzâie pe album.
    Marie: Christoffer a fost extraordinar de inventiv pe acest album – atât ca muzician, cât şi ca inspirator şi coordonator vocal. Un tip cu care Chiar lucrezi grozav.
    Per: Took the tram around the bay…
    Marie :… everyone tells you to have a nice day!
    Per: Ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba.


    BEAUTIFUL THINGS
    Marie: Pare a fi un început al unei noi maniere de lucru. Acest versuri minunate le am de la Per şi eu am scris muzica pentru ele. Mi-au dat inspiraţie.
    Per: Mă blocasem. Şi apoi Marie a venit cu această melodie. Ce refren minunat
    Marie: E prima oară când am lucrat aşa.
    Per: Dar nu şi ultima.
    Aceste interviuri au fost preluate din Billboard Various Artists ediţia 1999, dupa interviurile celor de la BBC London şi a celor de la MTV Europe. Îi mulţumesc lui tajka şi tuturor prietenilor pentru suport si promit să revin (aproape) zilnic cu noi şi noi articole şi informaţii despre trupele care au dominat muzical perioada anilor 80 .
    Muzica Nu Zgomot!

    Fotografiez evenimente speciale din viata dvs. aparate profesionale si seriozitate. corectii fotografii, albume digitale, montaje foto. 0768304669

  2. #2
    De-al casei DoiCromoY's Avatar DoiCromoY reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    273
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    very nice !!

    Roxette .. una dintre trupele mele preferat. De altfel si prima...
    Once upon a time, a guy asked a girl "Will you marry me?" The girl said, "NO!" And the guy lived happily ever after and went playing poker and golfing a lot and drank beer whenever he wanted.

    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Maniac Scorpio's Avatar Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Scorpio este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    4,548
    Mesaje bazar
    629
    Putere Reputatie
    60
    Reputatie
    3386
    Puncte CF
    10.5
    Usergroups:
    u faci cate un thread pentru fiecare formatzie ?
    -- No OnE LiVeS FoReVeR !!!

  4. #4
    Troll Lapport's Avatar Lapport reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    122
    Mesaje bazar
    471
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    To Scorpio

    Da pentru cele care cred ca au insemnat ceva in aceca perioada si de ce nu si in zilele noastre.
    Muzica Nu Zgomot!

    Fotografiez evenimente speciale din viata dvs. aparate profesionale si seriozitate. corectii fotografii, albume digitale, montaje foto. 0768304669
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: