Ce este Playstation Plus?
Voi incerca sa explic pe larg ce este Playstation Plus (PS+) si ce servicii ofera acesta. PS+ este un serviciu premium ce a fost anuntat de Sony la conferinta organizata la E3 din 2010 si le va oferii clientilor sai cateva lucruri in plus. In primul rand vreau sa evidentiez un luncru, tot ce am avut pana acuma va ramane la fel, adica nu vom fi nevoiti sa platim pentru a juca online. Daca sunteti interesat de PS+ trebuie sa stiti ca un abonament pe 3 luni va costa $18, iar unul pe un an de zile $50. Hai sa vedem ce ne ofera acest serviciu:

Full Game Trial: Gamerii vor avea posibilitatea sa incerce jocuri AAA full timp de o ora. Daca de exemplu nu sunteti siguri ca GTA4 sau MGS4 sunt jocuri bune si nu merita banii dumneavoastra, acum puteti sa le jucati timp de o ora. Tineti minte, nu este un demo, este chiar jocul full (retail version).

Exclusive Offers: Stim cu totii ca PSN nu este extraordinar, e adevarat ca e free, dar nu se poate compara cu XBL din mai multe puncte de vedere, unul dintre ele fiind si "content-ul" (aici ma refer la themes, avatare si altele). Acest lucru se va schimba, PS+ va pune la dispozitia clientilor "premium themes and avatars" pentru a-si personaliza XMB.

Priority Beta Invitation: Cei cu abonamnet PS+ vor primi invitatii la unele testari Beta, avand astfel oportunitatea sa vada din inainte cum va arata un joc.

Automatic Downloads: Nu inteleg prea bine acest "feature" asa ca voi da un quote: "PlayStation®Plus downloads select demos, patches and firmware updates automatically, so you don’t have to think about it." Chestia e ca deja pot sa copiez si sa instalez automat un nou firmware sau patch si de unde stie consola ce demouri vreau eu sa copiez? Astept mai multe detalii, lamuriri despre acest feature.

Free Games and Downloads: In opinia mea acesta este cel mai important "feature" al PS+. Lunar clientii vor primi jocuri gratis, un joc de pe PSN, doua minis si un PSone. In plus gamerii vor primi si cateva add-on pe gratis, oferta se va schimba de la o luna la alta. Stati nu va bucurati prea mult, Sony a anuntat ca daca veti intrerupe abonamentul, jocurile oferite cadou vor fi blocate pana la o subscriptie noua.

PS Store Discounts: Cred ca toata lumea stie ce inseamna asta, ca cei cu abonament la PS+ vor avea posibilitatea sa achizitioneze diverse lucruri de pe PSN la un pret mai mic.

Select Early Demos: Ca si XBL Gold, userii cu PS+ vor avea acces la majoritatea demourilor mai devreme decat userii obisnuiti.

Acum depinde de fiecare daca crede ca acest serviciu merita,eu unu o sa ma abonez pentru 3 luni (Ma gandesc doar ca economisesc bani pe jocuri )