Petitie impotriva abuzurilor Minist(e)rului Finantelor


  1. #1
    0-day Member alegzandru reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    01-04-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    6
    Mesaje bazar
    21
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0

    Petitie impotriva abuzurilor Minist(e)rului Finantelor

    Mii de investitori la bursa , cetateni cu frica de Dumnezeu, au asaltat in saptamana care tocmai s-a sfarsit administratiile finaciare de pe cuprinsul patriei pentru a-si plati impozitul aferent anului 2006. datorat conform codului fiscal in vigoare
    In fata ghiseelor au aflat insa cu stupoare ca prevederile Codului fiscal au fost abrogate de catre un ordin al ministrului Vladescu.
    Functionarii administratiilor erau la fel de nedumeriti ca si cei care doreau sa plateasca in mod onest obligatiile catre stat, stat care s-a gandit ca ar fi mai bine sa incaseze mai mult decat i se cuvine.
    In haosul creat, fiecare a procedat dupa cum i-a dictat constiinta, unii la castigul net , altii la cel brut, functionarii de la ghiseu avand abordari diferite de la judet la judet, de la sector la sector.
    Tot balamucul ar fi avut un happy end dincolo de scrasnetele din dinti ale platitorilor si de nervii doamnelor de la ghisee daca autorul intregii brambureli nu ar fi iesit pe un post de telviziune si cu o nonsalanta demna de un dandy tomnatic nu ar fi turnat gaz peste foc numidu-i mai in gluma, mai in serios pe
    investitori "carnatzari , explicind ca prin aceasta interpretare originala a codului fiscal incearca si o operatiune de eutanasiere / curatire a bursei de acei care indraznesc sa iasa in pierdere.
    Ca sa intelegem si mai bine domnul Vladescu ne da un exemplu elocvent din gandirea sa economica explicandu-ne ca 100k euro investiti intr-o carnatarie care ar crea 5 locuri de munca ar fi mai benefice pentru economia nationala decat investirea aceleiasi sume in bursa , unde profitul este incasat de catre o singura persoana.
    Vreau sa-i amintesc domnului ministru ca noi investim bani personali si o facem asa cum credem noi de cuviinta si ca riscurile pierderiilor ni le asumam singuri.
    Nu au fost de folos nici argumentele presedintelui asociatiei brokerilor, nici interventiile celorlalti invitati, domnul Vladescu considerand ca fiind absolut normal ca statul sa incaseze in avans plata pe castigul brut din tranzactiile bursiere aferente anului 2006 fara a lua in considerare pierderile din protofoliu asa cum se specifica expres in codul fiscal.
    In urma regularizarii din luna mai vom primi inapoi sumele cuvenite, bineinteles fara dobanda, cu toate ca orice zi de intraziere la plata impozitului este penalizata cu 0.1%
    Pe scurt, investitorii crediteaza statul, fara dobanda, pe o perioada de timp incerta, neavand alta solutie decat sa priveasca in fiecare zi dealungul strazii doar, doar o veni postasul cu mandatul de plata.
    Prestatia domnului ministru a avut un ecou extraordinar in randul investiorilor, pe mai multe forumuri avand loc dezbateri furtunoase presarate cu picanterii savuroase.
    Astfel s-a nascut cea mai de succes petitie romaneasca, postata pe site-ul www.petitiionline.com, petitia investitorilor de pe forumul www.agf.ro FIIND semnata de PESTE 1000 de investitori in mai putin de 24 de ore intrand astfel in topul site-ului pe locul 22.
    sanzi - www.agf.ro

    Daca sunteti investitori activi pe bursa, daca va simtiti abuzati in vreun fel de catre modalitatea barbara de impozitare a castigurilor de pe piata bursiera, daca considerati ca sunteti jigniti de catre Minist(e)rul Finantelor prin lipsa de consideratie pe care o acorda investitorilor intr-o tara care are nevoie de ei ca de aer, sau daca pur si simplu doriti sa solidarizati cu cei din categoriile mentionate, va rugam sa va exprimati prin a vota petitia de mai jos!
    Va multumim!

    http://www.petitiononline.com/mod_pe....cgi?rty545r&1

    Imi cer scuze daca thread-ul acesta nu este in concordanta cu pasiunile si vederile dvs. si daca acesta nu este locul potrivit pentru afisarea sa. Insa lucruri precum cele ce se intampla acum in viata politica, lipsa de organizare si haosul generat de cativa oameni politici importanti ne afecteaza pe toti, in mai mica sau mai mare masura. Incercam doar sa protestam la adresa abuzurilor la care suntem supusi intr-un mod nejustificat, sa dam de inteles ca uniti intr-un glas avem destui decibeli pentru a ne face auziti de catre oficialii nostri.
    Va multumesc pentru intelegere si solidaritate!
    alexino - https://www.vanguard.ro/ns/ro/forum/forum.asp
    Last edited by alegzandru; 27-01-2007 at 11:43. Motiv: Automerged Doublepost

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: