Specialistii celebrei companii de tuning din Bottrop au pregatit o noua serie de imbunatatiri destinate ultimei generatii a modelului Mercedes S-Class, versiunea S500 fiind insa cea care se afla in prim plan de-aceasta data.

In ciuda faptului ca impresionanta limuzina a constructorului din Stuttgart se poate lauda cu prezenta sub capota a unui V8 de 4.663 centimetri cubi si aproximativ 455 de cai putere, capabil sa aduca primii 100 km/h dupa doar 4.8 secunde, compartimentul motor a reprezentat primul subiect luat in discutie de germanii de la Brabus.

Odata ce au ajuns la o concluzie comuna, specialistii celebrei companii de tuning din Bottrop si-au inceput numarul de magie asupra propulsiei, modificarile suferite de unitatea supraalimentata (din fabrica) cu ajutorul a doua turbine ajungand sa dezvolte in cele din urma nu mai putin de 540 de cai putere si 820 de Newton-Metri.

Rezultatul? Ei bine, multumita tratamentului suferit, noul Mercedes S500 reuseste sa accelereze acum de la 0 la 100 km/h in fix 4.2 secunde, fiind astfel cu 0.2 secunde decat RWD a modelului de inalta performanta S63 AMG. In ceea ce priveste viteza maxima, germanii de la Brabus promit o ridicare a limitarii de viteza de la 250 la 300 km/h.

In ton cu cresterea valorilor maxime, impresionanta limuzina a constructorului din Stuttgart s-a ales si cu un plus de agresivitate vizuala, liniile si formele sale exterioare fiind puse in valoare atat de prelungirea atasata spoilerului fata, respectiv difuzorul spate, cat si de extensiile proeminente destinate aripilor laterale, realizate din fibra de carbon.

Alte detalii includ ornamente pentru pragurile laterale, eleron pentru portbagaj si, nu in ultimul rand, un set de jante de dimensiuni generoase. Oferta celebrei companii de tuning din Bottrop pentru posesorii noului Mercedes S500 (si nu numai) continua cu suspensia mai joasa cu cateva zeci de milimetri si sistemul de evacuare cu patru tobe de esapament.

In ceea ce priveste interiorul, fotografiile care sa surprinda acest aspect lipsesc cu desavarsire pentru moment, insa dupa cum ii stim pe germanii de la Brabus... ei bine, lista imbunatatirilor ce vizeaza cockpitul impresionantei limuzine a constructorului din Stuttgart ar trebui sa se limiteze exclusiv la imaginatia (potentialului) cumparator.

Sursa: http://www.4tuning.ro/masini-tunate/...500-22360.html