Noul Saab 9-5 SportCombi va debuta la Geneva


  1. #1
    Banned andy_0's Avatar andy_0 este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    14-06-2009
    Locaţie
    Valea Rosie
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje
    138
    Mesaje bazar
    203
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    34
    Puncte CF
    15.5
    Usergroups:

    Noul Saab 9-5 SportCombi va debuta la Geneva

    Saab Automobile face urmatorul pas in cea mai mare ofensiva de produse noi din istoria marcii prin dezvelirea mult-asteptatului 9-5 SportCombi la Salonul Auto de la Geneva. Elegant si distractiv de condus, SportCombi adauga flexibilitate la mult aclamatele atribute ale sedanului 9-5 si va reprezenta o optiune alternativa distinctiva in segmentul masinilor break mari din clasa premium.

    Are acelasi aspect indraznet, inspirat de Aero X, ca si sedanul si prezinta o linie a acoperisului alungita, in panta, culminand intr-o luneta cu inclinatie abrupta, flancata de geamurile laterale panoramice specifice Saab. Rezultatul este un break impozant si sportiv, cu o postura joasa si un aspect dinamic si atractiv care nu face niciun fel de concesie necesitatii de a transporta obiecte.

    Elementele pentru gestionarea inteligenta a bagajelor includ podeaua pliabila adaptabila, sistemul flexibil U-rail de configurare a spatiului in portbagaj si spatiile de depozitare de sub podea cu un compartiment impermeabil pentru obiecte ude. Este disponibil si un hayon programabil, actionat electric.

    Oferit cu aceeasi gama de motorizari turbo pe benzina, bioetanol si diesel ca si 9-5 sedan, SportCombi este echipat cu sistemul avansat de tractiune integrala Saab XWD si functii avansate cum ar fi controlul adaptiv al sasiului Saab DriveSense, tempomat adaptiv, faruri adaptive Bi-Xenon Smart Beam, acces si demaraj fara cheie, climatizare cu trei zone si afisajul Pilot Head-up Display care proiecteaza informatia pe parbriz ca la avioane.

    Registrul de comenzi pentru SportCombi se deschide in martie, primele livrari catre clienti urmand a avea loc in septembrie. Acesta va extinde in mod semnificativ atractia noii game 9-5 intr-un segment in care Saab, cu traditia sa in proiectarea unor vehicule multifunctionale, s-a bucurat de vanzari ale modelelor break egale in volum cu variantele sedan.

    "Lansarea 9-5 SportCombi este mult-asteptatul pas urmator in derularea ofensivei noastre de produse noi" - spune Jan Ake Jonsson, director executiv al Saab Automobile. "Un pas care va readuce Saab in segmentul break-urilor mari, unde ne-am impus cu succes in multe dintre cele mai importante piete cu ofertele noastre anterioare."


    Caracter sportiv
    Proiectat in paralel cu geamanul sau sedan, 9-5 SportCombi are in comun cu acesta acelasi stil indraznet al botului, la care adauga un aspect cursiv, panoramic al lunetei. Acesta oglindeste tema frontala specifice marcii a liniei 9-5 si ii confera o identitate aparte modelului SportCombi. Linia dramatica, cursiva a acoperisului este extinsa de un spoiler spate integrat in partea de sus a hayonului. Sinele de acoperis ultra-subtiri montate ca standard nu afecteaza silueta zvelta a masinii.

    Teme specifice Saab ca stalpul C puternic, cu extinderea in forma unei crose de hochei a liniei de brau, sunt combinate cu un contur proeminent al umarului din spate pentru a conferi modelului SportCombi un aspect puternic si dinamic.

    Hayonul este inclinat inspre fata pentru a sublinia caracterul sportiv al masinii. Acesta este echipat cu o bara optica spate in stil "bloc de gheata" pe intreaga latime a masinii si extinsa pana la unitatile de iluminare de pe laterale, continuand o tema stilistica specifica Saab intalnita pentru prima data la 9-5 sedan si crossover-ul 9-4X.

    Dinamic si functional
    Platforma de bagaje adanca este complet tapisata si optimizata din punct de vedere al spatiului disponibil si al usurintei de utilizare. Spatarul banchetei spate, divizat in raport 60/40 poate fi rabatat aproape pana la orizontala, fara a fi nevoie de repozitionarea banchetei sau indepartarea tetierelor. Fonoizolarea atenta a partii din spate a caroseriei atenueaza zgomotele, vibratiile si rezonanta pentru ca pasagerii sa se bucure de un rafinament al interiorului de acelasi nivel cu al modelului sedan.

    Cu spatarele rabatate, platforma de bagaje are o lungime de aproape 2 metri (1962 mm) si ofera o capacitate de incarcare adaptabila de pana la 1.600 litri (527 litri cu bancheta spate in pozitie normala). Peretii laterali ai spatiului de bagaje sunt perfecti plati si verticali, pentru a crea un spatiu deschis cu linii elegante, fara colturi greu de folosit sau arce de roata proeminente. Compartimentele din peretii laterali ofera spatii de depozitare convenabile pentru obiecte mici. Patru inele pentru ancorarea bagajelor si o priza electrica de 12 volti sunt de asemenea in echipamentul standard.

    O sina in forma de U optionala in jurul exteriorului podelei ofera posibilitatea configurarii flexibile a spatiului. Ca si la 9-5 sedan, acesta contine o balustrada adaptabila, telescopica pentru divizarea spatiului de bagaje dupa necesitati, pentru ca obiectele de diferite marimi sa fie separate si tinute la locul lor.

    Podeaua, cu un maner in forma de avion specific Saab, se pliaza in mai multi pasi pentru a permite accesul la compartimentele de depozitare de sub podea. Daca este pliata de doua ori, se dezveleste un compartiment suplimentar in cazul masinilor care sunt echipate cu seturi de reparatie a rotii in loc de o mini-roata de rezerva. Un brat de sustinere poate fi extras si agatat pentru a tine podeaua pliata intr-o pozitie fixa. Aceasta asigura sustinerea suplimentara a obiectelor depozitate in compartimentul de sub podea, fiind o alternativa flexibila la utilizarea intregii platforme de bagaje.

    Pe dosul podelei se gasesc doua suporturi pentru depozitarea separatorului U-rail. Acesta contine, de asemenea, carlige pentru organizarea bagajelor. Un invelis impermeabil din plastic, disponibil optional, poate fi introdus in compartiment pentru a crea o zona separata pentru imbracaminte uda sau bocanci noroiosi.

    Daca masina este prevazuta cu o mini-roata de rezerva, aceasta este acoperita de un panou plat care creeaza un spatiu cu inaltimea de 65 mm sub podea - ideal pentru depozitarea separata a obiectelor plate sau de mici dimensiuni.

    Hayon inteligent
    Pentru si mai mult confort, hayonul este disponibil cu actionare electrica cu telecomanda. Poate fi deschis si inchis complet printr-un buton rotativ montat in usa soferului sau un buton de pe brelocul masinii. O placa tactila de pe exteriorul hayonului, deasupra numarului de inregistrare si un buton din tapiseria interioara declanseaza de asemenea deschiderea si inchiderea actionata electric.

    Un mod de functionare programabil poate fi utilizat pentru a ridica hayonul intr-o pozitie mai joasa daca nu exista destul spatiu deasupra masinii, de exemplu intr-un garaj. Inaltimea pana la care se deschide hayonul poate fi configurata cu butonul rotativ, care permite si dezactivarea actionarii electrice.

    Pentru a usura incarcarea portbagajului, hayonul se deschide in jos pana la nivelul barei de protectie, pentru ca bagajele sa fie ridicate la numai 648 mm. Podeaua platformei pentru bagaje este de asemenea la aceeasi inaltime cu deschiderea hayonului pentru a usura glisarea in portbagaj a obiectelor grele. O lumina indreptata in jos, montata in hayon si doua lumini laterale mici asigura iluminarea excelenta a spatiului pentru bagaje pe timp de noapte.

    Un acoperis retractabil al spatiului de bagaje poate fi fixat in canelurile din peretii lateral amplasate in spatele banchetei spate. Acesta ascunde obiectele transportate si dispune de o actionare cu o atingere care permite glisarea capetelor barei de fixate prin canalele dispuse in interiorul stalpilor D pentru usurarea accesului la platforma de bagaje.

    http://www.4tuning.ro/images/saab-9-...0-0-1-95-0.jpg

  2. #2
    Maniac andrei.andrei's Avatar andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. andrei.andrei este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    27-04-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    4,639
    Mesaje bazar
    558
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    9604
    Puncte CF
    11.0
    Usergroups:
    Foarte frumos, ca toate Saab-urile
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Insane L3onarD.'s Avatar L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    04-03-2010
    Locaţie
    In pachetul de TigarI.
    Sex
    F
    Mesaje
    7,574
    Mesaje bazar
    216
    Putere Reputatie
    66
    Reputatie
    12195
    Puncte CF
    100.0
    Usergroups:
    Frumusel
    http://www.youtube.com/watch?v=Tdu_2...eature=related
    Cand te ridici - prietenii afla cine esti !
    Cand cazi - tu afli cine iti sunt prietenii !

  4. #4
    Racer Crazy_Dragosh's Avatar Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Crazy_Dragosh este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    30-03-2010
    Locaţie
    RoVinE.
    Sex
    M
    Mesaje
    2,787
    Mesaje bazar
    989
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    2032
    Puncte CF
    5.5
    Usergroups:
    arata bine
    Dacia Solenza 1.9D, 2004, no A/C, no ABS, no ESP, no EBD = more FUN.


  5. #5
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Reusit model.

  6. #6
    Maniac riciu_pacaliciu's Avatar riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. riciu_pacaliciu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    04-08-2008
    Varsta
    30
    Sex
    M
    Mesaje
    4,187
    Mesaje bazar
    946
    Putere Reputatie
    52
    Reputatie
    5631
    Puncte CF
    1.5
    Minitanc .

  7. #7
    VIP User *Bogdan*001's Avatar *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    09-04-2006
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    5,232
    Mesaje bazar
    793
    Putere Reputatie
    63
    Reputatie
    11471
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    Din spate seamana cu Range Rover

  8. #8
    Newcomer b3bytzu are reputatia dezactivata
    Data de inscriere
    26-10-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    8,733
    Mesaje bazar
    182
    Putere Reputatie
    81
    Reputatie
    22863
    Puncte CF
    74.0
    arata bine

  9. #9
    Senior Member bear_king's Avatar bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om
    Data de inscriere
    21-06-2010
    Locaţie
    Stuttgart / Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    963
    Mesaje bazar
    253
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    427
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    o super masina de familie !

  10. #10
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    frumos
    God Forgives, I Don't...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: