UITE CINE VORBESTE: LUPUL MORALIST-preaîntunecatul Daniel


 1. #1
  0-day Member Adrianlaurentiu reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  09-05-2012
  Sex
  M
  Mesaje
  1
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0

  UITE CINE VORBESTE: LUPUL MORALIST-preaîntunecatul Daniel

  Exemplul unui lup în blană de oaie sau cum o satană poate vorbi într-un mod spiritual.

  Multele bogăţii, pe care noi le îndrăgim cu patimă, devin obstacol pentru cultivarea iubirii milostive faţă de semeni. Dacă noi suntem milostivi, bogăţia ne ajută să ne mântuim. Bogăţia nu este rea în sine, ca şi sărăcia, dar poate să fie o piedică în calea mântuirii dacă nu suntem milostivi. Şi sărăcia poate fi o piedică dacă nu cerem ajutorul lui Dumnezeu şi ne răzvrătim împotriva Lui, dacă invidiem pe cei care au lucruri materiale, devenind răpitori sau răufăcători sub motivul că suntem săraci.Bogăţia păstrată în mod pătimaş aduce o mulţime de rele: certuri în familie, bătăi între rude şi chiar ucideri; şi tot lăcomia mare după lucrurile materiale şi după bani duce la războaie de cotropire din dorinţa de a stăpâni peste alţii şi de a le lua bunurilor lor. Criza economică şi financiară pe care o traversăm acum este rezultatul lăcomiei de bani a băncilor, a sistemului financiar, a corporaţiilor transnaţionale. Toate aceste forme de lăcomie stau la baza crizei economice şi financiare, pentru că lăcomia nemăsurată a unora devine lipsa dureroasă a altora. Patima lăcomiei după averi creează dezechilibre şi nedreptate în societate.
  Prin iubire milostivă, prin dărnicie, comorile materiale se transformă în comoara faptelor bune, care devine lumina sufletului omului milostiv. După despărţirea lui de lumea materială, numai această comoară a inimii, a iubirii milostive, rămâne veşnică şi cu ea merge omul în Împărăţia cerurilor. Când trecem din lumea aceasta în cealaltă, luăm cu noi doar ceea ce am adunat în sufletul nostru, adică smerenia, bunătatea, milostenia, iubirea faţă de Dumnezeu şi iubirea faţă de semeni, care devine lumină a sufletului nostru, a arătat Patriarhul Daniel.  MAI JOS CEL CARE TINE PREDICI ÎN NUMELE DOMNULUI DESPRE IUBIRE, DĂRNICIE SI PATIMA LĂCOMIEI … DIN PALATUL SĂU DE AUR, ÎMBRĂCAT ÎN AUR , CU UN SALARIU LUNAR DE CIRCA 80.000.000 LEI VECHI , CU LIMUZINE DE LUX, CU ANUMITE PRIVILEGII DE LA STAT , PROTOCOALE , MESE DE LUX , CADOURI ETC.


  Despre modestul său palat si hainelele sale simple:

  Click image for larger version

Name:	daniel 1.jpg
Views:	40
Size:	75.4 KB
ID:	989682

  Despre marea sa dărnicie- mărturii de la fratele său :

  „A fost ofiter de Securitate sub acoperire. E un diavol!”
  Nu toti cei din familia IPS Daniel il vad cu ochi buni pe cel care ar putea deveni urmatorul Patriarh. Gheorghe Ciobotea, zis Ghita, are 61 de ani si este fratele mai mare al actualului Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.
  Este un om simplu, fost tractorist si traieste intr-o saracie lucie, impreuna cu familia, in satul Dobresti, din judetul Timis. Este certat de mai multi ani cu inaltul ierarh, pe care il ocaraste cum ii vine la gura.

  Certati de la mostenire

  Ghita Ciobotea povesteste ca, acum 24 de ani, a fost dat afara de propriul frate din casa pe care o cumparase. In 2000 a acceptat sa renunte in favoarea lui si la partea ce i se cuvenea din gospodaria parinteasca. In plus, sustine ca, in 2004, IPS Daniel s-a intabulat prin fals pe tot terenul mostenit de la bunici.
  Cei doi frati si sora lor, Florica, au mostenit o casa la intrarea in Dobresti, comuna Bara, precum si 24,69 hectare, din care 21 de teren agricol si restul de padure. Pamantul apartinuse bunicii, care l-a primit cadou de la o boieroaica pe care a servit-o ani la rand, la conac.

  Traieste in mizerie

  Acum, Ghita Ciobotea imparte cu nevasta si cu unul dintre baieti o camera mica, mobilata cu paturi de spital, din fostul sediu al CAP. Este ultima cladire din Dobresti, pe care barbatul a cumparat-o in 1991 cu mare greutate.

  Imaginea contrasteaza cu casa parinteasca, prima de la celalalt capat al satului, zugravita in alb, cu termopane si antena parabolica. Imobilul apartine Mitropolitului, care vine aici sa se reculeaga cateva zile in fiecare vara.
  In schimb, asa-zisa locuinta a lui Ghita Ciobotea nu are nici curent electric. Desi cand s-a cununat era cel mai bogat flacau, iar aleasa lui i-a adus zestre o Dacie nou-nouta, acum se descurca greu.
  Muncesc de dimineata pana seara, ingrijind o vaca si vreo 200 de oi. Din vanzarea branzei abia reusesc sa-si cumpere d-ale gurii. La haine nu se mai gandesc de mult si umbla cu incaltari ieftine, din guma.

  Sustine ca l-a tinut in scoala
  Pe 29 martie 2007, Ghita Ciobotea a facut plangere penala impotriva fratelui Mitropolit. L-a reclamat pentru ca, sustine el, s-a intabulat in fals in Cartea Funciara, ca unic proprietar al pamantului mostenit de la bunici.
  „S-a purtat foarte murdar cu mine. A luat tot, toata averea parinteasca. Fratele meu, Mitropolitul, a facut acte in 2004 cu primarul din Bara si mi-a luat tot. El e omul lui Satana, nu e om al Bisericii! A fost ofiter de Securitate sub acoperire. Sa stie lumea cine-i, sa-l vada. Eu am lucrat flamand si rupt pentru ca sa-l tin la scoli, iar el ma scoate-n strada. E un diavol!”, spune, cu naduf, Ghita Ciobotea.
  Acesta povesteste ca, dupa ce tatal lor i-a abandonat, a muncit din greu timp de 12 ani ca sa-si intretina familia. Fratelui mai mic i-a platit si meditatiile, cu 30 de lei ora, ca sa poata da admitere la Teologie. Iar pana cand a terminat facultatea, l-a tinut pe banii lui in scoala si la internat.
  „Lucram pe tractor, am fost tractoristul satului. Si puscarie am facut pentru fratele meu, om al bisericii, si pentru sora noastra. Ca i-am iubit. Am facut un an de puscarie, in 1975, ca nu s-a ajuns cu bani atunci, si-am furat. Tot ca sa le dau lor!”, isi aminteste Ghita Ciobotea.

  „Au facut fals la un notar”

  In 1998, cei trei au depus acte pentru a primi inapoi terenurile mostenite de la bunica lor si care fusesera confiscate de comunisti.
  „Dupa ce ni s-a aprobat pamantul, au venit el cu sora-mea si cu primarul din Bara si au facut fals in acte la un notar. Eu n-am semnat ca sunt de acord sa-mi dau pamantul, partea mea, ca, daca o faceam, nu mai eram aici. Dar el tot s-a intabulat stapan pe tot pamantul. Asta s-a intamplat in 2004. De atunci am fost de doua ori la DNA si ei m-au trimis la Parchet, la Lugoj, sa-i fac plangere penala. Pentru ca la Legea 18 am primit titlu de proprietate pe 9 hectare de teren si unul de padure, iar fratele meu, Mitropolitul, s-a intabulat prin fals si pe pamantul meu”, a mai spus Ghita Ciobotea.

  „M-a scos afara din casa de la Lugoj”

  Fratele ierarhului mai sustine ca acesta l-ar fi scos afara si din propria locuinta.
  „In 1973 am cumparat o casa in Lugoj. I-am pus pe contract si pe fratele meu, si pe sora noastra, ca sa-si poata face buletine de oras. La urma, in ‘83, fratele meu, Mitropolitul, m-a scos afara din casa de la Lugoj, cu doi copii mici. Unul avea 3 ani, si celalalt, 7. Am iesit pe iarba verde fara sa ne lase macar sa ne luam lucrurile. Noroc cu primarul de atunci din Lugoj, care mi-a dat in ziua aceea un apartament intr-un bloc neterminat. Am dormit nopti la rand cu pruncii pe beton, pe o suba”, se vaita Ghita Ciobotea.
  Omul mai spune ca s-a certat apoi cu fratele Mitropolit. „De atunci, din ‘83 pana in 2000, n-am mai vorbit cu el. In 2000 a venit la mine sa-i dau partea din casa parinteasca, pentru ca vrea sa faca manastire. I-am dat-o. Nimic n-am luat de la el, ca sa vina in 2004 si sa imi ia aici tot”, ne-a mai declarat Ghita Ciobotea.
  In prezent, dupa ce s-a improprietarit cu tot pamantul mostenit de la bunica, IPS Daniel a intrat si in posesia terenului pe care se gaseste fostul sediu al CAP, unde locuieste fratele sau mai sarac. Din clipa in clipa, acesta se asteapta ca Mitropolitul sa-l scoata afara si de aici sau sa-i ceara o chirie pe care nu si-o poate permite.

  Despre umilul său salariu :
  Conform anexei la proiectul de lege al Executivului, indemnizaţia lunară a Patriarhului se ridică la suma de 7.997 de lei .

  Despre sărăcăcioasele sale mijloace de transport :

  Click image for larger version

Name:	daniel 2.jpg
Views:	42
Size:	48.6 KB
ID:	989684Click image for larger version

Name:	daniel 3.jpg
Views:	40
Size:	26.1 KB
ID:	989685

  Patriarhul Daniel îi dă E-Clasă Episcopului de Varna
  Şeful Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, nu este străin de plăcerile lumeşti oferite de confortul maşinilor de lux. În 2010, la întâlnirea de 40 de ani cu colegii de liceu, organizată la Lugoj, Patriarhul Daniel şi-a făcut apariţia într-o limuzină A8, de culoare albă şi cu motor de 4,2 litri şi 326 de cai putere. Maşina i-a fost oferită Patriarhiei Române în 2007 de către Porsche România, distribuitorul mărcii Audi pe teritoriul ţării noastre. În prezent, Preafericitul Părinte Daniel se deplasează într-o limuzină Mercedes Clasa E de culoare neagră, cu geamuri fumurii. Ambele maşini costă mai mult decât modelul cu care s-a afişat Episcopul de Varna (o limuzină hibrid Lincoln MKZ, al cărei preţ porneşte de la 35.000 de dolari) şi intră în contradicţie cu valorile fundamentale ale creştinismului: cumpătarea, smerenia, abnegaţia.
  De la măgar la cai putere
  Fără-ndoială, creştinismul a evoluat mult în ultimele două milenii: de la măgarul cu care şi-a făcut intrarea Isus în Ierusalim s-a trecut la sutele de cai putere ale limuzinelor prelaţilor autohtoni. Potrivit unei statistici din 2010, în România există 18.300 de biserici şi numai 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale. Nu e suficient pentru Biserica Ortodoxă Română, care are ambiţii faraonice: ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, care va fi înaltă cât un bloc de 30 de etaje şi va costa aproximativ 400 de milioane de euro.


  MAI ESTE NEVOIE DE COMENTARII ?

 2. #2
  Oldtimer a193rn0n's Avatar a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om
  Data de inscriere
  03-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  1,077
  Mesaje bazar
  462
  Putere Reputatie
  33
  Reputatie
  327
  Puncte CF
  10.0
  Usergroups:
  Un rezumat se poate?
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  De-al casei Kasparov's Avatar Kasparov va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  04-10-2005
  Locaţie
  Unde ingaduie mila Domnului
  Sex
  M
  Mesaje
  326
  Mesaje bazar
  307
  Putere Reputatie
  29
  Reputatie
  85
  Puncte CF
  19.5
  multi dintre inaltii prelati (ierarhia superioara) ai Bis. Ortodoxe sunt masoni si tradatori ascunsi ai Credintei Ortodoxe. Asta nu trebuie sa ne mire cand un apostol a devenit diavol prin alegerea lui. Ceea ce ar trebui sa ne mire ar trebui sa fie propria decadere spirituala din cauza careia Dumnezeu ingaduie sa ne conduca pastori naimiti.
  World in Zugzwang!

 4. #4
  Oldtimer a193rn0n's Avatar a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om
  Data de inscriere
  03-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  1,077
  Mesaje bazar
  462
  Putere Reputatie
  33
  Reputatie
  327
  Puncte CF
  10.0
  Usergroups:
  A, bun, ca eu intelesesem ceva de mertane si piramide. asta... catedrala!

 5. #5
  Fan Stiinta valoare's Avatar valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta
  Data de inscriere
  29-07-2008
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  27
  Sex
  M
  Mesaje
  517
  Mesaje bazar
  36
  Putere Reputatie
  25
  Reputatie
  1457
  Puncte CF
  24.0
  Usergroups:
  Stiam ca ii plac caii... putere, dar nu stiam de povestea cu fratele. Si cand te gandesti ca religia promoveaza ajutorarea aproapelui, iar el, ca si cap al Bisericii, incalca fara nicio retinere acest lucru, sa nu ne mai mire ca se intoarce lumea cu susul in jos. Decat sa-l ascult vorbindu-mi despre moralitate, mai bine ascult o c*rva vorbind despre fidelitate.

  Fii tu însuți schimbarea pe care o vrei în lume!

  http://www.youtube.com/watch?v=PMAk5cJ_Vm4

 6. #6
  De-al casei stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor
  Data de inscriere
  29-05-2012
  Varsta
  57
  Sex
  M
  Mesaje
  442
  Mesaje bazar
  6
  Putere Reputatie
  17
  Reputatie
  536
  Puncte CF
  8.0
  La asa sefi ierarhici,va mai mira de ce subalterni are ''preasfintia sa'' in biserica ortodoxa romana?

 7. #7
  De-al casei stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor stanmarin2009 este o raza de lumina in ochii tuturor
  Data de inscriere
  29-05-2012
  Varsta
  57
  Sex
  M
  Mesaje
  442
  Mesaje bazar
  6
  Putere Reputatie
  17
  Reputatie
  536
  Puncte CF
  8.0
  ARE ''subalterni'',din aceeasi ''tagma'',a securistilor.Vezi adnot.;A.M-Segarcea

 8. #8
  Junior altul este un nesuferit
  Data de inscriere
  28-04-2016
  Sex
  M
  Mesaje
  85
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -60
  Puncte CF
  0.0
  Citat Mesaj iniţiat de Adrianlaurentiu Vezi mesajele
  Despre marea sa dărnicie- mărturii de la fratele său :

  „A fost ofiter de Securitate sub acoperire. E un diavol!”

  MAI ESTE NEVOIE DE COMENTARII ?
  Sa ai asa frate destul de greu sa faci comentarii.

  Dupa parerea mea asa la prima vedere s-ar parea ca fratele are niste idei gen: daca am o ruda Patriarh sa-mi dea si mie aur si argint mult
  Mai ales ca il si vede la televizor pe Patriarh cum merge in masini mercedes si audi, fratele banuiesc ca isi zice: mie de ce nu-mi da un maybach cum are Gigi Becali
  Gandire de coruptie DNA evidenta.

  Dar ca sa nu facem noi speculatii iata lamurirea pe care a publicat-o chiar Preafericitul Patriarh:

  Patriarhul Daniel a avut şi el un cuvânt de spus în această chestiune. "Casa părintească a familiei Ciobotea din satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş, a fost folosită în exclusivitate de către domnul Gheorghe Ciobotea după trecerea la cele veşnice a mamei, Stela (1975) şi mutarea tatălui, Alexie, la Lugoj (1977), apoi la Bucureşti (1979), pentru a fi îngrijit de către fiica acestuia, doamna Floare (Ciobotea) Vişan. Timp de peste 30 de ani, domnul Gheorghe Ciobotea a locuit cu familia sa în casa părintească, perioadă în care a demolat şase anexe ale gospodăriei pe care le-a valorificat în interes propriu. Casa a fost lăsată să se degradeze astfel încât, din cauza condiţiilor improprii de locuit, domnul Gheorghe Ciobotea a abandonat casa părintească şi s-a mutat în clădirea sediului fostului C.A.P. din localitate, construită pe un teren care a aparţinut familiei Alexie şi Stela Ciobotea.

  Din păcate, domnul Gheorghe Ciobotea a devenit ostil prezenţei mănăstirii în localitate şi invidios pe faptul că monahii sunt ajutaţi în activitatea lor de către Patriarhul României. Din acel moment, a fost greu de comunicat cu domnia sa, care a hotărât să nu mai meargă la biserica din sat, ci la alte biserici din localităţile învecinate. În acest context, mai precizăm faptul că domnul Gheorghe Ciobotea a refuzat departajarea între fraţi a terenurilor agricole moştenite de la părinţi, de teama donării către mănăstire a terenurilor care revin de drept fratelui şi surorii sale. În prezent, toate aceste terenuri agricole moştenite de la părinţi pot fi folosite în exclusivitate de către domnul Gheorghe Ciobotea, întrucât el locuieşte în sat cu familia sa. Aşadar, se constată permanent că invidia este o boală sufletească foarte greu de vindecat", a fost scris într-un comunicat transmis de patriarh.


  Adica Patriarhul a cerut familiei pamantul primit inapoi de la stat, ca sa faca manastire pentru oamenii crestini si nevoiasi. Si fratele lui s-a enervat ca el ramane cu mai putin pamant?! Da ce vrea sa faca cu 9 hectare? Sa le duca in mormant? Da când era in comunismul ateu cat pamant avea?
  Last edited by altul; 30-04-2016 at 06:57.
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: