Germenii un aliment cu beneficii nebanuite


  1. #1
    Cont Oficial Magia Plantelor's Avatar Magia Plantelor este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    16-03-2015
    Sex
    M
    Mesaje
    26
    Mesaje bazar
    2
    Putere Reputatie
    19
    Reputatie
    32
    Puncte CF
    0.0

    Thumbs up Germenii un aliment cu beneficii nebanuite

    Germenii un aliment cu beneficii nebanuite

    Ce sunt germenii? Germenii sunt seminte de fructe sau legume incoltite.
    Germenii au fost intotdeauna un aliment nutritiv cu o popularitate ridicata printre persoanele care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa. Acestia contin mai putine calorii in comparatie cu alte tipuri de gustari si mai sunt si surse excelente de vitamina K, vitamina C, fibre, dar si alte minerale esentiale. Cei mai multi dintre noi ori nu detin suficiente informatii despre germeni pentru a-i integra in meniu, ori sunt sceptici cu privire la raportul de beneficii pe care l-ar avea si efectele mai putin placute pe care le-ar putea avea.
    Studiile recente arata ca germenii ar avea beneficii terapeutice esentiale si au abilitatea de a ne proteja de diverse boli. Incoltirea este un proces de germinare a semintelor care vor putea fi consumate atat gatite cat si crude.
    Acesti germeni pot proveni de la fasole mung, trifoi, lucerna, boabe de soia, naut, grau, ridichi, broccoli etc. Partea cea mai buna este ca poti folosi germeni in diverse retete, de la retete simple si sanatoase la unele mai sofisticate, chiar si in dulciuri.

    Cum putem consuma germenii
    Cei mai multi dintre noi mancam germeni la micul dejun, ca gustare de seara sau uneori chiar si dupa-amiaza, adaugandu-i la vreun alt fel de mancare. Germenii sunt sanatosi datorita continutului ridicat de proteine, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.
    Germinarea se poate face pentru diverse legume, leguminoase si cereale. Este un proces simplu, care poate fi facut si acasa.
    Pur si simplu lasi alimentul pentru germinat la inmuiat in apa timp de minim 6 ore.
    De ce este consumul de germeni sanatos?
    In vederea functionarii eficiente, organismul are nevoie de multe vitamine, minerale, aminoacizi si acizi grasi esentiali, continuti in mare masura in germeni. De aceea, nutritionistii recomanda celor care si-au propus sa aiba o alimentatie sanatoasa sa o completeze si cu seminte germinate, consumate fie in salate, fie sub forma de suc, stors cu aparatul centrifugal sau in diverse retete de mancaruri sanatoase.
    Germenii sunt cu adevarat cele mai bune alimente cultivate local, dar nu suficient de multi oameni stiu inca felul in care sa ii manance sau sa ii creasca.

    Beneficiile consumului de germeni
    1. Continut ridicat de enzime
    Expertii estimeaza ca germenii pot avea de 100 de ori mai multe enzime decat fructele si legumele crude. Enzimele sunt un tip special de proteine, care joaca un rol important in calitate de catalizatori pentru toate functiile organismului. Aceste proteine reprezinta elementele de baza pentru dezvoltarea unui intreg sistem sanatos.
    2. Proteine pentru vegetarieni si vegani
    Calitatea proteinelor din fasole, nuci, seminte sau boabe este imbunatatita atunci cand ele sunt incoltite. Proteinele isi imbunatatesc valoarea nutritiva dupa ce trec prin procesul de inmuiere si germinare. Aminoacidul lizina este necesar pentru preventia leziunilor herpetice si pentru mentinerea unei cresteri sanatoase a sistemului imunitar.
    3. Aport ridicat de fibre
    Continutul de fibre din fasole, nuci, seminte sau cereale creste substantial si el. Fibrele sunt foarte importante pentru o buna digestie si pentru slabire, inglobeaza ca intr-o plasa grasimile si toxinele din organism si le transporta in afara acestuia.
    Fibrele au grija ca grasimile sa se descompuna si sa fie eliminate inainte de a fi resorbite prin peretii intestinali (principalul spatiu prin care nutrientii intra in sange).
    4. Vitamine naturale mai multe decat in fructe si legume
    Aportul de vitamine este cu mult imbunatatit. Acest lucru este valabil mai ales de vitamina A , complexul de vitamine B, vitamina C si vitamina E. Continutul de vitamine poate creste uneori cu pana la 20 de ori mai mult in numai cateva zile de germinare. Cercetarile arata ca in timpul procesului de germinare germenii de fasole mung isi maresc aportul de vitamina B1 cu pana la 285%, vitamina B2 cu pana la 515% si niacina (B3) cu pana la 256%.
    5. Aport semnificativ de acizi grasi esentiali
    Continutul de acizi grasi esentiali creste si el in timpul procesului de germinare. Probabil ca acizii grasi esentiali sunt nutrientii cei mai neglijati, mai ales in contextul in care in ziua de azi inca se mai merge pe principiile dietelor low-fat si pe evitarea grasimilor din cauza cresterii colesterolului (ambele mituri si ineptii care nu mai sunt in conformitate cu niciun studiu de actualitate).
    6. Germinarea imbunatateste absorbtia de nutrienti
    In timpul procesului de germinare, mineralele se leaga de proteinele din fasole, seminte, nuci, cereale etc. si devin mai usor de folosit in interiorul organismului. Acest lucru este valabil in mod deosebit pentru mineralele alcaline precum, calciu sau magneziu si altele care ne sustin echilibrarea chimica din organism pentru slabire si o sanatate imbunatatita.
    7. Alimente organice, fara E-uri si aditivi
    Germenii sunt in fond cel mai de calitate aliment crescut local. In momentul in care le cresti chiar tu vei proteja mediul inconjurator si te vei asigura ca nici nu introduci in organism tot felul de pesticide, aditivi alimentari nocivi si alte chimicale daunatoare care te pot chiar ingrasa fara sa iti dai seama.
    8. Germenii combat boli, dar imbunatatesc si sanatatea pielii si a parului
    Germenii scad tensiunea arteriala datorita continutului mic de sare, protejeaza impotriva bolilor de inima, regleaza glicemia, reduc colesterolul si implicit, riscul de infarct.
    Datorita efectului de detoxifiere, germenii ne vor ajuta si sa dobandim o piele fina si radianta, dar si un par des si sanatos.
    9. Este neutralizat acidul fitic
    Acidul fitic se leaga de calciu, magneziu, zinc, cupru si fier si astfel mineralele devin mai greu de absorbit in organism. Prin inmuiere, acidul fitic este neutralizat.
    Alaturi de neutralizarea acidului fitic sunt neutralizati si inhibitorii enzimatici.
    10. Germenii ofera energie si detoxifiaza la un pret mic
    Energia pe care semintele, nucile, cerealele etc. o contin este aprinsa prin inmuiere si germinare.
    Germenii ofera alcalinitate corpului. Desi si treaba asta cu aciditatea si alcalinitatea in organism se pare ca e doar o moda ce in curand va deveni istorie fiind dovedita ca mit alimentar, un organism curat este desigur dezirabil. Inca se mai considera ca multe boli precum cancerul sunt strans legate de aciditatea in exces din organism.
    Germenii sunt ieftini. De cate ori nu auzim persoane care se folosesc de pretextul costului ridicat al alimentatiei sanatoase pentru a nu o integra in viata de zi cu zi?! Germenii elimina scuza asta din dieta zilnica, fiind foarte ieftini.

    Cam astea sunt avantajele germenilor si tine minte ca nu este indicat sa ii prepari termic prea mult pentru ca risti sa le reduci din multitudinea de beneficii. Si, desigur, nu incerca sa traiesti numai din germeni, ci adauga-i unei diete sanatoasa si hranitoare.

    Partile negative si pericolele germenilor si vlastarilor
    Contaminarea cu bacterii poate reprezenta un risc pentru sanatate in momentul in care consumam germeni. Structurile fine si subtiri ale germenilor pot forma un "culcus" destul de bun pentru dezvoltarea microorganismelor. In plus, multe seminte precum broccoli sau ridichi, au suprafete tari de care bacteriile se pot agata cu usurinta.
    Producatorii de germeni sterilizeaza semintele inainte de inceperea procesului de incoltire. Din aceste
    Desi vei pierde o parte din nutrienti, prepararea termica a alimentelor incoltite tot ramane cea mai sigura optiune de eliminare a germenilor. Prepararea germenilor si vlastarilor cu alimente cu efect antimicrobian precum otet, usturoi sau ceapa pote ajuta la eliminarea agentilor patogeni.
    Daca puneti germenii la incoltit acasa, gasiti seminte care au fost special create pentru a fi incoltite din magazinele naturiste. Acestea au fost curatate si sunt sanse mici sa contina bacterii patogene. Nu folositi seminte obisnuite pentru ca acestea sunt tratatte cu erbicide si pesticide care sa le protejeze in procesul de crestere, dar care va pot provoca probleme grave de sanatate.

    Beneficii multiple dar si atentionari

    - unele tipuri de germeni sunt greu de digerat de catre anumite persoane, de exemplu germenii de fasole sunt destul de greu de digerat si pot cauza chiar indigestie
    - pentru cei care au diverse alergii, de exemplu la grau, nu consumati nici germeni de grau pentru ca ar putea afecta sistemul imunitar
    - lastari precum cei de lucerna contin o substanta denumita L-cavanina care poate reduce numarul celulelor de sange si poate conduce la marirea splinei.

    Consumati aceste alimente in cantitati bine stabilite datorita nutrientilor multipli pe care ii au si nu depasiti anumite limite care ar putea conduce la aparitia unor boli, urmariti reactiile organismului pentru ca sa stiti sigur ca va sunt potriviti.
    Germenii sunt perisabili destul de rapid, din acest motiv ei trebuie consumati in maximum 2-3 zile daca sunt pastarti la frigider. De cate ori ii consumati spalati-i si lasati-i putin la scurs.

    Plafarul Magia Plantelor va ofera o gama de produse care sa va ajute sa va produceti germenii acasa, proaspeti si plini de nutrienti.
    Germenii un aliment cu beneficii nebanuite Fisiere atasate amestec-de-germeni-bio-120-g-sonnentor-plante-magice.jpg   germenii-un-aliment-cu-beneficii-nebanuite-blog-plante-magice.jpg   Alfa-alfa-seminte-germinat-150-g-Bioholistic.jpg   Orz-seminte-germinat-200-g-Bioholistic.jpg   Broccoli-seminte-germinat-150-g-Bioholistic-plante-magice-.jpg  
    Last edited by Magia Plantelor; 22-12-2015 at 16:20.

  2. #2
    Cont Oficial Magia Plantelor's Avatar Magia Plantelor este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    16-03-2015
    Sex
    M
    Mesaje
    26
    Mesaje bazar
    2
    Putere Reputatie
    19
    Reputatie
    32
    Puncte CF
    0.0

    Thumbs up

    Stiati multiplele beneficii ale merisoarelor?



    Stiati ca merişoarele sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar?
    Impactul lor benefic a fost descoperit de către strămoşii noştri şi confirmat în zilele noastre prin studii specializate.
    Mici, dar de un roşu pasional, retrase în zone sălbatice,* merişoarele cresc în mediul prielnic al lanţului carpatic şi în Munţii Apuseni, unde poţi întâlni un adevărat paradis al afinelor roşii...
    Merişoarele - proprietăţi
    Dintre toate fructele cunoscute, merişoarele conţin cei mai mulţi antioxidanţi, ceea ce le transformă în importante arme de apărare a organismului uman.
    Ele împiedică dezvoltarea bolilor cronice (cu precădere celor cardiovasculare) şi previn infecţiile.
    În compoziţia lor, veţi regăsi acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar şi uleiuri şi săruri minerale.
    Consumul zilnic de afine roşii formează un zid de protecţie împotriva bacteriilor patogene, cum ar fi E.coli, Helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcerul gastric), Streptococcus mutans (principala responsabilă pentru cariile dentare).
    Responsabile pentru acest beneficiu medical sunt proantocianidele din merişoare: acestea acţionează împotriva diferitelor bacterii, evitând fixarea lor la mucoasa anumitor organe.
    Această implicare a merişoarelor la nivel bacterian se poate traduce printr-un suport de bază faţă de organismul uman.
    Practic, ele ajută organismul să îşi menţină sănătatea, să lupte împotriva posibilelor infecţii şi să îşi susţină procesul de luptă împotriva radicalilor liberi.
    Scăderea numărului de infecţii implică şi reducerea administrării antibioticelor în exces, problemă ce afectează copiii, dar şi adulţii la nivel global.
    În plus, s-a mai demonstrat ştiinţific că merişoarele au un impact pozitiv în ceea ce priveşte lupta împotriva tumorilor maligne.
    Un grup de cercetători din Canada au demonstrat cum celulele canceroase de la nivelul glandelor mamare erau supuse unui risc mult mai scăzut de a evolua spre tumori, dacă se consumă afine roşii.
    Merişoarele devin un real sprijin pentru organism şi în faţa bolilor reumatice – antioxidanţii din afine neutralizează radicalii liberi din organism.
    Suc de merişoare – beneficii
    Un tratament cu suc de merişoare, timp de câteva săptămâni, poate fi un miracol pentru corpul tău, aşa cum am confirmat şi în rândurile de mai sus.
    O cană cu suc proaspăt de merişoare este excelentă pentru sistemul cardiovascular, restabileşte nivelul colesterolului, inhibă creşterea celulelor canceroase, previne infecţiile (răceala, infecţii respiratorii).
    Cura cu suc de merişoare poate să completeze şi curele de slăbire: acizii organici din afinele roşii au capacitatea de a reduce depozitele de grăsime, în doar câteva săptămâni.
    Merişoarele te pot ajuta să scapi şi de pietrele la rinichi, reduc riscul apariţiei osteoporozei, întăresc sistemul osos, fiind o sursă bogată de calciu.
    Sucul de merişoare acţionează împotriva cancerului în primul rând datorită proantocianidinei – un antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.
    Consumă - timp de câteva săptămâni - câte un pahar de suc de merişoare şi organismul tău va fi mult mai puternic.

    Datorita proprietatilor antioxidante si celor nutritionale, fructele de merisor si-au castigat deja faima. Ele aduc o multime de avantaje organismului printre care si eliminarea kilogramelor in plus intr-un timp record. Iata pentru ce alte beneficii nu ar trebui sa-ti lipseasca fructele de merisor din alimentatie si cum pot fi ele intrebuintate intr-o dieta!
    Ultimele studii au demonstrat ca aceste fructe blocheaza multiplicarea celulelor canceroase, luptand cu succes impotriva tumorilor maligne.
    Daca ai probleme cu inima, nu ezita sa apelezi la puterea merisoarelor. Ele restabilesc nivelul colesterolului, astfel ca previn atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. In plus, te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa ce ai avut o astfel de problema de sanatate.
    Uita de afectiunile gingivale! Consumul regulat al acestor fructe impiedica formarea placii bacteriene si a tartrului dentar.
    Antioxidantii aflati in compozitia fructelor de merisor ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura. Nu numai pielea ta va avea de castigat in acest caz, ci si organele interne care vor putea functiona mai mult timp fara probleme.
    Aceste fructe-minune sunt bune, de asemenea, pentru sanatatea mentala, avand in vedere ca reprezinta o metoda naturala de a scapa de stres, anxietate si depresie. In plus, ajuta la imbunatatirea memoriei.
    O dieta detoxifianta promoveaza si pierderea kilogramelor in plus. In timpul unei cure de slabit vei elimina excesul de lichid din tesuturi, metabolismul si digestia se vor imbunatati, astfel ca ai toate sansele sa scazi in greutate.
    Intrebuintarea fructelor de merisor intr-o dieta
    Daca tot am vorbit despre beneficiile pe care le aduc fructele de merisor siluetei tale, este timpul sa afli cum le poti intrebuinta intr-o dieta, astfel incat sa obtii rezultatele dorite.
    Sucul de merisoare este cel mai utilizat intr-o cura, insa nu este recomandat sa renunti la alimentele solide cateva saptamani in favoarea lui, ci sa le combini intr-un mod sanatos pentru organism. Bea un pahar de suc proaspat in fiecare zi. De preferat, dimineata, inainte de a lua micul dejun.
    Daca vrei sa slabesti, ia in considerare si ceaiul de merisoare. El te ajuta sa tii sub control greutatea, elimina toxinele din organism si iti ofera o stare generala de bine.
    Dintr-o dieta echilibrata nu ar trebui sa-ti lipseasca nici retetele de smoothie-uri in care ai adaugat astfel de fructe. Cele mai bune combinatii pot fi facute cu mere, merisoare si spanac; merisoare, grapefruit si spanac, merisoare, banane si telina.
    De asemenea, fructele de merisor pot fi consumate si in alte moduri: in salate, iaurturi si in compozitia batoanelor de cereale sau a biscuitilor dietetici. Merisoarele uscate reprezinta ingredientul perfect pentru multe gustari de acest tip.
    Fructele de merisor sunt aliatii tai in lupta kilogramelor in plus si nu numai. Asadar, nu mai ezita nicio clipa si alege varianta de consum favorita!

    Plafarul Magia Plantelor vine in ajutorul dumneavoastra si va asteapta cu o gama larga de produse pe care le puteti include in alimentatia zilnica.
    Pentru a descoperi produsele cele mai potrivite, va invitam sa accesati site-ul nostru http://www.plante-magice.ro/

    Germenii un aliment cu beneficii nebanuite Fisiere atasate merisor-confiat-100g-sano-vita-plante-magice.jpg  
    Last edited by Magia Plantelor; 22-12-2015 at 13:39.

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: