Multe persoane sunt preocupate să scadă în greutate din diferite motive.
Prin acest topic doresc să vă dau câteva informații pe scurt care vă vor ajuta să vă ghidați în procesul dvs. de slăbire!

În primul rând, trebuie să avem grijă la tipul de alimente pe care le ingerăm. Sunt naturale, procesate, gătite? Deoarece este foarte important acest aspect. Un aliment cu cât este mai procesat (patiserie, fast-food, prăjituri) cu atât valoare energetică (kcal) crește.

Multe persoane spun că ei trebuie să mănânce puțin pentru a slăbi. Eu spun că nu este așa. Poți să mănânci mult, atât timp cât alimentele respective au o valoare energetică scăzută.

De exemplu, legumele și fructele proaspete, au un nivel energetic scăzut față de alte alimente procesate.
O ciocolată are aproximativ 500 de kcal, și două mere au până în 100. Nivelul de sațietate este același. (legumele și fructele au multe fibre care provoacă sațietate), insă nivelul de calorii diferă.

O persoană dacă are un necesar caloric/zi de 2000 de kcal și într-o zi mănâncă de 2100 de kcal, acele 100 de kcal se depun.

Pentru a putea slăbi, în primul rând trebuie să ne punem ca scop, prevenirea bolilor și nu doar să ne dorim un corp frumos, pentru că în acest caz, am face alegeri greșite care pot afecta starea de sănătate. Pe primul loc e sănătatea.

În al doilea rând, trebuie să avem un program stabil de alimentare. Să existe 3 mese principale și 2 gustări între mese, și seara să nu se mănânce mai târziu de ora 19:00, deoarece ogranismul intră intr-o stare de repaus și ceea ce mâncăm, se depune foarte ușor.

Sportul de asemenea este mai mult indicat la persoanele care nu sunt bolnave la pat. Prin efort fizic, putem slăbi într-un mod sănătos, dar fără să neglijăm alimentația.

Dacă mai aveți nevoie de informații, vă voi ajuta cu drag.