a aratat pe la TV saptamana trecuta cum ca sar fi descoperit un nou pamant inafara galaxiei noastre .... http://www.space.com/scienceastronom...exoplanet.html ce ziceti ?
a aratat pe la TV saptamana trecuta cum ca sar fi descoperit un nou pamant inafara galaxiei noastre .... http://www.space.com/scienceastronom...exoplanet.html ce ziceti ?
Pai credea cineva ca suntem singuri?![]()
nu se stie daca e viata .. dar se zice ca e posibil .. ca se pare ca au gasit sau nu sunt siguri ca exista apa
au vazut ceva asemanator cu apa pe planeta aia,dar nu e sigur
ce va urma e clar, alt proiect de miliarde de dolari sa faca un robotel si sa-l trimita acolo
Eu cred ca daca vor descoperi ceva noi nu o sa aflam![]()
nu fi asa de sigur .. ca daca era nici macar asta nu aflam ..) cu cat descopera ceva si publica se simt mai buni .. si au concurenta cu rusii si japonezii asa ca ....
Resursele pamintului sint limitate si cred ca in urmatorii 50/100 ani vor fii probleme serioase pe "planeta noastra draga " . Dupa cum stiti poluarea a crescut masiv , resursele scad si ele ... ar fii o mana cereasca pt ei sa descopere un alt loc cu resurse si liberca daca este populat cu Martafoi
poate fii jale pt noi
...( putem incerca sa trimitem prima data Romii )
![]()
...ori vin cu resursele
ori scapam planeta ...
Deci interese sint ...
Pentru cel cu mess la rep negativa " da bah! trimite mai intai tiganii ca sa nu mai avem unde traim noi " ... nu ai inteles nimic ......
ai trecut la mii de km de ideie
![]()
Last edited by Alexandrulcn; 20-05-2007 at 15:59.
IRONÍE, ironii, s.f. Vorbă, frază, expresie, afirmație care conține o ușoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificații opuse sensului lor obișnuit; zeflemea, persiflare.
"The best part of falling is getting back up again." -David Belle
pana una alta tot ce putem face e sa o privim de la distantasi la cum are conditiile probabil ca exista apa
pana atunci mor...![]()
si tot este prea tirziu.
e bine ca s-a descoperit. or sa mai dea de lucru la oameni, "sa maninca si gura lor", la diferitele proiecte de dezvoltare. si cine stie, poate in curind se realizeaza si "desprinderea" de pe planeta asta.
fire, water, earth... din puterile noaste unite... goooooooo captain plan...ăăă...picard.
chiar daca oamenii vor ajunge pe eanu se va intmapla curand,plus ca e inafara galaxiei noastre,si pe marte ne ia cat ne ia ca sa ajungem cu tehnologia care o avem
poate peste 50-100 de ani ne vom gandi sa o colonizam cand a noastra va fi destul de otravita , daca si acea planeta inca nu e atinsa de o fiinta distructiva ca omul atunci e bine conservata ; cand va ajunge omul pe ea (daca va ajunge) va distruge fauna de pe ea la fel cu a facut si pe Terra ...
regardelss what the haters say,
imma get it anyway,
imma gonna do my thing.
as zice sa nu mai visati, momentan traim in preistoria erei spatiale. suntem niste dinozauri. oricum de notat primul zbor spatial efectuat de o societate neguvernamentala, si asta in 2004! de-abia uichenul asta am aflat ca x-prize a fost castigat. sper ca respectivii sa nu se culce cu urechea pe cele 10 mils $ si sa puna bazele turismului spatial.
oricum, poate peste 10 generatii de acum incolo vom trimite o sonda timida care sa clarifice peste 100 generatii care e treaba cu planeta aia
niciodata n'a fost sa nu fie cumva
In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
turism spatial .. este putin probabil .. lor le e frica sa trimita niste astronauti pentru ca nu este sigurantza .. oricand se poate intampla ceva .. abia iesim in spatiu .. si asta cu greu .. si mai vreti si turism spatial ... parerea mea 5% probabil .. dar nu cred
turism spatial este considerat un zbor la o altitudine (inaltime sau mai curand distanta de pamant) de 100km. si s-a realizat. insa trebuiesc puse la punct anumite elemente tehnice, care momentan cam sunt in stadiul de "las-o ba ca merge asa", ceea ce nu e acceptabil pentru o afacere.
niciodata n'a fost sa nu fie cumva
In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
ma gandeam ca te referi la turismul spatial sa iesi din atmosfera .. direct in spatiu ... ar fi bine si asa ... dar si costurile si riscul .. mult prea mult
pai de astronauti le pasa ma... d'asta considera un risc sa ii trimita... Turismul.. le-ar aduce bani... adica.. iti asumi riscuri mai usor cu cateva sematuri cum ca nu raspund de tine decat in anumite situatii pe care crede-ma, stiu cum sa le speculeze... Ideea e ca inca nu ai unde, asa ar fi si amatori si oferte
.
le pasa si de astronauti .. le spun riscurile .. pe care si ei le stiu ... pentru ca vor sa descopere fiecare ceva nou ... America vs Russia si care mai sunt ...
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: