Data: Probleme cu stergerea

Probleme cu stergerea


  1. #1
    Addicted! Am3oo's Avatar Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti
    Data de inscriere
    16-11-2005
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    1,533
    Mesaje bazar
    578
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    208
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:

    Probleme cu stergerea

    Ok...deci de ce nu are nici un efect ?
    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE adaugat=$data_vizata AND stire LIKE $stire_vizata.'%'");
    Atat $data_vizata, cat si $stire_vizata iau valorile dintr-un formular, prin $_GET:

    <form action="test2.php" method="get">
    Data:<input type="text" name="data_intro" />Stire:<input type="text" name="stire" />
    <input type="submit" value="Next" />
    </form>


    Am inserat si niste campuri goale si am incercat asa, sa vad daca merge
    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE stire='' OR adaugat='0000.00.00'");
    ....care da rezultatele dorite.

  2. #2
    Banned Mihai_z reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-02-2006
    Sex
    F
    Mesaje
    621
    Mesaje bazar
    36
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    adica tu vrei un script care sa stearga niste campuri din baza de data daca e asta pot sa te ajut dar stiu numai in Perl
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Addicted! Am3oo's Avatar Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti
    Data de inscriere
    16-11-2005
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    1,533
    Mesaje bazar
    578
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    208
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:
    pai intrebam doar de php ......si
    nu imi trebuie scriptu....doar sintaxa corecta de la DELETE (pe care o stiu, dar care nu functioneaza corect in acest caz).....dar pana la urma o sa caut in alta parte....

  4. #4
    Member Tux_Crazy_Ping's Avatar Tux_Crazy_Ping reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    02-02-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    148
    Mesaje bazar
    5
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Deci tu ce vrei sa faca ...sa stearga un eleent dintr o baza de date pe care l scrii intr un form?

  5. #5
    Addicted! Am3oo's Avatar Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti
    Data de inscriere
    16-11-2005
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    1,533
    Mesaje bazar
    578
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    208
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:
    da mai, sa stearga niste elemente in functie de criteriile care le scriu intr-un form....problem solved.



    Scopul final era inserarea unor stiri(texte) in baza de date (intr-o tabela de fapt), care sa fie afisate automat in pagina principala (impreuna cu data, titlul). De asemenea, trebuia sa am si un control asupra lor, deci sa pot sa le sterg, modific....etc. Lucruri marete pentru un incepator

  6. #6
    Member namuser's Avatar namuser reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    01-01-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    115
    Mesaje bazar
    115
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    16.0
    Ok...deci de ce nu are nici un efect ?
    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE adaugat=$data_vizata AND stire LIKE $stire_vizata.'%'");
    Atat $data_vizata, cat si $stire_vizata iau valorile dintr-un formular, prin $_GET:

    <form action="test2.php" method="get">
    Data:<input type="text" name="data_intro" />Stire:<input type="text" name="stire" />
    <input type="submit" value="Next" />
    </form>

    Ar fi multe explicatii pentru care nu are nici un efect:
    1.In formular folosesti niste nume de variabile iar in query folosesti alte nume;
    2.Presupunand ca totusi folosesti si in fomular si in query aceleasi nume de variabile atunci apare problema tipului variabilelor (formularul si variabilele folosite in formular sunt de tip GET iar tu in query nu folosesti variabile de tip GET);
    +faptul ca variabilele din formular sunt de tip text si atunci rezolvarea este una din urmatoarele:
    Rezolvare1:
    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE adaugat=$data_vizata AND stire LIKE $stire_vizata.'%'");
    devine
    $query_corect=mysql_query("delete from stiri where adaugat='".$_GET['data_vizata']."' and stire='".$_GET['stire_vizata']."'");

    Rezolvare2:
    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE adaugat=$data_vizata AND stire LIKE $stire_vizata.'%'");
    devine
    $data_vizata=$_GET['data_intro'];
    $stire_vizata=$_GET['stire'];
    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE adaugat='$data_vizata' AND stire= '$stire_vizata'");

    Rezolvare3:

    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE adaugat=$data_vizata AND stire LIKE $stire_vizata.'%'");
    devine
    $data_vizata=$_GET['data_intro'];
    $stire_vizata=$_GET['stire'];
    mysql_query("DELETE FROM stiri WHERE adaugat='$data_vizata' AND stire LIKE '$stire_vizata%'");

    Din moment ce nu stiu exact ce anume iti trebuie ramane ca tu sa alegi varianta care iti este mai utila.
    Sfat:Vad ca esti incepator...sfatul meu ar fi ca pina incepi sa te deprinzi mai bine de lucrul cu formularele sa foloseti formulare de tip POST.
    I'd kill for a Nobel Peace Prize...

  7. #7
    Addicted! Am3oo's Avatar Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti
    Data de inscriere
    16-11-2005
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    1,533
    Mesaje bazar
    578
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    208
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Am3oo Vezi mesajele
    Atat $data_vizata, cat si $stire_vizata iau valorile dintr-un formular, prin $_GET:
    dupa cum vezi, nu foloseam variabilele aiurea.

    daca pun $data_vizata intre ' ' cauta un camp cu valoarea '$data_vizata' si nu continutul variabilei.

  8. #8
    Member namuser's Avatar namuser reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    01-01-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    115
    Mesaje bazar
    115
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    16.0
    <?
    include "conect.php";
    ?>
    <form action="index.php" method="get">
    Data vizata: <input type="text" name="data_vizata">
    Stire vizata: <input type="text" name="stire_vizata">
    <input type="submit" name="submit" value="submit">
    </form>
    <?
    $query=mysql_query("delete from sterge where adaugat='".$_GET['data_vizata']."' and stire='".$_GET['stire_vizata']."'");
    ?>
    Asta merge sigur doar ce l-am testat...
    Cauta-ma pe ym sa mai discutam!
    ym:nam_user2005
    I'd kill for a Nobel Peace Prize...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: