Palit Daytona GF2 MX400 V-mod

Senior Member Alexxyno's Avatar Alexxyno este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    13-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    953
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    37
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:

Palit Daytona GF2 MX400 V-mod

Acest experiment a fost facut doar din placere si pentru distractie.Sporul de performanta adus de acest V-mod nu este foarte mare,dar la placi mai noi si mai puternice se va simti.
    Deci protagonista acestui test este Palit Daytona GeForce2 MX400 64mb/128 biti.
    Sistemul de test a fost alcatuit din:
    Amd Sempron 2400+(166X10)
    Asrock K7VT4+
    256DDR 266
    HDD 40GB WD 5400rpm/2mb cache
    Palit Daytona GeFroce2 MX400
    Frecventele standard ale placii sunt:
    GPU:200Mhz
    Mem: 284Mhz
    La aceste frecvente placa scoate 2375 de puncte in 3Dmark 2001(singurul benchmark potrivit pentru acest gen de placa)

Procesorul grafic cu care este echipata aceasta placa (NV11) este alimentat de placa video cu 2.05V,comform specificatiilor nVIDIA.Memoriile Hynix de 5,5ns sunt alimentate la 3.3V de catre portul AGP,deci in cazul lor nu se poate face mare lucru.
    procesorul grafic este alimentat prin intermediul unui regulator(L1084S).Schema acestuia cat si detaliile tehnice le aveti in link-ul de mai jos.
    http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...TC/L1084S.html
    Ideea a fost urmatoarea: cresterea V-core pana la 2.5V.Din schema regulatorului(formula pt V-out) se obvesra ca acest lucru se poate face prin 2 modalitati,si anume:
    -cresterea R2(72 ohmi)
    -scaderea R1(104 ohmi)
    In ambele cazuri cele 2 rezistente au fost masurate cu un multimetru digital.
    Eu am optat pentru montarea unui potentiometru pe R1 si am scazut valoarea acestuia pana la 52 ohmi.Astfel prin scaderea raportului R2/R1 valoare V-out( sau V-core) in acest caz a crescut la 2.5V.
    Astfel frecventele maxim atinse au fost 250Mhz la procesorul grafic si 315Mhz la memorii.Rezultatul este urmatorul

Deoarece placa avea racire pasiva eu am montat pe radiator un ventilator de 4mm.
    In momentul in care scriu acest review ,Imageshack nu merge,deci nu pot pune niste link-uri cu scorurile optinute.
    Sper ca mai pe seara sa pot pune link-uri cu scorurile optinute si niste poze cu forma finala a placii(care nu arata prea comercial)
    PS: o asemenea interventie asupra placii video duce la pierderea garantiei.
    Nu incercati sa faci asa ceva decat daca stiti foarte bine ce faceti,cea mai mica eroare poate duce la arderea placii video.
    Last edited by Alexxyno; 25-05-2007 at 18:10.
    Criza financiara este atat de grava incat femeile sunt nevoite sa se casatoreasca din dragoste

De-al casei quintus reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    29-12-2005
    Locaţie
    craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    476
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    15
    Puncte CF
    21.0
    dai cu freon cum i-am dat yo am avut pe mx440 vpu la 521mhz!
    ciao
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: