Istoria Romaniei (fara â)

De-al casei mity's Avatar mity reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    23-07-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    48
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:

Istoria Romaniei (fara â)

Va propun in cele ce urmeaza o discutie despre Istoria Romaniei asa cum nu am invatat-o in scoala.
    Documentul (linkuit aici) pe de o parte ne maguleste confirmandu-ne originea romana dar facandu-ne sa ne intrebam de ce nu vorbim Greaca (exista insa in vocabularul limbii române destule cuvinte grecesti, teoria din scoala nu recunoaste insa faptul ca limba greaca este una ce a avut influenta asupra limbii române), pe de alta parte nu precizeaza aproape nimic despre existenta românilor in Transilvania [se da de gol insa pomenind de Iancu de Hunedoara], desi pomeneste de unirea din 1600.

In primul rand trebuie sa spun ca Romania era de fapt numele Imperiului Roman de Rasarit.

Dupa venirea triburilor gotilor, gepizilor, hunilor (mongoli) si bulgarilor (mongoli cu influente slave) si slavilor, Imperiul Roman de Rasarit (Roma), pierde aproape in intregime teritoriile ocupate inclusiv teritoriul Daciei care este ocupat de gepizi si mai tarziu de huni.

Romania continua sa stapaneasca Peninsula Balcanica, Parte din Mesopotamia, Parte din Orientul Apropiat, si Nord-Vestul Africii (parte din Egipt)
    [Singura parte comuna a Romaniei cu România de astazi pare sa fie Dobrogea - componenta a provinciei Moesia Inferior, de aceasta autorul remarca faptul ca Valahia si Moldova tarile in care se refugiaza conducatorii vechii Romania, sunt teritorii pe care Romanii le pierdusera in secolul III (Dacia), iar o parte din ele nu le ocupasera niciodata]

Astfel intre 274(284) si 1290 adica exact 1000 de ani din cele doua cu care ne laudam, teritoriile de la nord de dunare sunt stapanite de alte popoare decat al nostru. Este insa stiut faptul ca inafara de populatiile stapanitoare si in acelasi timp migratoare, existau si populatii sedentare, acest fapt contribuie nu numai la renasterea Romaniei ci si a Spaniei si Frantei si acestea dominate de goti.
    Aici mai e loc de discutii, populatiile "migratoare" nu plecau de buna voie in alta parte ci pentru ca erau gonite de altele mai puternice.
    Nu stiu cum astea mai puternice ii goneau pe unii si traiau in pace cu ceilalti, dar se pare ca asa s-a intamplat.

Voievodatele Romanesti sunt puse in pericol din nou, de asta data de otomani in secolele XV si XVI.
    In secolul XV reusesc sa isi pastreze independenta datorita catorva domnitori foarte buni Iancu Hunedoareanul, Vlad Tepes si Stefan cel Mare.
    Dupa ce acestia isi incheie domnia, statele romanesti (Valahia si Moldova) sunt obligate la plata unui tribut pentru pace, Mihai Viteazul nu este de acord cu asta si reuseste pentru scurt timp sa scape de tribut si sa recapete in totalite independenta principatelor; insa unirea infaptuita de el are sa ii semneze atat sfarsitul lui cat si sfarsitul principatelor române independente, atat Tara Romaneasca (Valahia) cat si Moldova continua sa fie conduse de voievozi dar acestia sunt numiti de otomani.

Ma opresc aici, pentru ca am impresia ca deja am batut campii prea mult.

Romania Mare
    Last edited by mity; 10-06-2007 at 00:39. Motiv: Automerged Doublepost
    If you judge people you have no time to love them.

Senior Member Elysium are ceva special... Elysium are ceva special...
    Data de inscriere
    20-06-2006
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    37
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    122
    Puncte CF
    27.0
    What a complex entertaining nugget of horseshit.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Banned Che Guevara's Avatar Che Guevara reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    Patria lui Hamlet
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    235
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Or fi avut multe defecte comunisti dar macar erau nationalisti. Acum am cazut in extrema cealalta. Suntem anti-romani. E la moda sa fii orice in tara asta numai sa nu fii roman pur sange. Da bine in CV sa spui ca ai neamuri unguri, evrei, francezi, italieni, arabi sau macar chinezi.

Asta e tara in care traim...

Data de inscriere
    23-07-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    48
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    E doar o ipoteza respectivul document,
    nu dati cu pietre in mine ca v-am propus acest subiect.

L-am auzit odata pe un comentator german spunand ca este surprins ca in Romania exista un partid numit Romania Mare, germanul respectiv era convins ca Romania Mare este cea din harta de mai sus (cea mai mare expansiune a Imperiului Roman de Rasarit), nu ca de fapt e tot tara asta in care ne aflam + inca doua provincii una din Rep. Moldova si una din Ucraina.
    Last edited by mity; 10-06-2007 at 12:31. Motiv: Automerged Doublepost

Maniac gabr1el's Avatar gabr1el va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    357
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    56
    Puncte CF
    12.0
    Citat Mesaj iniţiat de mity Vezi mesajele
    teoria din scoala nu recunoaste insa faptul ca limba greaca este una ce a avut influenta asupra limbii române)
    aceasta afirmatie apartine unui om cu probleme marrriiiiii de gandire!

e copiata sau iti apartine?!

unde palmea mea nu se spune la scoala ca greaca nu a avut influenta asupra limbii romane?! DIMPOTRIVA! Grecii si slavii au avut CEA MAI MARE influenta nu numai asupra limbii romane, dar si asupra monezilor, obiceiurilor, traditiilor,etc

Citat Mesaj iniţiat de mity Vezi mesajele
    Astfel intre 274(284) si 1290 adica exact 1000 de ani din cele doua cu care ne laudam, teritoriile de la nord de dunare sunt stapanite de alte popoare decat al nostru.
    Hai nu ma innnnnnnebuni!

in 1275 este atestat un VOIEVOD in Transilvania! vrei si numele?!
    Voievodatul este o forma de conducere 100% romaneasca!
    asta inseamna ca tot romanii erau la putere, chiar daca ne cam trageau de maneci ungurii

in plus popoarele migratoare abia in anul 602 au inceput sa vina la greu, pana atunci tot noi ne faceam de cap pe aici, treaba mergea greu, dar nu ne conduceau ungurii ( inca) daca asta vrei tu sa subliniezi!

Banned woland's Avatar woland reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    09-12-2005
    Locaţie
    Yoknapatawhpa
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    1.cind a aparut denuminea si ce se intelege prin "imperiul roman de rasarit" provincia dacia nu mai era de mult sub stapinire romana. romanii plecasera si se retrasesera pe vechea granita dinainte de cucerirea daciei.
    2. in limba romana sint extrem de multe cuvinte turcesti, rusesti, germane, unguresti si mai nou frantuzesti si englezesti. nu are nici o legatura. limbile evolueaza si imprumuta cuvinte unele de la altele. ( nu o sa ma apuc apuc sa spun diferitele procedee de traducere printre care se gaseste si ceva numit "emprunt" si nici nu o sa tin teorii lingvistice). dar limba greaca probabil ca a avut cea mai mica influenta asupra limbii romane, fata de altele, cum sint cele de origine slava. daca vei cauta originea cuvintelor ai sa vezi. oricum, de cind au inceput sa se tina "documente scrise" pe teritoriul locuit de valahi se tineau in chirilica.
    3. in spania au fost maurii, care sint cu totul altceva decit gotii. nu am auzit nicaieri ca gotii au ajuns in teritoriul de atunci al frantei de azi, dar desigur poate ma insel eu.
    4. per final, este una din cele mai idioate "teorii" pe care le-am citit. de aia e nociv internetul; prin el se raspindesc multe dobitocenii pe care unii le iau de bune.

later edit:
    popoarele migratoare au inceput sa vina mult mai devreme de anul 602. tocmai asta a fost motivul retragerii romane din dacia. s-au retras si aveau un teritoriu aparat de o granita naturala destul de greu de trecut: dunarea.

Hater tajka's Avatar tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    324
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    2737
    Puncte CF
    21.0
    Usergroups:
    chiar mai crede cineva în anul 2007 într-o ţară europeană că au existat voievodate şi aberaţii de alea?
    transilvania a fost populată de unguri şi muncită de români chiar dacă ne deranjează asta ...
    dar cum putea ceauşescu să accepte să nu fie el tata europei?

Data de inscriere
    23-07-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    48
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    @gabriel

- Pe vremea mea la scoala am invatat ca limba româna s-a format din latina vulgara pastrand putine cuvinte dacice si primind mai tarziu o coloratura slava, nu imi aduc aminte sa se fi pomenit ceva de greci, a trebuit sa particip la un pelerinaj ca sa constat ca exista cuvinte comune intre româna si greaca (mai ales denumirile celorlalte tari sunt aceleasi in cele doua limbi).

- M-am luat dupa datele publicate in documentul cu pricina unde nu este mentionat primul voievodat din Transilvania,
    Se pare ca data primului voievodat este 1174 iar numele voievodului este Leustachius.

---
    @woland
    1. De acord, am spus ca singurul teritoriu comun al Romaniei din secolul III cu România de astazi este Dobrogea.
    2. A existat o influenta greceasca, mai ales in biserica, chiar daca mai tarziu limba cultului nu a mai fost greaca.
    3. Invazia maura este de data recenta, triburile visigote au ajuns atat in Franta cat si in Spania, vezi hartile din documentul referit de primul post.
    4. Si eu am rezerve fata de respectivul document, pe alocuri tradeaza o documentare incompleta, dar il consider interesant, pune ceva in locul gol din cartile noastre de istorie.

5. Mai exact in 271 data retragerii dictata de imparatul Aurelian. Asta nu inseamna insa ca pamanturile Daciei au fost depopulate complet.

Citat Mesaj iniţiat de tajka Vezi mesajele
    chiar mai crede cineva în anul 2007 într-o ţară europeană că au existat voievodate şi aberaţii de alea?
    transilvania a fost populată de unguri şi muncită de români chiar dacă ne deranjează asta ...
    dar cum putea ceauşescu să accepte să nu fie el tata europei?
    Pai au existat atat voievodate (romanesti) cat si comitate (unguresti), Transilvania a fost locuita chiar de atunci din secolele XI-XIII atat de populatii romanesti cat si de populatii maghiare [doar ca ei maghiarii cam atunci vin pentru prima oara in sec XI] si altele mai putin importante, lumea de atunci semana mult cu Travian-ul de astazi.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: