Asus sau Gibabyte ?

Rocker Marius_k2's Avatar Marius_k2 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-10-2005
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    38
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:

Question Asus sau Gibabyte ?

Sunt pe cale sa achitionez o noua placa de baza dar nu stiu ce sa aleg. Momentan m-am oprit la 2 modele:

Asus M2N-E

sau

Gigabyte M57SLI-S4

Fara sa luati in considerare faptul ca placa Gygabyte suporta SLI care credeti voi ca este mai buna si mai stabila tinand cont si de faptul ca pe ea o sa fie instalate 2 memorii de 1GB DDR2 la 800MHz.

Astept parerile voastre.

liberlaelice Papi_Eib's Avatar Papi_Eib este placut de toti Papi_Eib este placut de toti Papi_Eib este placut de toti
    Data de inscriere
    30-04-2006
    Locaţie
    Brazda
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    28
    Putere Reputatie
    57
    Reputatie
    238
    Puncte CF
    39.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Marius_k2 Vezi mesajele
    Sunt pe cale sa achitionez o noua placa de baza dar nu stiu ce sa aleg. Momentan m-am oprit la 2 modele:

Asus M2N-E

sau

Gigabyte M57SLI-S4

Fara sa luati in considerare faptul ca placa Gygabyte suporta SLI care credeti voi ca este mai buna si mai stabila tinand cont si de faptul ca pe ea o sa fie instalate 2 memorii de 1GB DDR2 la 800MHz.

Astept parerile voastre.
    eu am asusul ala si imi place ...cum merge. Nu am avut probleme cu ea pana acum, are o racire f buna cu pipeul ala, placa de sunet onboard e super fata de realtekul altora.
    Singurul lucru care nu imi place la ea, e pozitionarea ide-ului ala ....
    Nu tot ce zboara... se mananca. Liber la Elice Suporter U
    Libertatea îţi îngăduie multe. Să faci biluţe de muci, să devii emo, să te băşeşti, să intri în curu’ gol pe terenul de fotbal, să faci petiţii sau să fii tâmpit. Fiecare o ia cum vrea şi cum poate.

Ai probleme cu PC-ul: YM/Skype Papi_eib si vedem cum le rezolvam
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Fan Stiinta adrian007's Avatar adrian007 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    01-02-2007
    Locaţie
    Gara
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    25
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    imi place mai mult Gigabyte M57SLI-S4

Data de inscriere
    21-10-2005
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    38
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    Bun eu as inclina pe asus pana acum am folosti doar asus dar si gigabyte-ul mi se pare destul de bun din cat am citi pe net dar as vrea sa stiu mai mult cat de fiabil este si tin sa mentionez ca nu sunt impatimit cu overclok-ul setariel o sa fi mentinute mai mult pe default.. Astept in continuare si alte pareri .

Mintrubber -=iTi=-'s Avatar -=iTi=- va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    05-12-2006
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    289
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    65
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    daca nu ii faci oc eu zic sa mergi pe gigabyte , daca vrei sa ii faci oc , indiferent cat de mic, ia-ti asus

Senior Member brandon's Avatar brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    27-02-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    525
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    502
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Asus. E foarte buna. Ti-o recomand.
    Afacerea asta este binara, ori esti 1 ori esti 0 .
    Ce fac eu cu mouse`ul nu face nici Zorro cu sabia !

Banned WinFast's Avatar WinFast reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-01-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    23
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

Asus M2N-E

sau

Gigabyte M57SLI-S4

Fara sa luati in considerare faptul ca placa Gigabyte suporta SLI care credeti voi ca este mai buna si mai stabila tinand cont si de faptul ca pe ea o sa fie instalate 2 memorii de 1GB DDR2 la 800MHz.

Astept parerile voastre.
    Asus din cauza la firma = calitate si durabilitate
    Ps: ai grija daca ei de la magic ca poate nimeresti placa de baza cu bios branduit ( adica cu multe setari limitate rau ) am vazut ca in ultimu timp apar tot mai multzi care se vaieta de lucru asta
    Cum draqu sa ei placa de baza la care nu ii poti da overclocking

liberlaelice Papi_Eib's Avatar Papi_Eib este placut de toti Papi_Eib este placut de toti Papi_Eib este placut de toti
    Data de inscriere
    30-04-2006
    Locaţie
    Brazda
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    28
    Putere Reputatie
    57
    Reputatie
    238
    Puncte CF
    39.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de WinFast Vezi mesajele
    Asus din cauza la firma = calitate si durabilitate
    Ps: ai grija daca ei de la magic ca poate nimeresti placa de baza cu bios branduit ( adica cu multe setari limitate rau ) am vazut ca in ultimu timp apar tot mai multzi care se vaieta de lucru asta
    Cum draqu sa ei placa de baza la care nu ii poti da overclocking
    eu am asus m2n-e de magic luata si are bios normal, obisnuit. Si la urma urmei daca zici ca modifica astia biosul(desi ma mir) poti sa ii faci update.
    Libertatea îţi îngăduie multe. Să faci biluţe de muci, să devii emo, să te băşeşti, să intri în curu’ gol pe terenul de fotbal, să faci petiţii sau să fii tâmpit. Fiecare o ia cum vrea şi cum poate.

Banned WinFast's Avatar WinFast reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-01-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    23
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de Papi_Eib Vezi mesajele
    eu am asus m2n-e de magic luata si are bios normal, obisnuit. Si la urma urmei daca zici ca modifica astia biosul(desi ma mir) poti sa ii faci update.
    Nu prea ma afecteaza pe mine ca daca ma afecta cu ceva ma duceam cu ea sa ii rescriu biosu
    Ce rost are sa dau cateva sute de mi in plus + timp pierdut+ benzina etc... e mult prea complicat .
    Vina apartine la magic ca a vandut asa ceva oricum norok ca pe mine nu ma afecteaza deloc faza cu overclocking

Addicted! Am3oo's Avatar Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti
    Data de inscriere
    16-11-2005
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    578
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    208
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:
    http://www.xtrempc.ro/modules.php?name=Topuri

un top facut de revista din link.
    Nu stiu cat de edificatoare sunt pentru optiunea ta datele astea:
    placa asus are punctaje mai mici si este trecuta la mainstream, pe cand cea gigabyte este trecuta la high-end, avand punctaje mai mari la toate categoriile. (jocuri, dotari si aplicatii)

Helper upgrade's Avatar upgrade are ceva special... upgrade are ceva special...
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    216
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    173
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de WinFast Vezi mesajele
    Nu prea ma afecteaza pe mine ca daca ma afecta cu ceva ma duceam cu ea sa ii rescriu biosu
    Ce rost are sa dau cateva sute de mi in plus + timp pierdut+ benzina etc... e mult prea complicat .
    Vina apartine la magic ca a vandut asa ceva oricum norok ca pe mine nu ma afecteaza deloc faza cu overclocking

Sorry de offtopic, dar nu ma pot abtine. Luati-o ca un drept la replica.

Adica tu chiar crezi ca noi stam sa modificam BIOS-urile placilor de baza ca sa nu faceti voi overclocking?

Crezi ca noi avem timp de asa ceva? Si chiar daca, prin absurd, am avea, care ar fi rostul? Pentru ce sa limitam OC-ul? Atunci cei de la ASUS sau Gigabyte de ce s-au mai chinuit sa faca tot felul de protectii la placi?
    Daca se strica placa, ti-o trimit la garantie si ti-o schimba, eu nu pierd nimic (poate transportul, dar asta e treaba mea).
    In plus, bios-urile "branduite", dupa cum le spui tu si cu Daemon, adica aia multi care au probleme cu placile luate de la Magic, nu apar poate decat pe sisteme facute de integratori gen Dell, Packard Bell....sau eu mai stiu ce, in nici un caz pe placile pentru muritorul de rand.

A doua varianta pe care o sustineti, cea prin care noi n-am stii ca vindem placi cu bios "branduit", iar e una aiurea. Toate componentele care le vindem vin de pe canale oficiale, adica prin distribuitori autorizati de companiile producatoare, asa ca daca intr-adevar se vor descoperi limitari pe anumite placi, ele nu vin de la noi sau de la furnizorii nostri, ci de la PRODUCATOR, asa ca incercati sa ganditi un pic inainte de a face niste afirmatii fara acoperire la adresa noastra.

Mentionez ca lucrez la Magic, poate nu s-a observat pana acum .
    Blog - razvang.ro
    Service profesional laptopuri, smartphone-uri, tablete, TV, calculatoare, imprimante, refill
    Service autorizat Samsung, LG, Philips, Allview, Prestigio, Dell, HP
    - Magic Computers service

Milan for Life! deangel9's Avatar deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    24-11-2006
    Locaţie
    B/GR/DJ
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    394
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    19665
    Puncte CF
    88.0
    Usergroups:

Thumbs up

"ASUS M2N-E" zic eu succes !

Data de inscriere
    30-04-2006
    Locaţie
    Brazda
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    28
    Putere Reputatie
    57
    Reputatie
    238
    Puncte CF
    39.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Am3oo Vezi mesajele
    http://www.xtrempc.ro/modules.php?name=Topuri

un top facut de revista din link.
    Nu stiu cat de edificatoare sunt pentru optiunea ta datele astea:
    placa asus are punctaje mai mici si este trecuta la mainstream, pe cand cea gigabyte este trecuta la high-end, avand punctaje mai mari la toate categoriile. (jocuri, dotari si aplicatii)
    logic ca aia e la high-end daca are sli, asta ii ridica scorul. Dar nu stiu cati din cei care isi cumpara placi cu sli ....chiar folosesc acel sli. Daca te uiti la punctaje nu sunt imens mai mari.

Addicted! Am3oo's Avatar Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti Am3oo este placut de toti
    Data de inscriere
    16-11-2005
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    578
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    208
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:
    nu e deloc logica pe care o crezi tu.
    Gigabytu are si port firewire, care ii ridica punctajul, precum si un bios adecvat pt. oc
    "EasyTune™ 5 & M.I.T. (Motherboard Intelligent Tweaker)
    Overclocking
    Wide range of frequency tuning for CPU / MEMORY / PCI Express / PCI bus speed
    Overvoltage
    Flexible voltage setting for CPU / Memory / PCI-E / Chipset to enhance overclocking ability"
    Testele nu au fost facute doar d.p.d.v. al jocurilor. (este si un punctaj pt. Aplicatii sintetice, dotari)
    Este evident ca toate care sunt acolo au SLI, insa nu sunt identice in afara de Sli cu celelalte.

Data de inscriere
    30-04-2006
    Locaţie
    Brazda
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    28
    Putere Reputatie
    57
    Reputatie
    238
    Puncte CF
    39.0
    Usergroups:
    hai sa iti dau si eu copy pate :
    Maximizing gaming performance

The motherboard features the ASUS O.C. Profile that allows users to conveniently store or load multiple BIOS settings. The BIOS settings can be stored in the CMOS or a separate file, giving users the freedom to share and distribute their favorite overclocking settings.

Precision Tweaker
    It offers ways to raise system performance inch-by-inch and step-by-step to achieve maximum performance! This is about getting the most out of your machine and taking pride in your customized computer.
    * vDIMM - Take control of how much power is going into the memory modules. ASUS gives you 4-step voltage control to the DIMM
    * vCore - Find out "exactly" how much power your CPU needs. Fine-tune it with 0.0125 volts at a time!
    * SFS (Stepless Frequency Selection) allows
    - FSB tuning from 200MHz up to 400MHz at 1MHz increment
    - PCI Express frequency tuning from 100MHz up to 200MHz at 1MHz increment

AI NOS™
    Applications such as 3D games and video editing demand a huge chunk of system resource. Inject "nitrous oxide" into your CPU! The patented AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technology intelligently detects system load and automatically boosts performance for the most demanding tasks. Unlike other dynamic overclocking techniques, AI NOS™ reacts much faster to satisfy your unending need for speeds.
    PEG Link
    This latest technology, PEG (PCI Express Graphics) Link Mode, is a unique feature that enables users to boost graphics card performance for superior video quality. PEG Link allows users to raise GPU and VGA memory throughput via the motherboard BIOS the same way system bus and memory bus are tweaked. PEG Link Mode enables powerful video performance on DX8 and DX9 applications. ASUS engineers carefully fine-tuned the parameters for every single PCI-Express card to provide system stability during high-speed graphics operation.

Banned subZero's Avatar subZero are ceva special... subZero are ceva special...
    Data de inscriere
    09-12-2006
    Locaţie
    acasa in cv9 :))
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1099
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    146
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    gygabite

pt cel care mi-a dat reputatie negativa:NU IMI DORESC sa imi creasca numarul de posturi, mi-am exprimat optiunea, pentru ca lucrez intr-un magazin de calculatoare si am vazut ca toti clientii GYGABITE sunt foarte multumiti de produse,DE ASTA am spus gygabite......nu e nimic nu mor dintr-o reputatie , si pe viitor fii mai calm ..............
    Last edited by subZero; 14-07-2007 at 23:13.

Senior Member Raul reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    22-10-2005
    Locaţie
    I'm lost.......
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1407
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    8
    Puncte CF
    10.0
    Usergroups:

Asus M2N-E

sau

Gigabyte M57SLI-S4

Astept parerile voastre.

si eu vreau sa fac un upgrade de la un asus m2n-ms(care are video integrat si e slaba)......intre aceste 2 placi oscilez si eu...si nu sunt hotarat ce sa iau ... ...
    Eram in alta parte,departe acum,aveam bani frumosi daca aveam noroc in viata,cum am noroc de prosti !!!

Addicted! Al3XxX's Avatar Al3XxX este o comoara de om Al3XxX este o comoara de om Al3XxX este o comoara de om Al3XxX este o comoara de om
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    Craioviţa Noo
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    475
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    345
    Puncte CF
    8.5
    Usergroups:
    cum a zis cineva mai sus..daca esti dependent de overclock, asus fara sa te mai gandesti...daca esti stock user..merge gigabyte-ul ala..cu toate ca asusul mi se pare mai bun ca firma

Data de inscriere
    21-10-2005
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    38
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    Pana la urma am cumparat :

http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza.../ga-m59sli-s5/

Va multumesc tuturor pt pareri !

Gamer JediMindTricks's Avatar JediMindTricks este placut de toti JediMindTricks este placut de toti JediMindTricks este placut de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    Come to the darkside, we have cookies!
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    97
    Putere Reputatie
    45
    Reputatie
    249
    Puncte CF
    61.0
    Usergroups:

Worried

Eu am vrut sa iau Asus M2NE dar tipul de unde merg si imi fac mereu upgrade m-a sfatuit sa iau Gigabyte GA-M57SLI-S4. Este buna placa, isi face toti banii, este stabila, placa de sunet este o idee mai bunicica decat ceea ce gasesti de obicei onboard. Am un kit 2x1gb@800 si unul 2x512gb@533 si merg ok. Doar ca tablita aceea cu GIGABYTE de pe radiatorul chipsetului trebuie data jos...cam ingreuneaza racirea...
    C:/DOS
    C:/DOS/RUN
    RUN/DOS/RUN

Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: