
Mesaj iniţiat de
Hubert de pe XPC
Daca va incumetati sa cititi topicul pe acest subiect de pe forumul beyond3d, (v-am dat un link la inceput) veti vedea ca se pot pune multe semne de intrebare privind relevanta acestui benchmark.
Cele mai multe sunt legate de faptul ca 3DMark 2006 parca este prea mult croit pe capabilitatile produselor Nvidia ...
Se folosesc capabilitati hardware care exista in NV40 si G70 fara a fi parte din API-ul DX9, sau daca sunt parte, se folosesc cu precizia caracteristica hardwareului Nvidia, ca toata structura, si modul de calculare a scorului favorizeaza Nvidia, care e la a doua generatie SM 3.0, si astfel produse mai vechi obtin un scor mai mare datorita capacitatii de rulare a testelor SM 3.0, fara ca acest lucru sa se manifeste in realitate ?
Se mai poate argumenta faptul ca acest benchmark nu poate fi folosit pt. compararea rezultatelor Ati vs Nvidia in cazul activarii AA , datorita faptului ca hardware-ul actual de la Nvidia nu poate rula testele SM 3.0 care fac uz de HDRcu AA activat. Astfel avantajul hardului Ati de generatie noua, care de obicei, in jocuri isi revendica pozitia de frunte cu setari de calitate ridicate nu poate iesi deloc in evidenta in acest test sintetic. Astfel, printr-o minune, dintr-un handicap serios, si anume lipsa capacitatii de de a randa HDR cu AA activat, Nvidia iese iar victorios. Pentru ca in acest caz, in loc sa obtina un rezultat fara scorul testelor SM 3.0, placile Nvidia nu primesc nici un scor, ci dau rezultatul de NA. (Not applicable)
Mai este faptul ca desi se spune ca dynamic branching in pixel shader este adevarata diferenta intre SM 2.0 si SM 3.0, 3DMark 2006 foloseste prea putine si simple shaderi, si chiar daca exista flow control, el este folosit pt operatii prea simple. Cel putin acest feature putea sa primeasca un subtest asemena subtestului Vertex Texture Fetch (Shader Particles) care , fiind o capabilitate Nvidia only, in mod curios, este prezent; totusi, nu exista asa ceva. (mentionez ca subtestele nu intra la scor) Principalul avantaj astfel al generatiei R5xx de a calcula pixeli cu shaderi folosind dynamic branching cu performante aplicabile, pt. care Ati a renuntat la o solutie 24 sau 32 pipe, investand tranzistorii intr-o arhitectura flexibila si inteligenta, este nulificata intru-totul.
Bineinteles, FutureMark poate argumenta deciziile sale, dar acest lucru nu schimba faptul ca 3DMark 2006 avanatjeaza produsele Nvidia.
In loc de a fi reprezentativ pt. vitor, eu cred ca este reprezentaiv numai pt. situatia actuala a industriei. da, se poate argumenta ca R5xx a aparut prea tarziu, iar 3DMark 2006 ere deja intr-o faza avansata de dezvoltare, insa acest lucru nu schimba faptul ca nu este un test capabil sa compare clar si just competitorii actuali.