Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima

Chestiunea zilei 21.03.2013


Vezi rezultatele sondajului: Dupa introducerea cartii electronice de identitate pentru ce varianta sunteti dispusi sa optati?

Votanţi
120. Nu poţi vota in acest sondaj
 • Cartea electronica de identitate, care va contine cateva date biometrice

  28 23.33%
 • Cartea de identitate fara cip incorporat, care contine date cu caracter personal in format tiparit

  65 54.17%
 • Indecis

  27 22.50%
 1. #1
  OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
  Data de inscriere
  30-10-2005
  Locaţie
  In the future
  Varsta
  50
  Sex
  M
  Mesaje
  20,899
  Mesaje bazar
  396
  Putere Reputatie
  139
  Reputatie
  27902
  Puncte CF
  121.0
  Usergroups:

  Chestiunea zilei 21.03.2013

  Dupa introducerea cartii electronice de identitate pentru ce varianta sunteti dispusi sa optati?

  • Cartea electronica de identitate, care va contine cateva date biometrice
  • Cartea de identitate fara cip încorporat, care contine date cu caracter personal in format tiparit
  • Indecis  "Din vară, românii s-ar putea legitima, dacă vor dori, cu un nou act de identitate- cartea electronică de identitate, care va conţine câteva date biometrice care vor fi şterse din sistem prin procedură automată imediat după ce actul a fost eliberat.

  În baza OUG nr.82/2012, începand cu 1 iulie 2013 se pot elibera cărţi electronice de identitate, pe baza căruia cetăţenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene.

  Noile cărţi de identitate electronice vor conţine, ca şi paşapoartele, datele biometrice: imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete. "Vor fi exceptate de la obligaţia de furnizare a impresiunilor papilare persoanele pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibilă. Datele biometrice se colectează în scopul includerii în cartea electronică de identitate, în vederea verificării autenticităţii acesteia şi a identităţii titularului, printr-o comparare directă, între datele puse la dispoziţie de titular şi cele incluse în cartea electronică de identitate", se precizează într-un document postat pe site-ul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD)

  Potrivit DEPABD, este necesară sporirea gradului de siguranţă al actului de identitate pentru a împiedica diferite persoane să efectueze tranzacţii imobiliare ilicite, trafic de persone sau pentru a stopa migraţia ilegală.

  Cartea electronica de identitate va fi de tip smart card şi va conţine date cu caracter personal (numele şi prenumele, sexul, cetăţenia, data şi locul naşteri, CNP, adresa de domiciliu, semnătura olografă şi fotografia), inclusiv date biometrice ale titularului, în format tipărit şi/sau în format electronic, stocate în cip-ul încorporat, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă. Conţinutul de date cu caracter personal al cărţii electronice de identitate se supune avizării de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

  CIP-ul nu este obligatoriu

  Procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea cărţii electronice de identitate se realizează numai în prezenta titularului, la sediul serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor sau al Direcţiei, cu excepţia situaţiei în care persoana este netransportabilă, respectiv la sediul misiunii diplomatice sau al oficiului consular care înregistrează cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate.

  "Pentru persoanele care, din motive religioase sau de conştiinţă, refuză eliberarea cărţii electronice de identitate, se eliberează carte de identitate fără cip încorporat, care conţine date cu caracter personal în format tipărit, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă"
  , mai spune Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

  Potrivit sursei citate, din punct de vedere tehnologic, cartea electronică de identitate (CEI) va avea încorporat un cip dublă interfaţă, cu contact şi contactless, care va include un microcontroler integrat, cu capabilităţi de procesare criptografică, memorie internă şi o antenă pasivă.

  Potrivit OUG nr.82/2012, până la data de 30 iunie 2013 se va realiza o platformă-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere şi punere în circulaţie a CEI. Data oficială de punere în circulaţie a cărţii electronice de identitate se va stabili, însă, prin hotărâre a Guvernului.

  DEPABD afirmă că realizarea cărţilor de identitate electronice va fi posibilă după ce Guvernul va adopta Hotărârea privind modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la aplicarea dispoziţiilor legale din domeniul evidentei persoanelor, actelor de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actelor de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, rezidenţi în România.

  Termenul de valabilitate a cărţii electronice de identitate este de patru ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsa între 14 şi 18 ani, respectiv de zece ani pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani." 2. #2
  Fan Stiinta inferno91's Avatar inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti inferno91 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
  Data de inscriere
  12-07-2009
  Locaţie
  London, United Kindom
  Varsta
  31
  Sex
  M
  Mesaje
  1,014
  Mesaje bazar
  336
  Putere Reputatie
  32
  Reputatie
  2076
  Puncte CF
  0.5
  Usergroups:
  Cartea de identitate fara cip încorporat, care contine date cu caracter personal in format tiparit.
  videsign.co.uk

 3. #3
  Banned ispas18 va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  06-01-2013
  Sex
  M
  Mesaje
  35
  Mesaje bazar
  5
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  80
  Puncte CF
  0.0
  Indecis

 4. #4
  Banned livachenebunu va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  10-01-2013
  Varsta
  37
  Sex
  M
  Mesaje
  23
  Mesaje bazar
  2
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  97
  Puncte CF
  0.0
  Fara cip,nu suntem bubuche.

 5. #5
  Banned fanefantin este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  09-03-2013
  Sex
  M
  Mesaje
  26
  Mesaje bazar
  3
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  41
  Puncte CF
  0.0
  CI fara cip.

 6. #6
  Banned horatzini's Avatar horatzini are ceva special... horatzini are ceva special...
  Data de inscriere
  22-03-2011
  Sex
  M
  Mesaje
  30
  Mesaje bazar
  3
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  106
  Puncte CF
  10.0
  Indecis.

 7. #7
  Banned nelubrichetaru's Avatar nelubrichetaru are ceva special... nelubrichetaru are ceva special...
  Data de inscriere
  20-10-2009
  Varsta
  64
  Sex
  M
  Mesaje
  56
  Mesaje bazar
  27
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  116
  Puncte CF
  29.0
  CI fara cip,

 8. #8
  Oldtimer mickyraven's Avatar mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
  Data de inscriere
  16-11-2012
  Locaţie
  Somewhere on Earth
  Varsta
  53
  Sex
  M
  Mesaje
  1,086
  Mesaje bazar
  17
  Putere Reputatie
  26
  Reputatie
  2006
  Puncte CF
  3.0
  C.I. cu cip. De ce oare le este frică oamenilor noștri de această tehnică ? Dacă este să îți fure cineva datele personale, o v-a face oricum, oricând și prin alte metode.
  "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."
  Ion Creanga

  "Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."
  Voltaire

  "Somnul ratiunii naste monstri."
  Goya

  "Un popor de oi naste un guvern de lupi."

  Edward R. Morrow

 9. #9
  Spammer NTGuilty's Avatar NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. NTGuilty este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  12-11-2010
  Locaţie
  克拉約瓦
  Sex
  M
  Mesaje
  2,146
  Mesaje bazar
  212
  Putere Reputatie
  35
  Reputatie
  10202
  Puncte CF
  23.5
  Usergroups:
  Cartea de identitate fara cip încorporat, care contine date cu caracter personal in format tiparit
  nothing is accidental..

 10. #10
  Senior Member didi130's Avatar didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
  Data de inscriere
  14-12-2010
  Locaţie
  世界
  Varsta
  34
  Sex
  M
  Mesaje
  890
  Mesaje bazar
  434
  Putere Reputatie
  28
  Reputatie
  2062
  Puncte CF
  4.0
  Usergroups:
  Cartea de identitate fara cip încorporat, care contine date cu caracter personal in format tiparit.
  Nu semnez decat la notar.

 11. #11
  Hater tajka's Avatar tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
  Data de inscriere
  03-10-2005
  Locaţie
  Near by
  Sex
  M
  Mesaje
  3,614
  Mesaje bazar
  324
  Putere Reputatie
  53
  Reputatie
  2737
  Puncte CF
  21.0
  Usergroups:
  cel mai bine ar fi o carte de identitate tatuată pe mână, sau undeva unde să nu o poţi pierde şi să o ai tot timpul la tine

 12. #12
  Moderator rogedan's Avatar rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  09-01-2007
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  10,452
  Mesaje bazar
  3838
  Putere Reputatie
  84
  Reputatie
  13019
  Puncte CF
  611.0
  Usergroups:
  Cartea de identitate fara cip

 13. #13
  Moderator v1peritza's Avatar v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  29-03-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  1,807
  Mesaje bazar
  169
  Putere Reputatie
  41
  Reputatie
  5291
  Puncte CF
  40.5
  Usergroups:
  Citat Mesaj iniţiat de tajka Vezi mesajele
  cel mai bine ar fi o carte de identitate tatuată pe mână, sau undeva unde să nu o poţi pierde şi să o ai tot timpul la tine

  sau pe frunte

  o sa imi schimb cartea de identitate doar in caz de expirare/pierdere/modificare date personale

 14. #14
  Senior Member untitled's Avatar untitled este placut de toti untitled este placut de toti untitled este placut de toti
  Data de inscriere
  10-04-2007
  Locaţie
  in your dreams
  Sex
  M
  Mesaje
  945
  Mesaje bazar
  163
  Putere Reputatie
  36
  Reputatie
  215
  Puncte CF
  0.0
  Citat Mesaj iniţiat de mickyraven Vezi mesajele
  Dacă este să îți fure cineva datele personale, o va face oricum, oricând și prin alte metode.
  Adevarat, deci ce mai e nevoie de cipuri si masuri de securitate care sa fim seriosi, sunt si mai vulnerabile?
  Cred ca e destul de evident ca scopul nu e securitatea, ci dimpotriva, facilitarea controlului.
  Sa fim numarati mai usor, contorizati etc. Auzi, o sa aiba antena!

 15. #15
  Newcomer b3bytzu are reputatia dezactivata
  Data de inscriere
  26-10-2005
  Sex
  M
  Mesaje
  8,733
  Mesaje bazar
  182
  Putere Reputatie
  78
  Reputatie
  22863
  Puncte CF
  74.0
  Cartea de identitate fara cip incorporat, care contine date cu caracter personal in format tiparit

 16. #16
  Member AdrianBadea's Avatar AdrianBadea nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
  Data de inscriere
  19-03-2013
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  29
  Sex
  M
  Mesaje
  104
  Mesaje bazar
  25
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -47
  Puncte CF
  11.0
  Eu cred ca scopul adevarat al acestor cipuri este de a controla masele de oameni in stil "democratic". Sa stie ei pe unde sutem noi, asa.. numai pentru bine nostru

  On: Aleg CI fara cip.

 17. #17
  Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
  Data de inscriere
  23-01-2006
  Varsta
  47
  Sex
  M
  Mesaje
  5,323
  Mesaje bazar
  4989
  Putere Reputatie
  60
  Reputatie
  1014
  Puncte CF
  4.5
  Usergroups:
  fara cip

 18. #18
  Banned johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta johnny_depp este deja o vedeta
  Data de inscriere
  26-01-2010
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  117
  Mesaje bazar
  981
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  1138
  Puncte CF
  33.5
  Citat Mesaj iniţiat de mickyraven Vezi mesajele
  C.I. cu cip. De ce oare le este frică oamenilor noștri de această tehnică ? Dacă este să îți fure cineva datele personale, o v-a face oricum, oricând și prin alte metode.
  probabil o sa gandesti la fel atunci cand iti vor implanta cip in corp , pentru ca asta va fi urmatorul pas !

  Exista destul de multi indivizi care ar putea avea acces la o astfel de tehnologie. Deci te poti trezi cu crime si jafuri puse in seama ta, de catre cineva care ti-a furat indentitatea, tot asa cum, in functie de cum vor evolua lucrurile (foarte probabil se va merge si pe BULETINUL cu cip, dupa cum o arata dezbaterile din Parlamentul European din 14 ianuarie a.c.), te poti trezi deposedat de bunuri, de bani, de catre "sosia" ta de ID. Asta pe linga faptul ca nimeni nu-ti garanteaza bunacredinta a angajatilor statului care au acces la aceste date. (citat din presa anul 2009)

 19. #19
  Senior Member Rhondian3007's Avatar Rhondian3007 este placut de toti Rhondian3007 este placut de toti Rhondian3007 este placut de toti
  Data de inscriere
  11-03-2011
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  39
  Sex
  M
  Mesaje
  703
  Mesaje bazar
  506
  Putere Reputatie
  27
  Reputatie
  256
  Puncte CF
  5.0
  Carte de identitate fara cip incorporat.

 20. #20
  Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
  Data de inscriere
  25-03-2008
  Locaţie
  CRAIOVA
  Sex
  M
  Mesaje
  2,442
  Mesaje bazar
  1484
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  233
  Puncte CF
  32.5
  CI fara cip.

Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: