Buna tuturor...
Am urmatorul hard : Maxtor 6Y120P0, maxtor de 120 gb, 8mb cache, 7200, ata 133. Merge destul de bine...insa are o problema...Mi s-a luat la un mom dat tensiunea..sia facut probabil niste baduri undeva on primii 10 gb.
La formatare normal nu reuseste sa treaca de acolo, si incepe sa scoata acel suet specific , cind loveste cu capetele inainte si inapoi...am rezolvat problema oarecum formatind cu alte softuri si izolind o partitiwe de citiva gb. Toate bune si frumoase..Smartul ma avertizeaza dar merg mai departe...nu imi face probleme deosebit in functionare, il am de peste 2 luni... Probelema majora este ca atita timp cit se invirte si este activ...merge struna, in mom cind plec de acas pt mai mult timp si ajunge in timpi cind trece in standby pt mai mult timp...(in jur de 30 min) se blokeaza, incepe sa clantane cum v-am spus, dispare din windows, sau ingheata sistemul de operare, daca e instalat pe el...Deocamdata ii dau in permanenta de lucr...las dc-ul deskis, sau winamp, or smth similar, si este in regula...dar asta nu e decit o rezolvare partiala a problemei.
Intrebarea este...stiti vreun program (sau vreo metoda) ceva care sa ma ajute sa dezactivez definitiv smart-ul - din biosul (firmware-ul) drive-ului , sau vreun program care sa modifice parametri setati de fabrica? m-ar interesa sa modific parametri de power management or similar...poate ca nu stiu nici exact ce vreau...dar sunt sigur ca se poate face ceva..eu banuiesc ca in mom cind intra in stand by, smart-ul verifica starea hdd-ului iar cind ajunge in zona respectiva da de eroare siincepe sa clantane...poate nu e asa ...dar e o idee
E cineva care are un hdd similar, l-a luat nou si a primit si cd-ul cu soft auxiliar? Am dezctivat smart-ul din bios, setarile de management le-am dezactivat...sceen saver si apm din xp...
AStept sugestii idei, posibile rezolvari...thx in advance...va stau la dispozitie cu completarile de rigoare daca e nevoie...