Imi ingheata mana dreapta pe maus. Cum impiedicam acest lucru?
Stiu ca se pot ivi probleme destul de grave pe viitor.
O solutie este folosirea mai rara a mousului, lucru imposibil pentru anumite activitati. Astept sugestii.
Imi ingheata mana dreapta pe maus. Cum impiedicam acest lucru?
Stiu ca se pot ivi probleme destul de grave pe viitor.
O solutie este folosirea mai rara a mousului, lucru imposibil pentru anumite activitati. Astept sugestii.
iti iei pad cu gel si scaun ergonomik pt a regla inaltimea specifica tie... eu asa am si nu am nici un fel de discomfort...
ID yahoo:silviu0007
REPUTATIA acordata de userii vegetativi pe plan social si cu multe puncte verzi, pe care le-au capatat din balarit si batut campii pe diferite subiecte inutile vietii de zi cu zi, valoreaza pentru mine un mare ZERO BARAT, ca si caracterul celor care o acorda!!
Q: Imi ingheata mana dreapta pe maus. Cum impiedicam acest lucru?
A: folosesti mana stanga cel putin asa mai obisnuiesc sa fac cand mi se intampla
mai este varianta sa folosesti mouse-ul cu tst din dreapta... dar merge ceva mai greu
eu zic k ar fi mai bine sa itzi iei o manusa...just kiddin
mai bine itzi iei maus cu A.C.`eu kiddin again
nush
Incearca sa tii mina sa nu se atinga cu partea din spate a palmei de masa, adica sa faca antebratul cu mouse un unghi de 30grade.
fa-ti un fel de cotiera care sa iti mentina bratul la acelasi nivel cu cel al mouse-ului. asa am eu si nu am nici un fel de problema.... daca nu poti asta, monteaza un sistem de clima pe mouse
niciodata n'a fost sa nu fie cumva
In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
Chiar ma bate gandul sa fac asa ceva...Mesaj iniţiat de manlif2_0
mai bine astepti sa bage astia caldura ... si mie imi ingheata mana
astia fiind eu. (stau la casa si inca nu dau drumul la centrala ca dau faliment)Mesaj iniţiat de GhostHUB
Au prins bine sfaturile de mai sus. nu mai am mana inghetata.
mai exact ce ai facut? ai pus un miniradiator in mouse?
niciodata n'a fost sa nu fie cumva
In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
LOL
Ce probleme grave pe viitor ma?
Afectiuni provocate de pozitia incorecta de lucru la calculator, utilizarea incorecta a mouse-ului si a tastaturii:
- Sindromul de disfunctie cauzate de traume cauzat de pozitia rigida a bratelor pe langa corp care duce la compresiunea vaselor si a nervilor din zona pectorala.
- Sindromul de tunel carpian cauzat de comprimariea nervului median la nivelul tunelului carpian de tendoanele inflamate ale flexorilor mainii. Sindromul este datorat pozitiei prea inalta a tastaturii, lovirea cu prea multa putere a tastelor si de activitatea de durata, fara pauze. Se manifesta prin crampe în podul palmei si în degete, ajungând la durere, pierderea controlului, slãbiciune (scãparea obiectelor din mânã, imposibilitate de-a lucra, chiar pânã la anchiloze locale. Localizãrile cele mai frecvente ale durerii sunt la nivelul antebratului, cotului, încheieturii mâinii, degetului mare. Adesea durerile din cadrul sindromului carpian sunt mai intense în cursul noptii
- Tendinita, tenosinovita extensorului degetului mare apare îndeosebi prin tastarea blancului cu policele; sindromul de intersectie constã din tenosinovitã cu localizare pe parte dorsalã a antebratului, în zona de intersectie a tendoanelor extensoare ale mâinii si policelui. Tendinita extensorilor apare dacã mâna este mentinutã ridicatã mai mult timp sau ridicatã-coborâtã în mod repetat. apare frecvent la muzicieni si utilizatori de tastaturã.
- Epicondilita lateralã poate apare prin fortarea repetatã a antebratului prin miscãri de extensie si supinatie repetate, îndeosebi prin utilizarea mous-ului
- Sindromul PIN distal (posterior interosseus nerve syndrome) se referã la întreruperea pãrtii motoare a nervului radial în partea superioarã a antebratului, lângã epicondilul lateral.
- Sindromul tunelului cubital este mai rar si se referã la comprimarea/întreruperea nervului ulnar la nivelul tunelului cubital în interiorul cotului.
Last edited by k33; 04-10-2005 at 09:11.
tocmai cand credeam ca acum nu o sa mai existe tot felul de thread`uri stupide... visam shi yo
oricum... o solutie (cea mai simpla) este sa nu mai stai atat timp la calc!
1.nu neaparat .. poti sa stai la calculator .. dar nu cu mana pe mouse .. (stiti ce vreau sa spun )Mesaj iniţiat de BoaBa
2.folosesti mana stanga
3.iti dezvolti capacitatile mintale .. psihodelice si controlezi calculatorul cu puterea mintii (cum facea unu dintrun film de pe Prima TV )
Mie mi se pare o mare tampenie threadul asta .. si sg post serios este cel al lui k33 .. care este de felul sau o persoana serioasa si direct la obiect .. Respect frate!
In rest Bafta pt toti! va doresc sa nu va inghete mana pe mouse vreodata!!
de ce ti se pare o tampenie? omu are o problema => posteaza pe forum => lumea incearca sa-l ajute.. intr-adevar poate sunt unele raspunsuri la baza/pe langa etc dar asta nu inseamna ca threadul e o tampenie.. poti sa zici ca raspunsurile alea sunt o tampenie
O solutie ar fi folosirea comenzilor vocale pentru programe uzuale (exclus jocuri). Stiu ca anul trecut foloseam (parca) Dragon Naturally Speaking cu rezultate excelente. Singurul dezavantaj e ca trebuie sa exersezi cu el si sa il "antrenezi" sa iti recunoasca cat mai bine vocea. Uitasem de el
mdap,
nu mi s-a intamplat sa-mi inghete mana pe MOUSE (prietenii stiu ce si cum), insa m-a speriat rau de tot postu lu k33
oricum, eu stau la 4, si pe timp de vara nu exista fenomenul de incghetz, sub NICI o forma, iar iarna, tot nu mi s-a intamplat. desi eu am mainile cam reci in general.
si ca sa radeti, sa vedeti ca exista si "oameni trasniti"
iti iei un flanel, cu maneca lunga macar la dreapta, dak stanga nu-ti convine, incerci ca pe birou, sa pui niste burete ceva, iar apoi pe partea pe care tii mouse-ul dai cu scoci. e o metoda ingenioasa. am vazut-o si eu la cineva. burete nu prea gros, si putin mai tare dak gasesti. e un fel de pad, insa l-am auzit pe ala ca cica ar fi mai buna.
Fotografie si alte chestii:
http://imperial1989.wordpress.com/
Pentru ameliorarea pozitiei corpului pentru lucrul la calculator, sunt recomandate urmatoarele:
- scaune ergonomice cu cotiere, sau adaptarea de cotiere la scaunele existente, cu înãltime reglabilã (42-50 cm) a sezutului. Cotierele trebuie sã fie suficient de late si sã nu ajungã în contact cu cotul; sã fie suficient de lungi pentru a sustine antebratul.
- scaune cu suport lombar reglabil si cu suport reglabil pentru coate
- scaune cu înclinare reglabila (120° sau mai mult)
- birouri cu inaltime reglabila (65-75 cm) corespunzãtoare cu datele antropometrice ale utilizatorului,
- suport glisant sau flotant pentru mouse care sa permita utilizarea intr'o pozitie in care încheietura mâinii sã nu fie îndoitã
- dispunerea monitorului la o distanta ochi-ecran de 40-70 cm, cu un unghi vizual de 15-20°
- suport pentru membrele inferioare care sã asigure un unghi de aproximativ 90° al piciorului pe gambã.
Cei care au probleme reale de circulatie sangvina datorate utilizarii mouse-ului le recomand:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/funnyh...&.dnm=a6e3.jpg
macar ce am zis eu e cel mai usor de realizat...
-scaun ergonomic 2 mil
-pad cu gel 200.000
-birou 2 mil
-durerile de incheieturi si inghetatul mainii, care au disparut: de NEPRETUIT
@reclama Mastercad
ID yahoo:silviu0007
REPUTATIA acordata de userii vegetativi pe plan social si cu multe puncte verzi, pe care le-au capatat din balarit si batut campii pe diferite subiecte inutile vietii de zi cu zi, valoreaza pentru mine un mare ZERO BARAT, ca si caracterul celor care o acorda!!
))))) ce dur ! mane nuj..eu nu prea am avut probleme d'astea ... ser sa-ti treacaMesaj iniţiat de silviu007
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: