Mesaj iniţiat de
tajka
Multe oraşe frumoase în România ...
Timişoara era pe vremuri, detaşat cel mai pitoresc şi cel mai capitalist oraş al ţării : influenţa mărcii germane, traficul cu Ungaria/Yugoslavia, arhitectura deosebită, centru universitar de tradiţie, curăţenie, mulţi străini, studenţi arabi, conglomerat multinaţional, era un fel de magnet al oamenilor care vroiau să se realizeze pentru a putea "zbura" dincolo, pe vremea lui Ceaşcă.
Aradul mai e demn de luat în seamă, Clujul cu grădina botanică, Oradea, Sighişoara cu aerul medieval, Braşovul cu împrejurimile la "înălţime" pe care le are, Bacău, un oraş curat şi frumos, Iaşi, Constanţa, Deva oraşul meu natal cu Cetatea, Alba Iulia şi lista poate continua... Dacă ar fi să aleg doar UNUL, Sibiu este de departe mai nou, cel mai frumos oraş al ţării. Muzeul Satului, Dumbrava, aerul de oraş săsesc, un primar sas care a ştiut să facă ordine şi curăţenie păstrând centrul vechi intact, cu casele vechi restaurate, Centrul Universitar care face din Sibiu un oraş tânăr, împrejurimile, Păltiniş, Munţii Făgăraş, oamenii parcă diferiţi de cei din restul oraşelor. După alegerea unui primar de origine germană, muncitor şi cinstit faţa oraşului sa schimbat radical! Nu am recunoscut acum 2 ani, când am fost ultima dată, oraşul în care mi-am făcut studenţia. Fără pic de mizerie pe străzi, case cochete, fără lux de prost gust, străzi aranjate, lume frumoasă pe străzi, fără cerşetori şi spălători de parbrize în intersecţii (probabil i-au exportat în Spania şi Italia)...
Mă plimbam pe centru şi nu-mi venea să cred că sunt în românia!