Exact cand "mananca"! Imi aduc aminte ca pana anul trecut, perioada de prohibitie la scrumbie era in functie de cum urca ea. Anul acesta nu stiu sigur cum sta treaba cu prohibitia la scrumbie ptr ca nu m-am interesat si nu vreau sa "bat campii" , dar daca este asa cum citesc mai sus inseamna ca au pus prohibitie mai pe toata Dunarea. Sa nu mai existe discutii de genul:
nu vezi domne ca nu sunt la km x, sunt cu 15m mai la stanga
Oricum, "grosul il recolteaza" la intrarea in Dunare. Ce prindeam noi pe aici= frectie! Si de ce zic asta? Cati dintre voi ati prins o scrumbie de 35 cm? Sau cate de aceasta marime?
Puiut, tehnici la scrumbie nu prea sunt... Efectiv cauti unde este ea(daca este in zona), pe substrat, intre ape sau la suprafata. De regula o gasesti pe substrat sau intre ape. Ca si montura, taparina este baza. Culorile cele mai prinzatoare sunt verde si rosu(parerea mea)
Ca si echipament, mai demult foloseam un bat de 2,70 dar ma cam chinuiam la lansare in schimb era bun cand aveam crengi in spate. Am renuntat la el in favoarea unui bat de 3,40 cu o actiunde 40-80 pe care am pus o mulineta de 4000 incarcata cu fir monofilament de 0,28. Pot spune ca sunt foarte multumit de ansamblul achizitionat

,(daca am crengi in spate, nu mai este bine) in schimb lansez cu vreo 15-20 m mai departe decat majoritatea "vecinilor", deci, mai multe capturi!
Si ca o paranteza, ce nu-mi place la pescuitul scrumbiei este faptul ca in zona in care mananca, este mare tiganeala. Toti, de la mic la mare, stiu sa lanseze sau nu, ei arunca

Si dau peste tine! Ca pierzi 5-10 taparine din cauza lor, nu conteaza! Conteaza ca pierzi timp si la scrumbie timpul este tot!
Fire intinse!