Ai nevoie de un router? De ce? Cati bani ai? in functie de ce vrei sa faca si de banii pt el, ai 2 variante: un computer care sa faca rutarea sau un router hardware. Eu am un d-link di-604 luat cu 160 RON de la Verasys. Nu are decat 4 porturi lan si nu am vazut altele cu mai multe. Daca vrei mai multe, poti sa facu cascadare cu un switch de cate porturi ai nevoie 5-8-10-16-24.
Configurare fffff usoara prin interfata web, manual simplu si concret: faci ce scrie in el si in 30 min ai configurat routerul. Am vb de d-link. mai sunt si linksys, cisco

, trendnet(dcshop.ro acolo l-am vazut eu) cu si fara printserver, wireless. toate routerele hardware au un firewall care este performant in functie de banii dati pe el. Concluzia: vrei unul simplu, sa nu-ti bati capul cu el si SILENTIOS: ia un router firmware. cu cat e mai scump cu atat stie sa faca mai multe.
Asa, acum despre un comp care face rutarea.
minim p166 cu 64 MB ram si hdd de 1GB, 2 placi de retea si un switch. Pui pe comp linux (slackware, debian) fara xserver(n-ai nevoie!). daca nu stii sa-l configurezi, cauta un prieten care _STIE_! sau te poti baga tu in el....daca stii, altfel firewalul/securitatea e ZERO. hai ca mai vb..