Sustineti optiunea presedintelui Klaus Iohannis: guvern PNL avandu-l ca premier pe Catalin Predoiu?
- Da
- Nu
- Nu raspund
"Relaţia cu actualul Guvern este una "instituţională corectă", spune Klaus Iohannis. În perspectiva formării unei noi majorităţi în acest an, preşedintele susţine că ar opta pentru un guvern PNL.
Întrebat care ar urma să fie prima sa propunere de premier, Iohannis a arătat spre Cătălin Predoiu, cu argumentul că "este opţiunea PNL": "Este aceea pe care am anunţat-o din vară încoace - Cătălin Predoiu. Nu am spus Cătălin Predoiu pentru că îmi este mai simpatic ca şi om, ci pentru că aceasta este opţiunea PNL".
Fără a formula vreo critică punctuală la adresa actualului Guvern sau a premierului Victor Ponta, Klaus Iohannis s-a referit strict la un nou Executiv cu care s-ar simţi mai "confortabil". "Cu acest Guvern nu văd cum să pun în practică gândirea mea pentru o României prosperă şi puternică pentru următorii 10 ani", a spus Iohannis într-un interviu la Realitatea TV.
Preşedintele a evitat însă să anticipeze un moment în care "mişcările din Parlament" ar determina schimbarea majorităţii. "Eu îmi doresc un guvern PNL. Dar preşedintele nu poate să schimbe guvernul. Doar Parlamentul în timpul mandatului şi alegătorii atunci când avem alegeri. Am spus că după alegeri vor începe mişcări în Parlament. Acest lucru se întâmplă. Este posibil ca în cursul acestui an, nu ştiu când, fiindcă nu dirijez aceste lucruri, să se schimbe majoritatea. Cu cât mai repede, cu atât mai bine", a comentat el."