- EUR
- 4,9748
Vezi rezultatele sondajului: Sunteti de acord cu noile reguli din scoli?
- Votanţi
- 48. Nu poţi vota in acest sondaj
-
Chestiunea zilei - 19.08.2016
Sunteti de acord cu noile reguli din scoli?
"Din această toamnă, elevii le pot cere socoteală profesorilor pentru notele primite şi pot folosi telefoanele mobile în timpul orelor „în scop educaţional”, nu mai pot fi mustraţi în faţa clasei, iar, dacă îşi corectează comportamentul, nu li se va mai scădea nota la purtare, informează Gândul.info, citat de Mediafax.
Toate acestea sunt posibile odată cu intrarea în vigoare a Statutului Elevului, aprobat prin ordin de ministru pe 10 august a.c., act lăudat de Ministerul Educaţiei şi de reprezentanţii elevilor, însă privit cu scepticism de profesori.
„90 la sută dintre elevi nu folosesc telefonul în scop educaţional, iar profesorul nu poate controla utilizarea acestuia în scopul potrivit, mai ales în cazul claselor cu efective mari”, spune Raluca Igna, profesoară de liceu. „Este un pas înapoi în ceea ce priveşte disciplina în şcoală, este un risc să fie abuzuri ale elevilor”, este de părere şi Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
Ce prevede Statutul Elevului
Una din cele mai importante prevederi ale Statutului, care intră în vigoare chiar de la începutul anului şcolar, este că elevii au dreptul să îşi conteste notele la lucrările scrise. Mai întâi, ei pot cere explicaţii profesorului de la clasă, în cinci zile de la comunicarea notei. Dacă nu sunt mulţumiţi de argumentele dascălului, pot face plângere scrisă la director. Plângerea este analizată de o comisie formată din doi profesori care nu predau la clasă. Media notelor date de ei este cea care va fi trecută în catalog.
Totodată, profesorul trebuie să îi informeze asupra notelor primite înainte să fie trecute în catalog şi trebuie să fie consultaţi în legătură cu materiile opţionale, iar participarea la aceste discipline se va face pe grupe formate special în acest sens. La sfârşitul fiecărui semestru, elevii vor oferi feedback profesorilor, ca să-şi îmbunătăţească activitatea, prin completarea unor fişe anonime. Mai mult, profesorii nu au voie să pună absenţe ca mijloc de corecţie, au voie să pună absenţă doar dacă elevul nu este la oră şi nu au voie să îi oblige pe copii să participe la olimpiade şi concursuri şcolare.
O altă prevedere din Statut este că elevii nu au voie să fie deposedaţi de bunurile lor, dacă nu atentează la siguranţa colegilor şi a profesorilor. Ei au voie să folosească telefoane mobile în timpul orelor de curs, dacă au acordul cadrului didactic şi dacă le folosesc în scop educaţional ori situaţii de urgenţă.
Atunci când se aplică o sancţiune, elevii au dreptul să se apere. Nici o mustrare nu se face în faţa clasei sau a şcolii şi sunt interzise pedepsele colective. Pentru orice sancţiune aplicată, dacă, în opt săptămâni de la comunicarea pedepsei, elevul îşi corectează comportamentul, nu i se mai scade nota la purtare. De asemenea, elevii pot fi pedepsiţi doar pentru faptele pe care le săvârşesc în perimetrul şcolii."
-
NU
Eventual daca se poate , in functie de starea elevilor , sa fie intrebati daca au chef de scoala sau nu . Nu ca s ar mai face ceva in scoli , dar majestatea sa elevul ,trebuie intrebat ,ca poate asa are un stres .
Sa vina la ore si sa asculte ce le spune profesorul si aici ar fi trebuit niste corectii pentru domniile lor(profesorii) , pentru ca nu mai vin la ore , in Carol, romana in clasa a 12 a aproape ca nu s a mai facut , bine doamna fusese stresata de posturi de conducere , daca mai si vorbesc la telefon in timpul orelor..............sau poate in scop educational fac ora prin telefon .
Gata, s a rezolvat problema .
-
-
-
-
NU
sa puna mana sa invete, ca sunt mai retarzi pe an ce trece... vai de scoala de o fac ei...
au ajuns sa dicteze elevii in scoli mai nou
-
-
Senior Member
- Putere Reputatie
- 36
- Reputatie
- 578
- Puncte CF
- 28.0
- Usergroups:
-
-
-
Fan Stiinta
- Putere Reputatie
- 52
- Reputatie
- 3910
- Puncte CF
- 3.0
- Usergroups:
-
DA. Un pas înainte către o societate civilizată.
Profesorul trebuie să fie profesor, nu gardian. EDUCATOR.
Rezultatele proaste ale elevilor sunt un efect al prestației adulților, deci, indirect, rezultatele elevilor sunt rezultatele adulților.
Copiii sunt educați, crescuți de adulți, nu invers, iar copiii trebuie educați civilizat, nu prin abuzuri comise de adulți.
Societatea noastră este una primitivă, de abuzați care, odată deveniți adulți, abuzează, la rândul lor, copiii.
Înțeleg că, de exemplu, a nu mustra un copil în fața clasei poate părea ”ciudat” pentru mulți, dar acest grad de înțelegere foarte scăzută a modului cum se educă civilizat un copil e dat de educația primitivă pe care au primit-o cei care nu înțeleg.
În general vorbind, prin aceste noi reglementări se încearcă pentru prima dată în istoria României modernizarea sistemului de educație, implicit apariția unor generații de români care, pur și simplu, să iasă din școală NORMALI la cap și capabili să se descurce singuri pe lume. Liberi, nu niște dobitoci supuși și incapabili să gândească singuri, să facă față unei vieți moderne.
Cine nu înțelege...nu are decât să-și crească în continuare copiii ca niște sclaveți (vorba unora) și incapabili de a lua o decizie până la vârsta de 45 de ani. N-au decât să-și crească în continuare copiii ca niște pet-uri pe lângă casă.
Reglementările astea funcționează de foarte multe decenii în țările mai civilizate ale lumii. Sunt pur și simplu de bun simț, iar cine nu le înțelege este, din păcate, crescut și educat în stil sovietic.
Victime ale sindromului Stockholm : ”...acest comportament este considerat ca o strategie obișnuită de supraviețuire pentru persoanele care sunt victime ale abuzului inter-personal și a fost observat în cazul divorțurilor cu copii, al copiilor abuzați emoțional, al membrilor sectelor religioase, prizonieri de război și tabere de concentrare” .
-
-
-
DA! Daca as fi elev, as zice ca e f ok!
-
-
-