Mesaj iniţiat de
mihcosalx
Nu, pentru ca nu este suficient. Sunt suficient de multi cretini, bivoli, imbecili, cocalari, pitzipoance, bizoni etc. ce poseda o forma sau alta de carnet de conducere in acest moment, in situatia in care ei nu stiu nici macar sa se lege la sireturi.. a se vedea cazurile acelor "soferi" de 18-19 ani care, dupa ce ca mor ei in accidente - si asta nu ar fi mare paguba, omoara sa nenorocesc pe viata alte persoane. sau, SI MAI RAU, acesti "soferi" scapa cu viata dupa ce au omorat pe altii..
caz ipotetic - maine EU dau examenul dupa noile regului, iau examenul de carnet pe bune / sau EU sunt super soferul lumii, nu e altul mai bun, mai corect, mai atent etc decat mine. Merg regulaemntar pe strada, ma uit in toate partile, semnalizez etc., in fine, ati prins ideea. Brusc, in fata mea apare un imbecil care circula cu 200 la ora care atunci cand si-a luat masina si-a luat si drum national si merge ca pe tarlaua lui.. ce sansa mai are soferul corect - EU - cand acest imbecil, ce si-a luat carnetul INAINTE de modificarea legii, se urca pe mine cu 200 km la ora? nici una..
daca pe langa aceste masuri ar baga si altele, gen obligativitatea reexaminarii la o anumita perioada, carnet suspendat permanent pentru viteza mai mare decat, bautura, etc - si asta ca sa vorbesc la minim - masurile ar avea ceva impact.. asa insa, sunt apa de ploaie si nu fac decat sa creasca spagile de la examen, taxele si tarifele de examinare, pentru ca, nu-i asa, scolile vor avea tot interesul sa isi atinga/depaseasca norma de 50% promovare..