Fata in fata - 05.02.2020


Vezi rezultatele sondajului: Stiati ca: Bugetul Craiovei a fost lansat în dezbatere publică?

Votanţi
2. Nu poţi vota in acest sondaj
 • Da

  0 0%
 • Nu

  2 100.00%
 1. #1
  OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
  Data de inscriere
  30-10-2005
  Locaţie
  In the future
  Varsta
  48
  Sex
  M
  Mesaje
  20,892
  Mesaje bazar
  396
  Putere Reputatie
  136
  Reputatie
  27902
  Puncte CF
  121.0
  Usergroups:

  Fata in fata - 05.02.2020

  Stiati ca: Bugetul Craiovei a fost lansat în dezbatere publică?

  • Da
  • Nu


  "Craiova are un buget de aproape 670 de milioane de lei pentru acest an, bani pe care autorităţile locale şi-au propus să-i împartă pe cheltuieli, după ce se consultă mai întâi cu craiovenii. Proiectul de buget a fost publicat spre consultarea publicului până pe data de 7 februarie, când este programată o dezbatere cu cetăţenii, la sediul primăriei.


  Bugetul Craiovei pentru anul 2020 este de 668,66 milioane de lei, cu aproape 100 de milioane mai mult decât în 2019 (585 milioane de lei) şi cu 200 de milioane lei mai mare faţă de 2018 (418 milioane de lei). Din taxele şi impozitele care se colectează, pe parcursul anului, de la craioveni se vor strânge 180 de milioane de lei, o sumă identică cu cea preconizată şi anul trecut. În schimb, cresc sumele ce provin din cotele defalcate din impozitul pe venit – 314,9 milioane de lei şi sumele defalcate din TVA – 46 milioane de lei. Dacă anul trecut, la buget au intrat şi 104 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene, de această dată banii europeni sunt mai puţini – 78,9 milioane de lei. La bugetul local mai intră şi subvenţiile de la bugetul de stat, adică 21,7 milioane de lei.

  Poliţia Locală – 34 milioane lei, spitalele – 36 milioane de lei


  Pe ce vor fi cheltuiţi banii în acest an: secţiunea de funcţionare are alocată o sumă de 453,79 milioane de lei, iar cea de dezvoltare – 215 milioane de lei. O sumă de 73 milioane de lei va fi folosită pentru funcţionarea instituţiilor primăriei, dintre care 48 milioane de lei pentru plata salariilor funcţionarilor publici. Poliţia Locală Craiova primeşte o sumă de 34 milioane de lei pentru funcţionare. La capitolul Învăţământ este alocată o sumă de 55,6 milioane de lei, dintre care se vor cheltui pentru bursele elevilor – 3,82 milioane de lei şi pentru investiţiile din şcoli – 14,46 milioane de lei. La Sănătate merg 35,95 milioane de lei, bani care sunt împărţiţi spitalelor: la Filantropia – 2,12 milioane de lei, la Neuropsihiatrie – 1,8 milioane de lei, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” – 2,12 milioane de lei, iar la Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe – 21,87 milioane de lei.

  100 milioane de lei pentru instituţiile de cultură


  Cea mai mare sumă de bani este alocată capitolului Cultură. În acest an, bugetul din care se subvenţionează toate instituţiile culturale subordonate primăriei însumează 100,38 milioane de lei, puţin mai mic faţă de anul trecut – 104 milioane de lei. Casa de Cultură „Traian Demetrescu” primeşte un buget de 2,44 milioane de lei, Opera Română Craiova – 13,5 milioane de lei, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” – 3,5 milioane de lei, Filarmonica Oltenia – 12,5 milioane de lei, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” – 3,5 milioane de lei, iar Sport Club Municipal Craiova – 11 milioane de lei.

  Străzile se repară cu 34 milioane de lei


  Serviciile publice primesc şi ele bugete generoase în acest an. Pentru iluminatul public, autoritatea locală a alocat suma de 12,98 milioane de lei. Pentru locuinţe este destinată suma de 9,42 milioane de lei. Curăţenia în oraş, pe parcursul întregului an, costă 21 milioane de lei, acesta fiind bugetul care este acordat Salubrităţii. Întreţinerea zonelor verzi, activitate de care se ocupă RAADPFL Craiova, consumă un buget de 22,8 milioane de lei. Reparaţiile de străzi, în acest an, primesc o sumă de 34 milioane de lei. Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la Termo sunt de 13,19 milioane de lei, iar cele pentru acoperirea preţului la abonamentele acordate de RAT Craiova elevilor, studenţilor şi pensionarilor – de 26 milioane de lei." 2. #2
  nebunu beavis's Avatar beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
  Data de inscriere
  13-06-2006
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  33
  Sex
  M
  Mesaje
  26,149
  Mesaje bazar
  504
  Putere Reputatie
  161
  Reputatie
  24559
  Puncte CF
  211.0
  Usergroups:

  Post

  nu  Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

  MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  15-11-2009
  Locaţie
  bals
  Varsta
  47
  Sex
  M
  Mesaje
  7,001
  Mesaje bazar
  480
  Putere Reputatie
  59
  Reputatie
  8660
  Puncte CF
  10.0
  Usergroups:
  Nu
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: