Chestiunea zilei 11.09.2020


Vezi rezultatele sondajului: In opinia voastra, care este motivul principal pentru care cadrele didactice preferă să se pensioneze in aceasta perioada?

Votanţi
4. Nu poţi vota in acest sondaj
 • Grija cadrelor didactice pentru a-i obișnui pe copii să respecte regulile pandemiei va afecta calitatea actului didactic

  0 0%
 • Teama de boală a stat la baza deciziei cadrelor didactice.

  2 50.00%
 • Nu ma pot pronunta

  2 50.00%
 1. #1
  OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
  Data de inscriere
  30-10-2005
  Locaţie
  In the future
  Varsta
  48
  Sex
  M
  Mesaje
  20,892
  Mesaje bazar
  396
  Putere Reputatie
  136
  Reputatie
  27902
  Puncte CF
  121.0
  Usergroups:

  Chestiunea zilei 11.09.2020

  In opinia voastra, care este motivul principal pentru care cadrele didactice preferă să se pensioneze in aceasta perioada?

  • Grija cadrelor didactice pentru a-i obișnui pe copii să respecte regulile pandemiei va afecta calitatea actului didactic
  • Teama de boală a stat la baza deciziei cadrelor didactice.
  • Nu ma pot pronunta


  "O mare parte a celor care au decis să renunțe la catedră și să se pensioneze sunt educatori sau învățători, de care ar fi mare nevoie.

  „Menirea mea nu este să fac administrație acolo, în școală, cu copiii, să am grijă, vezi, se circulă așa, vezi că ai trecut banda, vezi că nu ai distanța necesară între copii. Copiii simt nevoia să comunice, să se joace și eu atunci trebuie să o fac pe jandarmul”, spune învățătorul pensionar Dumitru Ignăteanu.

  Dumitru Ignăteanu are 66 de ani, iar ultimii 46 de ani i-a petrecut la catedră, fiind învățător la școala din localitatea ieșeană Erbiceni. La începutul anului și-a propus să revină alături de copii pe 14 septembrie, deși a împlinit vârsta de pensionare. Odată cu declanșarea pandemiei, însă, și-a schimbat opțiunile, în ciuda insistențelor colegilor.

  „Chiar e lipsă la învățători, dar nu mă mai bizui în condițiile astea. Dacă o să fie vreo suplinire, așa, la urgență, cumva, și voi putea, mă duc, sau la alte activități, dar cu normă și responsabilități, în condițiile astea, nu. Am hotărât că întrerup, încetez activitatea și doresc să mă pensionez”, a declarat învățătorul.

  Nu se teme de boală, dar e convins că grija cadrelor didactice pentru a-i obișnui pe copii să respecte regulile pandemiei va afecta calitatea actului didactic. Nici în alternativa online nu vede o soluție.

  „Se încearcă online, dar nu sunt condiții, mai ales în mediul rural, ba nu e semnal, ba e pană de curent, plus că se încearcă improvizații, nu sunt softuri educaționale, nu sunt lecții, online ăsta e un fiasco”, afirmă învățătorul.

  Foarte multe școli se confruntă cu o astfel de situație, a cadrelor didactice care preferă pensia. Cel mai afectat este învățământul preșcolar și primar. La școala din Scânteia, județul Iași, s-au înregistrat cinci cereri de pensionare.

  Directorul spune că teama de boală a stat la baza deciziei cadrelor didactice.

  „Frica de boală, ei având și alte boli, suprapunându-se și coronavirusul acesta, ar fi fatal. Din cauza problemelor pe care le au cu sanatstea au fost nevoiți să renunțe învățământ”, a declarat Gigi Vitel, directorul școlii din Scânteia.

  În școlile din România sunt 18.000 de cadre didactice care au împlinit vârsta de 60 de ani."


 2. #2
  Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  15-11-2009
  Locaţie
  bals
  Varsta
  47
  Sex
  M
  Mesaje
  7,001
  Mesaje bazar
  480
  Putere Reputatie
  59
  Reputatie
  8660
  Puncte CF
  10.0
  Usergroups:
  Teama de boala
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  15-02-2011
  Locaţie
  Craiova Brazda
  Sex
  F
  Mesaje
  4,960
  Mesaje bazar
  3565
  Putere Reputatie
  45
  Reputatie
  3910
  Puncte CF
  3.0
  Usergroups:
  Teama de boală a stat la baza deciziei cadrelor didactice.
  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


  Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


  "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: