Depinde ce facultate ai absolvit. Da, cand ajungi nu se recunoaste. Dar nu vad ce e rau in asta. In Romania , cand ai terminat facultatea nu stii sa faci mai nimic practic. 90% ( poate si mai mult ) se face teoretic. Plus ca poti sa iti echivalezi studiile in majoritatea cazurilor, adica iti vei face diploma valabila. Si odata facuta chestia asta sa fi sigur ca ai un loc de munca bine platit. Lucrezi unde vrei in domeniul ala, nimeni nu cred ca te intreaba de nationalitate cand te angajezi undeva. Oricum romanii sunt vazuti foarte bine aici. Cunosc multe cazuri (defapt tata cunoaste) in care romanii sunt directori , ingineri , informaticieni ... Romanii care practica muncile "de jos" ( nu e mare kkt sa arunci cateva ziare dimineata si sa castigi 1000 $/ luna ) sunt la inceput. Muncesc in timp ce isi echivaleaza studiile, fac cursuri de franceza...
Nu inteleg de ce zici tu ca niciodata nu o sa fii unul de al lor. Din moment ce ai cetatenie (dupa 3 ani) si vb quebecoasa.
"Normal, e mai bine ca aici ..."

Vb parca ar fi o mica diferenta intre Romania si Canada/SUA , sau poate asa mi se pare mie.
ONTOPIC : Romani de aici sunt de treaba. Avem multzi prieteni de familie. Am petrecut , craciun , revelion , super petreceri. Si la scoala , am prieteni romani , sunt chiar f de treaba ( cu mici exceptii

bagaboantele astea ).