Hello
are cineva idee cum sa pot bloca porturile pt yahoo messenger si de ce nu si pt yahoo.com sau tot ce tine de yahoo pe un server de linux ce ruleaza slackware 10.1.
Va multumesc
Hello
are cineva idee cum sa pot bloca porturile pt yahoo messenger si de ce nu si pt yahoo.com sau tot ce tine de yahoo pe un server de linux ce ruleaza slackware 10.1.
Va multumesc
Publica anunturi simplu si rapid anunturi.craiovaforum.ro
www.facebook.com/craiovaforum
www.facebook.com/groups/craiovaforum.ro
Eu gatesc?! TU? www.blogdemancare.ro
Ne place sportul si cam atat
din cate am vazut eu ym scaneaza mai multe porturi printre care si 5050 (default), 80, 21 si 22. asa ca blocarea porturilor in sine nu-i chiar o solutie. pe de alta parte serverele sunt diferite si ma gandesc ca s-ar putea implementa o blocare pe IP. astfel pentru www, mail si msg, yahoo foloseste clase diferite.
Cel mai bine faci un script, care, pe langa faptul ca blocheaza porturile de YM (5050; 80-ul nu il poti bloca pt ca e pt HTTP, doar nu estisa blochezi 80-ul), mai poti filtra si pachetele care ies, si cele care sunt pentru YM, au un anume format (asta ramane in atributiile tale sa vezi care), cut them.
vezi ca ym are un anumit protocol... asta nu il stiu dar il gasesti pe google... il poti bloca din firewall... sau cum zicea Reaver poti bloca decat 5050 si el mai face cateva request-uri si moare...
Don't judge me.
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: