Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima

CAMPANIA NAŢIONALĂ «DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!»

FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    46
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    153
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

CAMPANIA NAŢIONALĂ „DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!”

CAMPANIA NAŢIONALĂ
    «DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!»

În perioada 5-9 mai 2008 se va desfăşura cea de a IX-a ediţie a campaniei naţionale de donare voluntară de sânge intitulată «DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!»

Campania este organizată sub egida Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) în parteneriat cu Banca Comercială Română, sponsor unic al acestui proiect.

Adresându-se în special studenţilor dar şi populaţiei în general, acţiunea se va desfăşura concomitent în 7 centre universitare medicale – Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

La nivelul fiecărui centru universitar, campania este organizată de către comitetele locale, sub coordonarea societăţilor studenţilor medicinişti, în parteneriat cu Centrele Regionale de Transfuzie Sanguină şi Universităţile / Facultăţile de Medicină.

Conştienţi fiind de nevoia acută de sânge din sistem, studenţii medicinişti doresc să dea o mână de ajutor Centrelor de Transfuzie Sanguină în efortul acestora de a-şi îmbunătăţii rezervele de sânge şi preparate din sânge.

Obiectivele principale ale campaniei sunt acelea de a informa populaţia cu privire la necesitatea atât de mare de sânge din spitalele din Romania cât şi conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei asupra actului de donare de sânge.
    Este important să se înţeleagă că acest produs biologic nu are un preţ, iar dăruirea lui (prin actul donării) va veni în sprijinul sistemului medical în vederea salvării multor vieţi omeneşti.

Campania va debuta cu o perioadă de informare-sensibilizare, prin abordare directă, a tuturor celor vizaţi, fiind urmată de procesul propriu-zis al donării care va avea loc fie la centrele regionale de transfuzie fie la echipajele mobile.

Prin intermediul mass-media dorim să adresăm invitaţia, tuturor celor care conştientizează necesitatea şi importanţa acestor acţiuni VOLUNTARE, să ne fie alături în CAMPIA ISLAZ Nr 54 La Policlinica Studenteasca ( DISPENSARUL PENTRU STUDENTI... in spatele caminelor facultatii de Agronomie )

Condiţiile care trebuie îndeplinite de donatori:

* vârsta cuprinsă între 18 şi 62 ani;
    * greutate minimă: 58 kg pentru sexul feminin şi 60 kg pentru sexul masculin;
    * să nu aibă hipotensiune: TA < 100/60 mmHG
    * să nu aibă hipertensiune: TA > 130/80 mmHG
    * să nu fi avut sau să nu aibă următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, de tiroidă, anemie, gripă
    * să nu fi suferit &#238;n ultimele luni intervenţii chirurgicale
    * femeile să nu fie: &#238;nsărcinate, &#238;n perioada de lăuzie, &#238;n perioada menstruală
    * să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 24 de ore &#238;naintea donării

Pentru ca donarea să se desfăşoare &#238;n condiţii bune se recomandă:
    *odihnă suficientă &#238;n noaptea prealabilă donării;
    *&#238;nainte de donare: alimentaţie uşoară, dar bogată &#238;n fier; se vor evita produsele bogate &#238;n grăsimi, prăjelile, fiind recomandate carnea slabă, peştele, cerealele, leguminoasele;
    *aport crescut de apă şi evitarea băuturilor care conţin cofeină. [/B]

Vă aşteptăm să fiţi EROII NOŞTRI !

Member Marcel80's Avatar Marcel80 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    02-04-2008
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    99
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    57
    Puncte CF
    40.0
    mancatias, daca becere e sponsor insamna ca sa dau bani ? ca eu ham mult sangres

Fotograf Cornholio's Avatar Cornholio este o raza de lumina in ochii tuturor Cornholio este o raza de lumina in ochii tuturor Cornholio este o raza de lumina in ochii tuturor Cornholio este o raza de lumina in ochii tuturor Cornholio este o raza de lumina in ochii tuturor Cornholio este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    08-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1868
    Putere Reputatie
    45
    Reputatie
    523
    Puncte CF
    28.5
    Usergroups:
    Eu sunt purtator de antigen(nu stiu exact ce inseamna asta,dar am fost asigurat ca nu e o problema de sanatate)si tot cu ocazia unei donatii voluntare,am fost informat ca singele meu nu poate fi transfuzat(folosit)si ca sunt destule cazuri de acest gen in rindul populatiei.
    Cred ca este important de stiut si acest fapt!
    mdea...

De-al casei melliuzza's Avatar melliuzza reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    25-12-2006
    Locaţie
    Londra
    Varsta
    37
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    21
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    8
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    eu cred ca n`o sa am in viata mea 58 de kg sau ar fi o sansa dupa ce o sa torn vreo 3 plozi ,deocamdata las pe altii ...dar totusi as avea o intrebare in caz ca ma ingras miraculos..trebuie sa sa iti sti grupa din`ainte de a merge sau pot sa ti`o determine ei acolo ?
    There is nothing like a dream to create the future...

Member ovidiudincraiova's Avatar ovidiudincraiova reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    Montreal(QC)
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    246
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    12.0
    se lasa cu "malai" ceva?
    ca m-ar bate gandu sa particip voluntar
    Email : ovidiudincraiova@email.ro

0-day Member gigishorrau reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-06-2007
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    La donare primiti:
    -bonuri de masa in valoare de 52 RON
    -analize gratuite in valoare de 100 RON (SIFILIS; HIV; HEPATITA B,C; hemoleucograma completa, si altele)
    -reducere 50% la transportul in comun- timp de 1 luna
    -1 zi libera servici/facultate/scoala

Member bigfoot's Avatar bigfoot reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    08-01-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    88
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1
    Puncte CF
    16.0
    Citat Mesaj iniţiat de ovidiudincraiova Vezi mesajele
    se lasa cu "malai" ceva?
    ca m-ar bate gandu sa particip voluntar
    Lasand la o parte ce s-a spus mai sus, ceea ce e "priceless" e ca sangele pe care il donezi poate salva o viata! Curaj!

0-day Member gigishorrau reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-06-2007
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de melliuzza Vezi mesajele
    eu cred ca n`o sa am in viata mea 58 de kg sau ar fi o sansa dupa ce o sa torn vreo 3 plozi ,deocamdata las pe altii ...dar totusi as avea o intrebare in caz ca ma ingras miraculos..trebuie sa sa iti sti grupa din`ainte de a merge sau pot sa ti`o determine ei acolo ?
    Grupa si Rh-ul se vor determina acolo.

Senior Member untitled's Avatar untitled este placut de toti untitled este placut de toti untitled este placut de toti
    Data de inscriere
    10-04-2007
    Locaţie
    in your dreams
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    163
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    215
    Puncte CF
    0.0
    Pot sa fiu mancat, sau trebuie sa fiu nemancat?

Oldtimer a193rn0n's Avatar a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om a193rn0n este o comoara de om
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    462
    Putere Reputatie
    45
    Reputatie
    327
    Puncte CF
    10.0
    Usergroups:
    pai in mod normal cand se ia sange pentru analize se ia a jeune, adica pe nemancate.
    cum e scris si in anuntul lui FREAKTUNING, inainte de donare, nu trebuie sa iei o masa bogata in grasimi: [QUOTE][*&#238;nainte de donare: alimentaţie uşoară, dar bogată &#238;n fier; se vor evita produsele bogate &#238;n grăsimi, prăjelile, fiind recomandate carnea slabă, peştele, cerealele, leguminoasele/QUOTE]

bafta mare

apropo cine a facut afisul?

Maniac hiena's Avatar hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-12-2005
    Locaţie
    Disclosing location would violate the covenants of the Witness Protection Program
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1213
    Putere Reputatie
    57
    Reputatie
    4103
    Puncte CF
    12.5
    Foarte buna initiativa. Oamenii nu constientizeaza ca pot salva vieti omenesti!
    Cu deosebita consideratie / Best regards / Cordialement / Cordiali saluti / Mit freundlichen GrĂĽĂźen

Member marian_vangu's Avatar marian_vangu este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    31-08-2007
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    360
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    35
    Puncte CF
    5.0
    as merge si eu, dar pana vineri seara sunt plecat din localitate .... poate alta data

Member bigfoot's Avatar bigfoot reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    08-01-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    88
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1
    Puncte CF
    16.0
    Citat Mesaj iniţiat de marian_vangu Vezi mesajele
    as merge si eu, dar pana vineri seara sunt plecat din localitate .... poate alta data
    poti dona sange in fiecare zi la centrul de transfuzii. (langa policlinica, in aceasi curte, mai in fata un pic)

Senior Member Why_Me's Avatar Why_Me este placut de toti Why_Me este placut de toti Why_Me este placut de toti
    Data de inscriere
    12-11-2007
    Locaţie
    unde nu te astepti!
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    147
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    282
    Puncte CF
    39.0
    Usergroups:
    la actiuni de genul asta as lua parte cu cea mai mare placere.....dar dat fiind faptul ca sunt fumator(nu zic ca sufar de TBC sau ca am suferit,decat o forma de gastrita care imi face probleme) nu vreau sa le fac rau altora ....poate o sa ma duc sa donez...poate decat pt a afla daca sangele meu e bun de ceva... felicitari craiova forum pt aceste initiative indraznete!
    invidia creeaza dependenta,prostia este caracterul , restul sunt doar vorbe!

Senior Member untitled's Avatar untitled este placut de toti untitled este placut de toti untitled este placut de toti
    Data de inscriere
    10-04-2007
    Locaţie
    in your dreams
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    163
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    215
    Puncte CF
    0.0
    Parerea mea e ca ar trebui mediatizata mai mult o astfel de campanie. Ori eu am trait pe sub pamant, ori nu s'a mediatizat deloc. Eu n'am auzit nici la radio, nici la TV, n'am vazut pe nicaieri in afara de forum vreun articol publicitar referitor la Campania asta.
    Si regret ca n'am putut participa cu nimic, mai am decat un kil pana la 60 de kile.
    Cand oi face 60 de kile donez nu numai sange, da' o sa dau si de baut : )))

De-al casei Geordan's Avatar Geordan va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    20-10-2005
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    826
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    71
    Puncte CF
    10.0
    Mediatizat ... de mediatizat s-a mediatzat .. dar nu asa de mult pe cat am fi vrut noi .. ca organizatori .. am imprastiat in camine ( door to door advertising ), pe strada, prin universitate PESTE 1800 de FLUTURASI si peste 500 de Pliante!

Am avut Postere prin majoritatea statiilor de autobuz, parc, facultati, aviziere etc .. dar se pare ca unora le-a placut atat de mult posterul nostru ca l-au luat cu TOTUL !

Oricum .. mai este O ZI .. adica VINERi .. si sper sa "rupem" gura targului maine ... adica va asteptam pe toti cei care nu au putut sa vina in timpul saptamanii!

Ca un info de inainte de DONARE ... nu mancati dimineatza!!! sau daca ati mancat PUTIN .. un covrig, un mar ceva .. daca va intreaba doamna DOCTOR .. voi ziceti ca NU .. ( a fost 2-3 cazuri in care au fost refuzati ptr donare posibil donatori care au mancat UN CORN .. ceea ce nu este o problema asa de grava ) !

Oricum ... VA ASTEPTAM LA CENTRUL DE DONARE MAINE [splaiul independentei... in spatele caminelor Agronomie ( in stanga de ZEBRANO ) .. si daca nu puteti .. veniti la Centrul de transfuzii din cadrul spitalului nr 1 langa policlinica in dreapta .. catre clinica dermatologie ]

Si nu uitati !!! FITI EROI !

Troll sharpe's Avatar sharpe este deja o vedeta sharpe este deja o vedeta sharpe este deja o vedeta sharpe este deja o vedeta sharpe este deja o vedeta sharpe este deja o vedeta sharpe este deja o vedeta sharpe este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-09-2005
    Locaţie
    Aici
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    180
    Putere Reputatie
    49
    Reputatie
    1075
    Puncte CF
    36.0
    Usergroups:
    nu esti erou daca dai doo picaturi de sange
    si donatu' de sange e si bun pentru sanatate dealtfel
    maine dimineata o sa ma duc cu prietena la Nr1 acolo unde se doneaza in fiecare zi sange,la mine au trecut 4 luni de la ultima donatie,la Roxana o sa fie prima
    P.S. erou esti cand dai un litru (in cazul meu probabil 1,5 )
    Ti-ai dori uneori sa fi canibal, nu atat din placerea
    de a-l devora pe cutare sau cutare, cat din aceea de
    a-l vomita.

http://www.nucarpatica.org/

Member oriaalinutza's Avatar oriaalinutza reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-02-2006
    Varsta
    44
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    19
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    buna initiativa,dar nu prea am vazut sa aiba efect
    trebuie sa va ganditi ca a dona 450 ml de sange nu e mare pierdere ptr voi dar reprezinta enorm ptr altii
    nu e neaparat nevoie sa donati intr-o anume zi
    la centrul de transfuzii de la spitalul nr. 1 se poate merge in orice zi, asa ca treceti macar odata pe acolo si ajutati la salvarea unei vieti
    eu am donat in decembrie si inainte de pasti, am crezut ca imi va fi rau dar am fost doar putin ametita in ziua cu donarea, deci nu e chiar asa de greu
    "O credinta care nu supravietuieste coliziunii cu adevarul nu merita prea multe regrete." (Arthur C. Clarke)

Banned haller's Avatar haller reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    08-03-2007
    Locaţie
    1 Mai , Craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    95
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

salut„

fiecare care indeplinesc conditiile ar trebui sa doneze. eu am donat pentru prima data si m-am simtit extraordinar, ca pot ajuta pe cineva care are nevoie. din 3 in 3 luni ar trebui sa mergem... dar stiti ca intervine altceva si tot asa...
    campanii ar trebui sa se faca mai des, cel putin din 6 in 6 luni, dar sponsori sunt putini care sa se bage intr-o asemenea campanie!
    mediatizare am inteles ca s-a facut cam putina, anul trecut a fost ceva mai bine la capitolul asta! oricum ar trebui sa se faca o campanie prin firme...dar faza e ca unele firme nici nu baga in seama adeverinta de 1 zi libera ... ca in cazul meu... car oricum m-am simtit bine si dupa amiaza am fost la serviciu! asta e!
    mediatizarea trebuia sa se faca si prin intermediul bisericilor, preotii la slujba de duminica sa invite credinciosii sa doneze sange.
    data viitoare sper sa se faca mai multe si sa fie cat mai multi donatori.
    bafta si data viitoare.

Banned Kent_84's Avatar Kent_84 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    VaginaLand
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    217
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    68
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Am avut cea mai usoara forma de hepatita in trecut! Cred ca sunt inapt pentru donat sange!

Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: