Am deschis acest thread pt. a vedea care HDD este mai bun... Yo zic ca WD!
Maxtor
Seagate
Western Digital
Hitachi
Altele
Am deschis acest thread pt. a vedea care HDD este mai bun... Yo zic ca WD!
mama sa vezi aici fame-wars
poze
We have a very simple policy here: arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
Aş fi dat şi eu cu votul pe WD dacă :
- nu ar fi existat o serie de hard disk-uri prin anii 97-98 care au căzut "pe capete" şi încă mai am în minte acea dramă pe care o trăiam când încercam să fdisk-uiesc mai multe hdd-uri western şi nu reuşeam (mă refer la modele de 1.2 , 1.6 , 2 , 2,5 giga)
- dacă ne-am referi doar la modelele SATA nu la întreaga gamă produsă de brand
- dacă nu ar fi puţin mai încete la transfer decât suratele de la Seagate
- dacă modelul IDE , care are 8Mb Cache ar fi fost şi ATA133
- dacă nu aş avea service-ul plin de harduri maxtor şi WD mortăciuni
Aşa , am votat seagate pentru că nu m-au dezămăgit , ba chiar ei au lansat moda cu 5 ani garanţie ! şi cred că ştiu ei de ce ...
Mai contează şi preţul ... care este !
Aşa că SEAGATE , părerea mea ! punct
Acum vreo cativa ani, Western Digital a fost nevoita sa retraga 400 000 de HDD-uri de pe piata, datorita folosirii unui circuit integrat japonez ce se strica dupa cateva luni. Au fost in situatie de faliment si abia si-au revenit. Ei nici nu fabrica HDD-uri SCSI, de unde vine grosul incasarilor lui Seagate, piata unde un singur HDD costa peste mia de dolari. Daca citesti pe integratele din Seagate, vei gasi cele mai sonore nume din industria electronica precum Texas Instruments, National Semiconductors, ST, Philips, Motorola. Nici urma de vreo componenta asiatica. Ei intotdeauna au mers la sigur cu cei din frunte. Sunt singurii ce fabrica HDD-uri de 15000 de ture. Si sa nu uitam ca firma Seagate este firma fondata de cel ce a inventat harddisk-ul. In 1982, o unitate Seagate de 10 Mb, costa peste 1500$. Asa ca Seagate are un trecut si o baza foarte solide.
Last edited by scormonel; 17-10-2005 at 22:04.
Seagate stiam ca sunt cele mai bune.
Eu am Seagate U-ATA 80 Gb - 2 Mb, si mi s-a parut foaret bun, si foarte rezistent.
M-au impresionat astia de la Maxtor, cu cel mai mare HDD de pana azi (500 Gb)
W-D, n-am auzit pe nimeni care sa le laude.
Hitachi, nici nu auzisem de firma asta ca ar produce HDD-uri
Altele ? care ? ca eu nu mai stiu.
a ba da, mai sunt Samsung-urile, pe care le-ai uitat
Fotografie si alte chestii:
http://imperial1989.wordpress.com/
Şi Quantum a avut o situaţie similară legată de integratul care comandă motorul hard-ului . A fost seria CX EX care au băgat în faliment firma Quantum care a fost cumpărată ulterior ... btw : bine că nu aţi băgat la poll hard disk-urile SAMSUNG , o altă mare dezamăgire pentru mine ...
O mare ţeapă : Quantum , Westen Digital şi Maxtor slim mortăciuni ... irecuperabile
Am aruncat o mare parte din ele , am mai vândut altele pentru magneţi , pe preţ de nimic
btw : carcasele din aluminiu valorează 3 ron kilogramul ... se mai recuperează ceva ...
La fiecare vot în plus de la acest poll pentru hardurile WD , mai arunc un hard disk western , mort !
Last edited by Moderator; 18-10-2005 at 19:08.
IBM daca mai erau ii votam , intre timp a inceput sa-mi placa de samsung, au preturi bune pentru unitati, iar ca fiabilitate sunt printre primii din ce am inteles din anumite sondaje.
Maxtor- de cand cu seria slim mi-au lasat o impresie nasoala
wd- a punctat bine tajka
hitachi- fosti imb, nu am avut contact cu nici o unitate produsa 100% de ei - mai erau cele facute de ibm dar rebranduite
Daca era acum cativa ani alegeam Quantum. Dar acum WD fara a mai sta pe ganduri.
Last edited by cris__68; 17-10-2005 at 22:03.
Quantum au fost cele mai proaste HDD-uri, ce faceau ca pendula dupa ce ieseau din garantie. Apoi dupa ce au fost cumparati de Maxtor, cele Maxtor au inceput sa faca ca pendula dupa expirarea garantiei. IBM-ul a incercat o chestie revolutionara: sa scrie mbr-ul si fat-ul intr-o memorie flash si nu pe platane cum face toata lumea. Au rezultat niste hard-uri foarte rapide dar care mureau pe capete datorita faptului ca memoriile flash, au un numar limitat de rescrieri. Au urmat mai mullte procese in SUA si dupa acestea, IBM a redus garantia de la 3 ani la un an. Rezultatul a fost ca nimeni in vest nu a mai cumparat disk-uri IBM si firma in disperare si-a vandut divizia de hard-uri lui Hitachi. Imediat celelalte firme de harddisk-uri au redus si ei garantia la un an. Dar toata opinia publica le-a sarit in cap si atunci Seagate a venit cu bomba: 5 ani garantie. Dar aceasta manevra fusese gandita din timp de Seagate. In electronica cele mai putin fiabile componente sunt condensatorii electrolitici care se usuca si i-si pierd capacitatea. Daca va uitati la un hard Seagate, nu are nici un condensator electrolitic. Au introdus surse in comutatie la frecvente mari si fac filtrajele cu condensatori ceramici care nu se usuca la caldura, fiindca nu au electrolit. Aceasta tehnica este de mai mult timp folosita de Philips in televizoarele lor, care nu au nici un condensator electrolitic in schema sursei in comutatie. Din aceasta cauza vedeti televizoare Philips care inca mai functioneaza dupa 20 si ceva de ani. Oricum, Seagate niciodata nu a avut o cota de piata de sub 40%. La noi nu prea s-a stiut de ei, fiindca nu aveau interes sa penetreze piata romaneasca, avand vanzarile asigurate in vest. De regula pe aici vin firme mici, dispuse sa lase la pret in dorinta de a-si mari vanzarile. In occident este o vorba: niciodata sa nu cumperi un produs la care se face reclama-inseamna ca nu se vinde.
Last edited by scormonel; 17-10-2005 at 22:10.
Sa vedem ce zic si cei avizati....
http://www.tomshardware.com/storage/20050927/index.html
unul din hdduri mele este un seagate de 120gb. a fost cumparat in acelas timp cu un hitachi de 200 (al unui prieten). dupa cateva luni hitachi = zgomote ciudate.. cateodata nu aparea ca instalat.. seagate-u n-are nici acum nici un fel de problema.
despre macstor .. nici nu vreau sa aud. bine nu ma refer la ultimele serii despre care nu stiu mare lucru. in schimb despre slim sau seriile mai vechi cre'ca va poate lamuri overkill cel mai bine.
despre quantum nustiu ce sa zic. am un hdd de 2.3GB ce inca merge super pe un k6-2 - fostu meu pc. are in jur de 5 ani si NU a fost tinut in puf (plimbat o gramada).
poze
We have a very simple policy here: arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
Subscriu !Mesaj iniţiat de cris__68
pe sistem am un hdd quantum fireball de 20 gb, in februarie face 5 ani, merge perfect, doar 2 ani l-am tinut in puf, apoi, vai de mama lui (ptiu, sa nu-l deochi! )..... cu quantumurile statea treaba ceva de genul urmator: daca nu murea in primul an (am vazut quantum nou, 3 luni, care a facut cccccrrrrrrrrrrrr si a murit de tot), apai nu mai mor cu anii... in prezent as opta pentru western digital JB edition, mi se par destul de rapide (desi mai lente ca macstorurile - personal am avut alergie la ele) si de fiabile (vorbesc numai de JB, nu si de caviar).
niciodata n'a fost sa nu fie cumva
In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
Eu am un Western Digital 800JB si sint foarte multumit de el pina acum , am mai avut si alte HDD dar pentru moment am ramas la asta ....cred ca si in viitor daca trec de 80GB sa ramin tot pe WD ....
Am 4 harduri Seagate in computer si nici macar unul nu a facut probleme. IN plus, de/a lungulk timpului am avut mai multe Seagate-uri si am fost la fel de multumit de ele (unul de 20GB, dintr/ala cu chilotei de caucic, inca merge dupa ce acum 3 ani a cazut de pe frigider si era doar intr/o cutie de plastic). Am mai avut WD JB-uri si am fost multumit si de acelea. Nu suport Maxtoarele.
they hatin'
cu toate ca WD-ul este foarte laudat , eu am avut 3 "surprize" anul asta cu WD-uri noi , in garantie ! De fiecare data lumea de la garantie a fost foarte surprinsa de felul cum s-a "dus" hdd-ul ! Mi s-a intamplat pe sisteme diferite ...
Seagate mi se par foarte solide , pana acum nu am avut nici o problema cu seagate-uri
am votat seagate , cu toate ca pe sistemul meu de acasa folosesc WD
seagate sunt f galagioase la fel shi maxtor
recomand wd jb80gb primary master restul va puneti ce vreti voi
ori 2sata wdjb80gb
Eu am avut un wd de 40 GB parca din care la un moment a iesit fum (la propriu). Din fericire era in garantzie.
Acum am 2 hdd-uri
Un seagate baracuda 120 GB si un Maxtor tot 120 GB. Desi seagate-ul este cumparat cu aproape 1 an inaintea Maxtorului, Seagate-ul este mult mai silntios. Aproape ca nu-l auzi cand merge. In schimb cand copiez ceva pe Maxtor scoate un zgomot.. specific hardurilor
Am carcasa desfacuta si de multe ori am pus degetul pe hdd-uri sa vad cum se incalzesc. Seagate-ul este caldutz dar Maxtorul arde.
Pe primul meu sistem am avut un quantum bigfoot. Era un hdd de 2.5 GB dar foarte solid. Ca marime era cat cd-romul dar ceva mai subtire. Nu mi-a facut deloc probleme desi am si umblat cu el.
Hai sa pun totusi si un plus la Maxtor. A fost o perioada cand am avut o problema cu cablul de alimentare.. si era exact mufa care intra in hdd-ul Maxtor. Daca treceau vreo5-10 min in care nu foloseam hardul (sistemul este pe Seagate) se auzea un pocnet si imi aparea un mesaj in windows ca am scos cablul de alimentare de la hard disk. Din explorer imi dispareau partitziile care erau pe Maxtor si windowsul isi vedea de ale lui in continuare. DUpa alte 10-15 min iar pocnet imi aparea mesaj ca am introdus un nou hdd in sistem si partitiile apareau iar. Desi l-am chinuit asa vreo saptamana pana mi-a venit ideea sa schimb cablul, Maxtorul a rezistat..
Am votat Seagate.
nu stii ce vorbestiMesaj iniţiat de Mondeo
am Seagate, si nu am auzit niciodata vreun "glas" de la el
Fotografie si alte chestii:
http://imperial1989.wordpress.com/
seagate,pentru fiabilitate.seria jb de la wd mi-a murit pe capete...am schimbat vreo 2 numai pana acum,ambele in garantie...si mai e timp.de maxtor/fost quantum sa nu aud,mai ales din pricina caldurii/zgomotului.despre hitachi/fost ibm nu am ce spune din moment ce nu sunt posesorul unei asemenea unitati.cat despre samsung:silentioase/relativ rapide/ff reci (are un prieten un pata de 160 care sta la 29-30 in load) dar mi se pare ca se depreciaza repede (dupa 1 an de folosire parametrii smart cititi de pe un jb aratau fitness aproape 100% pe cand la samsung erau cam la 60%-vezi speedfan pt detalii).deci seagate all the way.daca nu cumva se apuca wd de fabricat niste hdd-uri mai rezistente.
powered by city fm & mtv2
chilled by leffe & guiness black
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: