Decalogul Consiliului Local Craiova

Member Mihai Firica reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    28-04-2008
    Varsta
    54
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0

Decalogul Consiliului Local Craiova

Furnizarea de informaţii utile şi transparenţa în actul de adoptare al deciziilor sunt priorităţi pentru administraţia locală din Craiova. Un cetăţean mai bine informat este un pericol pentru funcţionarul şpăgar sau pentru aleşii locali care ţin cont doar de ordinul primit de la şeful de filială.

Ce îşi doreşte fiecare craiovean şi ce vreau să fac pentru a trezi din amorţeală Consiliul Local Craiova?

Decalogul alesului local:
    ZECE PUNCTE PENTRU CONSILIUL LOCAL CRAIOVA
    - Fără politică! Doar administraţie!
    - Consilieri independenţi, nu obedienţi!
    - Transparenţă! Funcţionari în serviciul craiovenilor!
    - Interzis a se mai construi în parcuri!
    - Bugetul local nu este propriul buzunar!
    - Taxe locale mai mici, investitori mai mulţi!
    - Biserica şi Învăţământul universitar - parteneri reali!
    - Cultură şi educaţie, nu bâlciuri electorale!
    - Susţinere pentru Universitatea Craiova!
    - Cetăţeanul dictează, nu politicianul!

UN OM, NU O LISTĂ!

Mihai Firica - independent pentru Consiliul Local Craiova

www.firica.ro

Data de inscriere
    28-04-2008
    Varsta
    54
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0

Am pierdut rusinos...

Mihai Firicã: «Am pierdut rusinos. Un om a fost înfrânt de liste!»

Rezultatele înregistrate pentru alegerea Consiliului Local (CL) Craiova aratã cã oamenii au preferat listele de partid în locul votului uninominal pentru un consilier independent, rol pe care mi l-am asumat în ciuda oricãror riscuri sau semnale privind o mentalitate anchilozatã a electoratului.
    În primul rând, le multumesc celor 618 de craioveni care m-au onorat cu încrederea lor si au votat pentru a-i reprezenta în Consiliul Local, numãr insuficient pentru a accede în functia de consilier. Rezultatul obtinut mã plaseazã pe pozitia 9 dintr-un numãr de 25 de formaþiuni politice si asociatii care au avut liste de candidati. Consider cã este un loc mediocru, un rezultat penibil si un semn cã alegãtorii craioveni nu considerã necesar ca un jurnalist sã aibã acces direct la culisele CL, însã respect vointa lor.
    Îmi asum înfrângerea în fata unor contracandidati penali sau anonimi, electoratul votând în favoarea lor prin stampilarea robotizatã a listelor de partid. Am pierdut rusinos, iar vina îmi apartine în exclusivitate.
    Cred cã a fost un vot de blam la adresa discursului meu public, atât ca jurnalist, cât si ca independent într-o luptã inegalã, cu un sistem în care decenþa, onestitatea si cinstea sunt considerate slãbiciuni. Am înregistrat un esec în încercarea de a transmite un mesaj de responsabilitate clasei politice si craiovenilor, fapt pe care mi-l asum public. Le multumesc tuturor celor care m-au ajutat în încercarea mea de a lupta cu un sistem perimat al listelor si mi-au oferit sprijinul lor prietenesc. Sper cã toti cei care au încercat sã insinueze cã în spatele candidaturii mele s-ar afla cineva s-au convins cã statutul meu de independent a fost unul real, fãrã nicio urmã de îndoialã. Am dus o campanie decentã din toate punctele de vedere, în comparatie cu opulenta si bãdãrãnia afisate de partide.
    Îmi pare rãu cã i-am dezamãgit pe cei care au crezut în capacitatea mea de a învinge în aceastã competitie electoralã, însã acest insucces nu mã va determina sã mã opresc aici, dupã cum am afirmat în campania electoralã.
    Vã multumesc, dragi craioveni!

Mihai FIRICÃ

www.firica.ro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Senior Member brandon's Avatar brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor brandon este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    27-02-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    525
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    502
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Mihai Firica Vezi mesajele
    Mihai Firicã: «Am pierdut rusinos. Un om a fost înfrânt de liste!»

Mihai FIRICÃ
    Macar ai incercat, dar...no comment...
    Oricum stii ca esti curat ca lacrima si drept ca lumânarea, nu ca altii !!!
    Afacerea asta este binara, ori esti 1 ori esti 0 .
    Ce fac eu cu mouse`ul nu face nici Zorro cu sabia !

Senior Member Chip's Avatar Chip reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    Oltenia, eterna TerraNova
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    155
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    16
    Puncte CF
    30.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Mihai Firica Vezi mesajele
    Rezultatele înregistrate pentru alegerea Consiliului Local (CL) Craiova aratã cã oamenii au preferat listele de partid în locul votului uninominal pentru un consilier independent, rol pe care mi l-am asumat în ciuda oricãror riscuri sau semnale privind o mentalitate anchilozatã a electoratului.
    Domnule Firica - nu am preferat listele, dar, nu v-am prefereat pe dumneavoastra. la asta v-ati gandit? Sau vi se pare normal ca sa va votam pt ca nu sunteti pe o lista?

Faptul ca nu ati fost votat nu inseamna ca suntem un popor de dobitoace, poate insemna ceva f simplu - lumea nu va vrea pe dvs, sau nu va cunoaste.

Daca mai erau inca 20 de independenti, tot asa reactionati?
    ...sa fim dintre romani cei mai fierbinti!

Data de inscriere
    28-04-2008
    Varsta
    54
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Citat Mesaj iniţiat de Chip Vezi mesajele
    Domnule Firica - nu am preferat listele, dar, nu v-am prefereat pe dumneavoastra. la asta v-ati gandit? Sau vi se pare normal ca sa va votam pt ca nu sunteti pe o lista?

Faptul ca nu ati fost votat nu inseamna ca suntem un popor de dobitoace, poate insemna ceva f simplu - lumea nu va vrea pe dvs, sau nu va cunoaste.

Daca mai erau inca 20 de independenti, tot asa reactionati?
    Va rog sa cititi ceea ce am scris cu mult timp inainte de a-mi anunta candidatura, cand stiam ca mai multi craioveni strangeau semnaturi sa candideze ca independenti (stiam de dr. Andritoiu si de fostul senator Cornel Boiangiu, insa au mai fost si altii...). Raman lucruri valabile si nici nu ma dezic de ele. Nu sunt eu vinovat ca doar eu mi-am depus candidatura si ceilalti fie au renuntat, fie nu au reusit sa stranga semnaturile... Mi-am asumat esecul, chiar daca n-am vazut acest lucru la alti politicieni sau la partide (m-am situat pe locul 9 din 25 de competitori). Nu am spus ca suntem un popor de dobitoace. Dar, ca si in campania electorala - cand ati vazut probabil batrani care s-au calcat in picioare pentru a prinde pomana de la candidati -, nu sunt foarte mandru sa vad imaginile de Stefanesti sau sa aflu cum s-a votat in anumite comune din Dolj. Tot asa as fi reactionat, recunoscandu-mi greselile si asumandu-mi infrangerea. Chiar nu ma credeti pe cuvant?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: