Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima

Scumpirea tigarilor si a alcoolului - Sanatatea ucide tutunul si alcoolul


 1. #1
  Fan Stiinta Un10n's Avatar Un10n este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  27-11-2007
  Locaţie
  Craiova, Romania
  Varsta
  28
  Sex
  M
  Mesaje
  180
  Mesaje bazar
  262
  Putere Reputatie
  27
  Reputatie
  33
  Puncte CF
  4.5
  Usergroups:

  Scumpirea tigarilor si a alcoolului - Sanatatea ucide tutunul si alcoolul

  Un pachet de tigari se va scumpi cu 16.000 de lei vechi, iar o sticla de alcool cu aproximativ 60.000 de lei vechi, in cazul in care va intra in vigoare legislatia privind reforma in domenul Sanatatii. Ultima forma a acesteia prevede ca firmele care produc sau importa tigarete sa contribuie la constituirea Fondului National de Sanatate cu suma de 10 euro pe mia de tigarete. In cazul bauturilor alcoolice, altele decat bere sau vinuri, suma menita a hrani bugetul Sanatatii este de 200 euro pe hectolitru alcool pur sau 2 euro pe fiecare litru alcool pur. „Aceasta masura este de o inconsecventa si de un neprofesionalism caracteristice acestui Guvern. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, isi bate joc si de el si de Guvernul din care face parte si de industriile din domeniu. Ma mira pasivitatea Guvernului si a ministrului de Finante la aceasta masura.
  Pot sa sper ca e un derapaj in capul domnului ministru, de la care se va reveni. Trebuie sa fie in guvernu’ asta si oameni normali“, a declarat directorul Corporate Affairs al Philips Morris, Peter Imre, sustinator, in trecut al introducerii pretului minim de referinta la tutun. „Daca va intra in vigoare, aceasta masura nu va insemna decat falimentul, scris cu litere mari, al industriei alcoolului din Romania. O taxa de peste 200 de euro pe hectolitru, plus acciza de 465 euro, duce nivelul birurilor la 665 euro, fara a mai lua in calcul TVA-ul.
  Acest nivel este peste cel din UE.
  Evaziunea fiscala va ajunge la peste 90%. Nu va plati nimeni. S-a terminat, punem cruce, se va umple Romania de cazane, vor fi instalate cazane de tuica si in Bucuresti“, crede presedintele Garant Alcool, Romulus Dascalu, pentru „Averea“. Taxa pe viciu, atat in cazul tutunului, cat si a alcoolului, va fi pusa numai in cazul producatorilor persoane juridice, nu si al celor fizice.
  Acesta este motivul pentru care Dascalu crede ca populatia se va indrepta catre tuica si alte rachiuri de casa sau contrafacute, in detrimentul produselor comercializate legal. „Pretul unui pachet de tigari se va scumpi cu 16 mii de lei. Acciza se calculeaza pe pretul de vanzare cu amanuntul. Iar aceasta «taxa pe viciu» este trecuta in costuri, si numai dupa aceea se calculeaza acciza si TVA-ul“, afirma director JTI, Gilda Lazar. Saptamana trecuta ministrul Nicolaescu a prezentat la Palatul Parlamentului, un proiect de lege in care „taxa pe viciu“ nu era inclusa. In schimb, era prevazut ca un procent din incasarile pe accize si tutun, care urma a fi stabilit de Finante, sa se indrepte direct catre bugetul Sanatatii.
  De altfel, reprezentantii industriei tutunului calculasera ca la un procent de 10% din accize destinat Sanatatii, Nicolaescu castiga aproximativ 90 milioane euro. O alta suma considerabila venea din cota de 12% din valoarea incasarilor din publicitatea laproduse de tutun, tigari si bauturi alcoolice, restul, pana la 2.000, cat dorea ministrul, urmand a proveni din procentul de 10% din acciza pe alcool. Ieri, insa, noua taxa, pentru care Nicolaescu a pledat inca de la inceputul mandatului sau, a reparut din senin in textul proiectului pus pe pagina de Internet a Ministerului de Finante.
  „Aceasta este o taxa la taxa. Ea va avea ca efect imediat o majorare cu peste 45% a preturilor de vanzare cu amanuntul, respectiv o crestere de peste 70% a poverii fiscale. Romania s-a angajat, fata de Uniunea Europeana ca, pana in 2010, incidenta accizei pentru categoria cea mai populara de tigarete sa fie egala cu cel putin 57% din pretul de vanzare cu amanuntul, dar nu mai mica de 64 euro pe mia de tigarete. In cazul in care se va introduce taxa pe viciu, incidenta va fi de numai 44%, si se situeaza a aproximativ 23 euro pe mia de tigarete“, sustine Gilda Lazar.
  In plus, structura de surse propusa pentru Fondul de Sanatate este discriminatorie, penalizand doar tigaretele, nu si restul produselor din tutun. Ea incalca si directivele europene, potrivit carora exista doar trei tipuri de taxe care se pot aplica tigaretelor: anume acciza specifica, acciza ad valorem si TVA. Singura tara care are o astfel de taxa este Turcia. De asemenea, respectiva prevedere incalca si recomandarile institutiilor internationale, printre care Comisia Europeana si Fondul Monetar International, preluate in Legea Finantelor Publice vizand renuntarea la fondurile speciale incepand cu anul 2005 si evidentierea de o maniera transparenta a veniturilor si alocarilor bugetare. „Fondul constituit prin introducerea acestei taxe este extrabugetar, deci ilegal si nu are nici un sens“, considera Peter Imre. „Exista un Fond de sanatate la care noi contribuim si direct si indirect. O parte din accize se duce acolo, iar cei care vand produse din tutun varsa 2% in acelasi Fond“, afirma directorul JTI.
  Potrivit primei variante de „taxa pe viciu „ lansata in urma cu cinci luni de ministrul Nicolaescu, orice pachet de tigari ar fi trebuit taxat cu un euro.
  Pentru bauturile alcoolice sub 250 de mililitri, taxa ar fi trebuit sa fie de 0,5 euro pe sticla, pentru cele pana in 500 de mililitri - un euro, iar bauturile ambalate in sticle de 750 de mililitri - 1,5 euro. Sticlele de alcool de un litru ar fi trebuit taxate cu doi euro, iar cele de peste un litru cu 2,5 euro. A mai existat si o a doua varianta a „taxei pe viciu“, de 10 centi pentru fiecare pachet de tigari vandut.
  Florin Rusu

  Sursa: Averea

  ei....ce parere aveti??

 2. #2
  Banned user44788 reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  21-12-2008
  Sex
  M
  Mesaje
  347
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0
  super tare,sa le faca de 500 de mii pachetul,fara numar.abia astept sa-i vad pe fumatori cu petece si abdomenul convex.la mai mare!!!!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned 1Qlary's Avatar 1Qlary este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  02-08-2008
  Sex
  M
  Mesaje
  284
  Mesaje bazar
  484
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  43
  Puncte CF
  2.0
  sa se scumpeasca cat mai mult ca oricum nu au nici un folos urasc alcolistii si fetele care fumeaza!

 4. #4
  Participant Curse sezione_blue's Avatar sezione_blue este o raza de lumina in ochii tuturor sezione_blue este o raza de lumina in ochii tuturor sezione_blue este o raza de lumina in ochii tuturor sezione_blue este o raza de lumina in ochii tuturor sezione_blue este o raza de lumina in ochii tuturor sezione_blue este o raza de lumina in ochii tuturor
  Data de inscriere
  23-09-2006
  Sex
  M
  Mesaje
  1,504
  Mesaje bazar
  2281
  Putere Reputatie
  36
  Reputatie
  644
  Puncte CF
  4.0
  Usergroups:
  Citat Mesaj iniţiat de 1Qlary Vezi mesajele
  sa se scumpeasca cat mai mult ca oricum nu au nici un folos urasc alcolistii si fetele care fumeaza!
  Perfect de acord...cu precizarea Alcoolisti = ALCOOLICI !

 5. #5
  Banned Aufständische reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  30-01-2009
  Sex
  M
  Mesaje
  881
  Mesaje bazar
  156
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0
  imi e indiferent daca se scumpesc sau nu tigarile atata timp cat nu fumez...iar bautura la fel beau doar ocazional.

 6. #6
  Junior ActiuneSUA's Avatar ActiuneSUA reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  13-01-2009
  Varsta
  38
  Sex
  M
  Mesaje
  61
  Mesaje bazar
  1
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  9
  Puncte CF
  0.0
  mi se rupe

  sunt bogat fumez si beau indiferent de preturi
  Was that as good for you as it was for me?

 7. #7
  Senior Member TYGER's Avatar TYGER este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  05-10-2005
  Locaţie
  Heaven
  Sex
  M
  Mesaje
  840
  Mesaje bazar
  108
  Putere Reputatie
  35
  Reputatie
  33
  Puncte CF
  1.0
  Usergroups:
  sa se scumpeasca, mie tigari nu-mi trebuie, iar alcool fff rar (si atunci nu in cantitati industriale)

 8. #8
  Member adytzu_zok's Avatar adytzu_zok reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  12-04-2008
  Locaţie
  slatina
  Varsta
  30
  Sex
  M
  Mesaje
  199
  Mesaje bazar
  1450
  Putere Reputatie
  26
  Reputatie
  19
  Puncte CF
  0.0
  Usergroups:
  ce sa zic..no ofence celor care fumeaza...categoric de acord(sa se scumpeasca), dar nu ma lasati sa mor de seteeeee

 9. #9
  The GodFather SAM's Avatar SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  14-10-2005
  Locaţie
  In your mind
  Varsta
  38
  Sex
  M
  Mesaje
  10,725
  Mesaje bazar
  843
  Putere Reputatie
  84
  Reputatie
  8701
  Puncte CF
  215.0
  Usergroups:
  Din partea mea sa le faca si 50 lei pachetul de tigari, si 200 o sticla de bere. I don`t care..

 10. #10
  Senior Member Costantino's Avatar Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta Costantino este deja o vedeta
  Data de inscriere
  05-02-2008
  Sex
  M
  Mesaje
  909
  Mesaje bazar
  708
  Putere Reputatie
  31
  Reputatie
  1346
  Puncte CF
  26.0
  Usergroups:

  Thumbs up

  Citat Mesaj iniţiat de SAM Vezi mesajele
  Din partea mea sa le faca si 50 lei pachetul de tigari, si 200 o sticla de bere. I don`t care..
  good point!
  Nu am nimic personal cu cei ce fumeaza!
  Dar...cu cat mai mult, cu atat mai bine...si-asa e craiova poluata...mai putin nefumatori si mai multi oameni sanatosi!
  Feel free to shut the fuck up.

 11. #11
  Mintrubber pufarinii's Avatar pufarinii reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  28-01-2008
  Locaţie
  CRaiova
  Varsta
  33
  Sex
  M
  Mesaje
  99
  Mesaje bazar
  273
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  3
  Puncte CF
  0.0
  Usergroups:
  e o decizie buna...putin respect pt sanatatea nefumatorilor...
  Eşti cool şi dacă vorbeşti corect!

 12. #12
  Senior Member Nokia6680's Avatar Nokia6680 va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  19-12-2006
  Locaţie
  Craiova, Romania
  Varsta
  31
  Sex
  M
  Mesaje
  635
  Mesaje bazar
  711
  Putere Reputatie
  32
  Reputatie
  92
  Puncte CF
  3.5
  Usergroups:
  Citat Mesaj iniţiat de pufarinii Vezi mesajele
  e o decizie buna...putin respect pt sanatatea nefumatorilor...
  ce are de a face scumpirea tigarilor cu respectul pentru sanatatea nefumatorilor !?

  ON: mi se pare cam exagerat ......... macar berea sa ramana la pretul de acum

 13. #13
  The GodFather SAM's Avatar SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  14-10-2005
  Locaţie
  In your mind
  Varsta
  38
  Sex
  M
  Mesaje
  10,725
  Mesaje bazar
  843
  Putere Reputatie
  84
  Reputatie
  8701
  Puncte CF
  215.0
  Usergroups:
  Citat Mesaj iniţiat de Costantino Vezi mesajele
  good point!
  Nu am nimic personal cu cei ce fumeaza!
  Dar...cu cat mai mult, cu atat mai bine...si-asa e craiova poluata...mai putin nefumatori si mai multi oameni sanatosi!
  Este cel mai poluat oras din toata tara..

 14. #14
  Insane ion99's Avatar ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  16-10-2008
  Locaţie
  Romania (RO)
  Sex
  M
  Mesaje
  6,369
  Mesaje bazar
  2926
  Putere Reputatie
  56
  Reputatie
  3893
  Puncte CF
  130.0
  Usergroups:
  Nu ideea ca se scumpesc este importanta...cine vrea sa fumeze va da si 10 lei / pachet sau va lua de contrabanda.

  Intrebarea este ce se intampla cu banii de pe taxa de viciu? Va ajunge in buzunarele "macelarilor" sau se vor renova spitalele, care sunt intr-o stare jalnica?

  Nu cred...cred ca vor fi banii de tigari si distractie pentru cei care au introdus taxa si pentru odraslele lor!

 15. #15
  Maniac 1.Q.u's Avatar 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  22-11-2005
  Sex
  M
  Mesaje
  4,498
  Mesaje bazar
  2656
  Putere Reputatie
  53
  Reputatie
  808
  Puncte CF
  58.5
  Usergroups:
  mai bine ca se scumpesc, poate asa o sa fie mai multe pers sanataoasa...fara tutun si alcool
  editat semnatura - Edited by MOD - Fara reclama in semnatura !

 16. #16
  Addicted! IMPERIAL reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  03-10-2005
  Sex
  M
  Mesaje
  1,534
  Mesaje bazar
  24
  Putere Reputatie
  38
  Reputatie
  14
  Puncte CF
  0.0
  Usergroups:
  Atata timp cat vinul romanesc nu se scumpeste, restul poate sa fie si interzis, scos de pe piata, nu ma intereseaza.

  Oricum, ideea e mai mult decat buna (din partea mea), e STRALUCITA.

  Cat despre tigari, FOARTE BINE, sa nu mai aiba toti kinderii de clasa a 5-a bani sa le cumpere.
  Mai ganditi-va draq si la altii, ce consecinte exista.
  Fotografie si alte chestii:
  http://imperial1989.wordpress.com/

 17. #17
  Fan Stiinta FABBIANI's Avatar FABBIANI nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
  Data de inscriere
  18-01-2009
  Locaţie
  TERRA
  Sex
  M
  Mesaje
  398
  Mesaje bazar
  173
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -14
  Puncte CF
  20.0
  Usergroups:
  Oricum in România sunt cele mai ieftine tigari si bauturi. Tigarile sunt un drog legalizat asa ca macar sa le scumpeasca daca nu le pot interzice...

 18. #18
  Banned quaxo este placut de toti quaxo este placut de toti quaxo este placut de toti
  Data de inscriere
  08-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  32
  Sex
  M
  Mesaje
  1,045
  Mesaje bazar
  705
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  228
  Puncte CF
  3.0
  haha ar fi bine la cat sunt de zgarcit ma las de fumat....

 19. #19
  Newcomer owoodoo's Avatar owoodoo reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  18-05-2007
  Varsta
  34
  Sex
  M
  Mesaje
  46
  Mesaje bazar
  39
  Putere Reputatie
  28
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  20.0
  sa le faca 1 milion tigarile..tot o sa fumez

 20. #20
  nebunu beavis's Avatar beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
  Data de inscriere
  13-06-2006
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  33
  Sex
  M
  Mesaje
  25,889
  Mesaje bazar
  504
  Putere Reputatie
  159
  Reputatie
  24559
  Puncte CF
  211.0
  Usergroups:

  Post

  Ţigările şi alcoolul se scumpesc de la 1 aprilie

  Accizele la tutun si alcool cresc anul acesta, ceea ce va duce si la cresterea pretului final al tigarilor si bauturilor alcoolice. Acciza la tutun va creste cu 14 euro la mia de tigarete, in doua transe, iar cea la alcool, intre 11 si 14 euro pe hectolitru, in functie de tipul bauturilor alcoolice, a anuntat ministrul Finantelor Gheorghe Pogea.

  Acciza la tutun va creste cu 7 euro la mia de tigarete de la 1 aprilie si cu 7 euro de la 1 august. Ministrul Finantelor spune ca impactul asupra pretului de vanzare a unui pachet de tigari va fi nesemnificativ, dar nu a precizat care va fi scumpirea medie rezultata dupa fiecare majorare de acciza.

  Producatorii de tigarete Japan Tobacco International si British American Tobacco Romania sustin insa ca majorarea, in perioada urmatoare, a accizei la tutun ar urma sa determine scumpiri de circa 50% ale produselor si cresterea contrabandei la 30% din piata.

  In ceea ce priveste alcoolul, Gheorghe Pogea a anuntat ca accizele se majoreaza cu 11 euro pe hectolitru in cazul vinurilor spumante si cu 13.96 euro pentru celelalte tipuri de bauturi alcoolice intr-o singura etapa, de la 1 aprilie.  Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

  MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: