Driver S-ATA pentru MSI VR630

Senior Member Nokia6680's Avatar Nokia6680 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    19-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    711
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    92
    Puncte CF
    3.5
    Usergroups:

Driver S-ATA pentru MSI VR630

deci am un laptop MSI VR630 care a avut Linux pe el. Am instalay Vista fara nici o problema, dar nu imi place cum merge. Am zis sa pun XP, dar surpriza. Blue screen cand da sa caute HDD-ul. Am incercat si cu XP cu drivere S-ATA incluse la fel. Daca stie cineva cum se poate face .... astept sugestii.

PS: Am incercat sa pun si HDD pe IDE din BIOS. La fel.

Mersi pentru ajutor

Member clf reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    24-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    49
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    5
    Puncte CF
    30.0
    Ma bag si io ca musca-n lapte.
    Intelesai ca ai incercat si cu xp cu sata drivers integrate dar mai incearca o alta versiune (in cazul in care nu ai incercat-o) Uite aici un thread despre problema cu sata pe laptopuri doar ca e un HP. Du-te la postu meu de pe 17.01.09 si baga torrentu de acolo la descarcat. Asta daca nu cumva l-ai citit deja.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Data de inscriere
    19-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    711
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    92
    Puncte CF
    3.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de clf Vezi mesajele
    Ma bag si io ca musca-n lapte.
    Intelesai ca ai incercat si cu xp cu sata drivers integrate dar mai incearca o alta versiune (in cazul in care nu ai incercat-o) Uite aici un thread despre problema cu sata pe laptopuri doar ca e un HP. Du-te la postu meu de pe 17.01.09 si baga torrentu de acolo la descarcat. Asta daca nu cumva l-ai citit deja.
    am incercat cu windows xp ala cu masina aia tunata la boot screen (SP 3 ii zicea odata). O sa incerc si cu student release-ul, dar nu stiu daca are driverele pentru versiunea asta de controller a laptopului. Mersi. O sa revin

Data de inscriere
    19-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    711
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    92
    Puncte CF
    3.5
    Usergroups:
    la fel si cu student release-ul alte idei ? deci imi da blue screen cu xp-ul cand trebuie sa caute HDD

Data de inscriere
    24-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    49
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    5
    Puncte CF
    30.0
    Parerea mea (probabil o ai si tu) este ca blu screen ar trebui sa iti dea atunci cand de ex. instalezi xp cu ''sata native mode'' dezactivat sau ceva de genu ''AHCI disabled'' iar dupa ce instalezi xp in felu asta activezi draciile alea si practic xpu care inainte nu fusese instalat cu drivere de sata iti da blu screen of death. Dar ca sa iti dea blu screen inainte sa instalezi nu inteleg de ce. Eu am incercat sa instalez xp cu sata activat sau ahci activat si singuru lucru care mi se intampla era ca dupa ce dadeam F8 imi zicea ca nu a gasit nici un hdd si trebuia sa sting laptopul.
    Nu am auzit sa dea blu screen in timp ce incerci sa instalezi xp cu sata.
    Din moment ce cu vista merge poti sa crezi ca se datoreaza driverelor de sata dar poate o fi altceva la memorii + xp.
    Eu unu nu mai am alte solutii.
    Poate poti sa dai si tu mai multe detalii despre setarile din bios din sectiunea internal devices pe acolo pe unde ai setat hdd ca ide sau ceva de gen sata enhanced. Poate se gaseste vreunu care a avut aceelasi experiente.
    O alta solutie ar fi sa dezactivezi tot ce e sata sau ahci si sa incerci iar cu orice xp (nu observ in ce ai zis pana acum ca ai fi facut si miscarea asta).

Io acuma nu te cunosc dar te intreb ca pe orice om fara sa te superi.
    Tu ai un procesor pe 64bit cumva la laptopul ala?

Din cate vad eu pe net AMD Turion™X2 Ultra dual-Core ar fi pe 64 bit si in cazu ala problema e rezolvata.
    Last edited by clf; 20-02-2009 at 22:42.

Data de inscriere
    19-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    711
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    92
    Puncte CF
    3.5
    Usergroups:
    Parerea mea (probabil o ai si tu) este ca blu screen ar trebui sa iti dea atunci cand de ex. instalezi xp cu ''sata native mode'' dezactivat sau ceva de genu ''AHCI disabled'' iar dupa ce instalezi xp in felu asta activezi draciile alea si practic xpu care inainte nu fusese instalat cu drivere de sata iti da blu screen of death. Dar ca sa iti dea blu screen inainte sa instalezi nu inteleg de ce. Eu am incercat sa instalez xp cu sata activat sau ahci activat si singuru lucru care mi se intampla era ca dupa ce dadeam F8 imi zicea ca nu a gasit nici un hdd si trebuia sa sting laptopul.
    Nu am auzit sa dea blu screen in timp ce incerci sa instalezi xp cu sata.
    Din moment ce cu vista merge poti sa crezi ca se datoreaza driverelor de sata dar poate o fi altceva la memorii + xp.
    Eu unu nu mai am alte solutii.
    Poate poti sa dai si tu mai multe detalii despre setarile din bios din sectiunea internal devices pe acolo pe unde ai setat hdd ca ide sau ceva de gen sata enhanced. Poate se gaseste vreunu care a avut aceelasi experiente.
    O alta solutie ar fi sa dezactivezi tot ce e sata sau ahci si sa incerci iar cu orice xp (nu observ in ce ai zis pana acum ca ai fi facut si miscarea asta).

Io acuma nu te cunosc dar te intreb ca pe orice om fara sa te superi.
    Tu ai un procesor pe 64bit cumva la laptopul ala?

Din cate vad eu pe net AMD Turion™X2 Ultra dual-Core ar fi pe 64 bit si in cazu ala problema e rezolvata.
    da, este pe 64

Data de inscriere
    24-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    49
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    5
    Puncte CF
    30.0
    Inseamna ca Vista e tot pe 64 si deci nici un xp pe 32 sau win98 nu o sa mearga pe laptopul respectiv. Exista totusi si xpuri pe 64 dar nu am auzit sa fie xpuri 64bit cu sata integrat. In cazul asta Poti ori sa le injectezi tu prin metode diferite ori sa dezactivezi ahci mode din bios sau sata native mode si o sa iti mearga orice xp64bit.
    Problema expusa de tine nu e din cauza sata.

Data de inscriere
    19-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    711
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    92
    Puncte CF
    3.5
    Usergroups:
    Inseamna ca Vista e tot pe 64 si deci nici un xp pe 32 sau win98 nu o sa mearga pe laptopul respectiv. Exista totusi si xpuri pe 64 dar nu am auzit sa fie xpuri 64bit cu sata integrat. In cazul asta Poti ori sa le injectezi tu prin metode diferite ori sa dezactivezi ahci mode din bios sau sata native mode si o sa iti mearga orice xp64bit.
    Problema expusa de tine nu e din cauza sata.
    o sa incerc si varianta asta ............ dar vista era 32 biti, nu 64. Mersi pentru raspunsuri, voi spune maine daca am rezolvat ceva.

PS: altul cu aceeasi problema http://forum.chip.ro/showthread.php?p=899965

cineva zicea aici ca nu ar suporta BIOS-ul XP-ul .... asa sa fie !? http://forum.msi.com.tw/index.php?to...2017.msg921259

Data de inscriere
    24-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    49
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    5
    Puncte CF
    30.0
    plauzibila si solutia cu alesu sistemului din bios dar eu raman la parerea mea si totusi ma indoiesc sa iti mearga un vista 32bit pe un cpu64bit (totul e posibil oricum).
    Pe forumu ala daca vrei sa le dai tu si optiunea asta foarte bine dar mie drept sa spun mi-e prea lene si sunt prea obosit acu ca sa mai ma inregistrez si pe acolo.

Data de inscriere
    19-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    711
    Putere Reputatie